Posted by: filopatria on: 10 Οκτωβρίου, 2008
ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
Αποστολή ΗΠΑ στα ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ
Για άμεση κυκλοφορία: 6 Οκτωβρίου 2008
Επαφή: Νικόλαος Τανέρης, Νέα Υόρκη, Τηλ. 1-917- 699-9935
ΤΟΠΟΣ: 140 Ανατολικά 45η Οδός, μεταξύ Τρίτης Λεωφόρου και Λέξινκτον), ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΧΡΟΝΟΣ: Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008 , 12 -2 μμ.
Το Κυπριακό Δίκτυο Δράσης τής Αμερικής, http://www.cyprusactionnetwork.org, κινητοποιεί τα μέλη των κοινοτήτων, με την στήριξη τής Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής και άλλους ομοϊδεάτες ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ακριβώς απέξω από την αποστολή των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη, στην καρδιά τού Μανχάτταν.
Όλοι όσοι πιστεύουν στην δικαιοσύνη και απαιτούν την διατήρηση των δημοκρατικών αξιών στην Αμερική, παροτρύνονται να μας ακολουθήσουν.
ΠΓΔΜ – Υπεύθυνη τής πολιτιστικής Γενοκτονίας κατά τής ιστορικά θεμελιωμένης Ελληνικής κοινότητας, κατ’ επανάληψη αμετανόητη και λανθασμένη ιστορικά, πρώην συνεργάτης των Ναζί, ένοχη για Κομμουνιστικά εγκλήματα κατά τής ανθρωπότητας, αδιάντροπη παραβιάστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρέπει να ερευνηθεί όπως πρέπει, από το Τμήμα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τού Στέϊτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ–για άρνηση και στέρηση από Έλληνες τής Ελληνικής των ταυτότητας και Ελληνικής ιθαγένειας.
Η κυβέρνηση τής ΠΓΔΜ (με την πρωτεύουσά της τα Σκόπια) έχει μακρόχρονη πολιτιστικά γενοκτόνα ανθελληνική παράδοση, αφού το πρώην Κομμουνιστικό καθεστώς δια τής βίας μετέφερε Έλληνες υπηκόους, και πριν από αυτό το φιλοναζιστικό καθεστώς δια τής βίας κατέλαβε Ελληνική γη, βάζοντας στόχο τούς Έλληνες με σφαγές και βασανιστήρια.
Όλες οι κυβερνήσεις τής ΠΓΔΜ, με χρήση βίας, ρατσιστική προπαγάνδα και επίσημη ρατσιστική μεροληπτική συμπεριφορά μέχρι σήμερα, έχουν στερήσει από Έλληνες την ακεραιότητά τους σαν ξεχωριστών ανθρώπων, με τη βίαια χρήση αφομοιωτικών ή ολοκληρωτικών μηχανισμών από την πλειοψηφική Σλαβόφωνη κουλτούρα ή τρόπους ζωής που τους επεβλήθησαν νομοθετικά και διοικητικά, ή με άλλα δραστικά μέτρα συμπεριλαμβανομένης και της τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με το Άρθρο 15 τής Παγκοσμίας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υιοθετημένο και εγκεκριμένο από τη Γενική Συνέλευση, τού ψηφίσματος 217Α τής 10ης Δεκεμβρίου τού 1948.
1) Όλοι έχουν το δικαίωμα τής ιθαγένειας.
2) Κανείς δεν μπορεί αυθαίρετα να αποστερηθεί την ιθαγένειά του ή να τού αρνηθούν το δικαίωμα να αλλάξει την ιθαγένειά του.
