Φιλοπατρία

Αβάσιμοι ισχυρισμοί

Posted by: filopatria on: 22 Φεβρουαρίου, 2009

Δύο επιστολές αναγνωστών από την “Κ” της 18/02/09. Πολύ απλά και πολύ μετρημένα οι επιστολογράφοι δίνουν την αποστομωτική απάντηση για το θέμασχετικά με το τι έλεγε και τι έκανε η Αριστερά και το ΚΚΕ στην Ελλάδα. Εντελώς συμπτωματικά έπεσα πάνω σε αυτό πριν λίγο.

Αβάσιμοι ισχυρισμοί

Κύριε διευθυντά,
Στην «Κ» της 1/2/09 δημοσιεύεται άρθρο του κ. Ευτύχη Μπιτσάκη, καθηγητή φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με τίτλο «Βία και Αριστερά». Στο άρθρο αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων και χωρίς τεκμηρίωση, σχετικά με τα Δεκεμβριανά του 1944 και τον εμφύλιο: «Σήμερα ξέρουμε ότι ο Τσώρτσιλ και οι εγχώριες συντηρητικές δυνάμεις οργάνωσαν μεθοδικά την ήττα και την εξόντωση του ΕΑΜικού κινήματος» και «Το ΚΚΕ και το ΕΑΜ αγωνίζονταν για δημοκρατική εξέλιξη».

Οι ανωτέρω ισχυρισμοί είναι εντελώς αβάσιμοι, όπως αποδεικνύεται, αδιάσειστα, από σειρά μαρτυριών – ομολογιών ηγετικών στελεχών των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ, εκείνης της θλιβερής περιόδου, μεταξύ των οποίων και τα εξής:

Γ. Σιάντος: «Από τα μέσα του 1943 είχε σχεδιαστεί η δια της βίας κατάληψη της εξουσίας».
Δ. Δημητρίου: «Βγήκαμε να πολεμήσουμε για την πατρίδα και στραφήκαμε εναντίον των Ελλήνων».
Γ. Φαράκος: «Εκείνη την εποχή η γενική κομμουνιστική αντίληψη που επικρατούσε, η τριτοδιεθνιστική ή σταλινική, ήταν ότι η εξουσία και η συμμετοχή των κομμουνιστών στην εξουσία μπορεί να γίνει μόνο δια της βίος και μόνο ένοπλα».
Λ. Κύρκος: «Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει το τι ήταν ακριβώς. Ήταν η πρώτη μιας σειράς από τραγικά λάθη που γίνανε…».
Γ. Ιωαννίδης: «Το πρόβλημα είναι ότι εμείς πήραμε απόφαση στις 17 Νοέμβρη (…). Μέχρι τότε έμενα με την εντύπωση ότι όλο αυτό το πράγμα έγινε με το χτύπημα που μας έδωσαν αυτοί στις 3 του Δεκέμβρη. Όταν έμαθα ότι η Κ.Ε. του ΕΛΑΣ έγινε από την 1η του Δεκέμβρη, αυτό σημαίνει και μεις προμελετημένα πηγαίναμε να δώσουμε αφορμή για να αρχίσει ο πόλεμος. Δεν έχει άλλο…».
Δ. Βλαντάς: «Μας επιβλήθηκε (σ.σ. ο ανταρτοπόλεμος) από την τότε ρωσική ηγεσία (…) προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών ρωσικών κρατικών συμφερόντων».
Μ. Λαζαρίδου: «Και αφού στην Καζέρτα υπέγραψαν να έρθουν οι αγγλικές δυνάμεις στην Ελλάδα (…) το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας ξεσήκωσε τον λαό της Αθήνας στην αναμέτρηση με τους Εγγλέζους, στην πάλη για την εξουσία. Οργάνωσε διαδηλώσεις με συνθήματα: “Λαοκρατία, τα όπλα δεν τα δίνουμε“…».
Λ. Τζεφρώνης: «Ήμουν τότε δεύτερος γραμματέας των φοιτητών (…) οι φοιτητές που ήταν ενταγμένοι στον ΕΛΑΣ, κάπου 30-50 άτομα, έπρεπε να είναι ένοπλοι. Και ότι θα έδιναν εντολή οι επικεφαλής τους για το πού θα χτυπήσουν τα τανκς, που σημαίνει ότι ήταν αποφασισμένη η σύγκρουση. Διότι δεν κάνεις ένα συλλαλητήριο με ένοπλους όταν δεν θέλεις να γενικευτεί η σύγκρουση».
Β. Μπαρτζιώτας: «Το Α’ Σώμα Στρατού είχε επεξεργαστεί δύο φορές το σχέδιο για την κατάληψη της εξουσίας, το φθινόπωρο του 1943 και την άνοιξη του 1944. Η επιτροπή πόλης της ΚΟΑ αποφάσισε, στις αρχές του Σεπτέμβρη 1944, την ένοπλη εξέγερση».
Tάκης Λαζαρίδης: «Ευθυνόμαστε για τον Δεκέμβρη, για τον Εμφύλιο και τις εν συνεχεία ασίγαστες, όσο και ηλίθιες προσπάθειές μας να μπάσουμε την πατρίδα μας στη σοβιετική στρούγκα. Δεν μας πάει λοιπόν ο ρόλος του κήνσορα και του τιμητή. Και στο κάτω-κάτω είναι γελοίο, αλλά και παράλογο να ζητούμε ευθύνες από εκείνους που στις μεγάλες επιλογές δικαιώθηκαν από την Ιστορία».