Το άρθρο 7 των Ηνωμένων Εθνών τού Προσχεδίου τής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Γηγενών Πληθυσμών ( 26 Αυγούστου 1994) [4] χρησιμοποιεί τη φράση «πολιτιστική γενοκτονία». Το πλήρες άρθρο έχει ως εξής:
Οι Γηγενείς Πληθυσμοί έχουν συλλογικό και ατομικό δικαίωμα να μην αποδεχθούν την εθνική και πολιτιστική τους γενοκτονία, συμπεριλαμβανομένης τής πρόληψης και επανόρθωσης για:
(α) Οποιαδήποτε πράξη που έχει στόχο ή αποτέλεσμα τής στέρησης τους από την ακεραιότητά τους ως ξεχωριστός λαός, ή από τις πολιτιστικές αξίες ή την εθνική τους ταυτότητα;
(β) Οποιαδήποτε πράξη που έχει στόχο ή αποτέλεσμα τής απαλλοτρίωσης των εδαφών τους, ή των πόρων τους
(γ) Οποιαδήποτε μορφή μεταφοράς πληθυσμών που έχει στόχο ή αποτέλεσμα την παραβίαση ή υπονόμευση οποιωνδήποτε από τα δικαιώματά τους;
(δ) Οποιαδήποτε μορφή αφομοίωσης ή ενσωμάτωσης από άλλους πολιτισμούς ή τρόπους ζωής που τους επιβάλλονται νομοθετικά, διοικητικά ή με άλλα μέτρα;
(ε) Οποιαδήποτε μορφή προπαγάνδας που κατευθύνεται ενάντια τους;
Η ΠΓΔΜ είναι ένοχη παραβίασης όλων των ανωτέρω αναλυμένων υποάρθρων.
Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ θα απαιτήσει ένα τέλος στις συνεχόμενες παραβιάσεις τής ΠΓΔΜ, να αρνείται την Ελληνική ταυτότητα και την Ελληνική ιθαγένεια , καλώντας το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ των Ηνωμένων Πολιτειών να διερευνήσει δημόσια και σε βάθος την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τής ελληνικής κοινότητας.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν επιγραφές και Ελληνικές σημαίες. Οι ομιλητές θα περιλαμβάνουν ενεργά κοινοτικά στελέχη και εμπειρογνώμονες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και σύνολα ζωντανής οργανικής μουσικής από τη Μακεδονία.
Παρακαλώ, λάβετε υπ’ όψιν σας ότι οι κοινοτικές υποθέσεις στη Νέα Υόρκη δεν επιτρέπουν οι επιγραφές και τα εμβλήματα να αναρτούνται σε ξύλινα κοντάρια, παρά μόνο σε ύφασμα και χαρτί.
Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ αναλαμβάνει την διανομή χιλιάδων ενημερωτικών φυλλαδίων, αυτοκόλλητων ετικεττών, μπλουζών και ειδικών πακέτων για τον Τύπο.
Τα λάβαρα θα επιδείξουν τα εξής συνθήματα
«ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΦΥΡΟΜ, ΚΛΕΦΤΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 3000 ΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»
“SHAME ON FYROM , IDENTITY THEFT OF THE 3,000 YEAR GREEK HERITAGE OF MACEDONIA”
«ΦΥΡΟΜ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ»
“FYROM STOP ABUSING THE HELLENIC COMMUNITY”
«ΦΥΡΟΜ ΈΝΟΧΗ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΩΝ»
“FYROM GUILTY OF GREEK CHILD ABDUCTION”
« ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑ:
1949 28,000 ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΕΣ ΒΙΑΙΑ ΜΕΤΕΦΕΡΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΦΥΡΟΜ
“ COMMUNIST BRUTALITY:
1949 28,000 GREEK CHILDREN FORCIBLY TRANSFERRED BY CRIMINAL FYROM”
Παρακαλώ δείτε και διαθέστε το προαγωγικό βίντεο της ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
Παρακαλώ ενωθείτε μαζί μας έξω από την Αποστολή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, στέλνοντας ένα καθαρό και ισχυρό μήνυμα, ότι οι ‘Έλληνες δεν θα ζουν με το φόβο.
========================
Cyprus Action Network of America (CANA)
2578 Broadway #132
New York, NY 10025
New York: Tel. 917-699-9935
Email: cana@cyprusactionnetwork.org
www.cyprusactionnetwork.org
========================
Το Κυπριακό Δίκτυο Δράσης τής Αμερικής (CANA) είναι κίνημα βγαλμένο από τη βάση, μη κερδοσκοπικό, που υποστηρίζει τη γνήσια αυτοδιάθεση και τα ανθρώπινα δικαιώματα για τον λαό τής Κύπρου.
Πρόσφατα σχόλια