Σημειώνεται σχετικά ότι, βάσει στοιχείων ερεύνης μου, οι καταγραμμένοι πεσόντες των ενόπλων δυνάμεων, σε όλους τους εθνικούς μας αγώνες από το 1830 μέχρι το 1974, ανέρχονται περίπου σε 94.000, ενώ τα θύματα του εμφυλίου (αντιμαχόμενων παρατάξεων, εθνικού στρατού και αμάχου πληθυσμού) κυμαίνονται μεταξύ 120.000 και 220.000!

ΓΡΗΓΟΡΗΣ Γ. ΒΑΡΕΛΑΣ Οικονομολόγος
Πρώην διευθυντής διοίκησης ETE Θρακομακεδόνες Αττικής

Ακολουθεί η δεύτερη.

«Δημοκρατικός»;

Κύριε διευθυντά

Αρθρογράφοι, αναφερόμενοι σε γεγονότα του εμφυλίου πολέμου, όπως σε τελευταίο άρθρο στην «Καθημερινή» της 30/1, γράφουν περί «δημοκρατικού στρατού». Επειδή εννοούν τον στρατό, που αν νικούσε τον εθνικό στρατό, θα είχε επιβληθεί στυγνή δικτατορία σοβιετικού τύπου, με σχεδόν βεβαία την αυτονόμηση της Μακεδονίας και της Θράκης, θα πρέπει επιτέλους να λεχθεί η ιστορική αλήθεια, κυρίως για τη νέα γενιά που έχει πλήρη άγνοια.

Ι. Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ
Ιατρός, Παλαιό Ψυχικό

1 Σχόλιο to "Αβάσιμοι ισχυρισμοί"

[...] Δείτε ακόμη μια σκιαγράφηση απόψεων από προηγούμενη ανάρτηση. Δείτε επίσης την πολύ καλή ανάρτηση εδώ. Rate this: [...]

Υποβολή σχολίου

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Αλλαγή )

Connecting to %s

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority








«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»




Βενιαμίν Φραγκλίνος







My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?




Ακριβός αέραςturkey-greece.




Δημοψήφισμα dimopsifisma







Drop flagcounter.com
drop flagcounter







Βγάλε μετά συμπέρασμα









5η Φάλαγγαprodotes





«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»

Εμμανουήλ Ροΐδης




ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ






«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)





web counter


Αρχείο

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον





ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis





Στατιστικά Ιστολογίου

  • 131,316 επισκέψεις

Flickr Photos

Portrait

Maria

Fashion 2012

Portrait

Detail shots

Full moon wedding

Adirio, 2012

More Photos

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. Παπαγεωργίου



Κατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)






Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)



"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920




"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997



Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο







Εγγραφείτε στην
Φιλοπατρία



Site Meter




GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates

RSS macedonia-greece

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.



drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο



"Share this blog" Facebook Twitter More...
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 55 other followers