Φιλοπατρία

Μετά το BravoYorgo να και η BravoMaria…

Posted on: 15 Ιουλίου, 2007

  • In: ΕΘΝΙΚΑ
  • Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μετά το BravoYorgo να και η BravoMaria…

Η Ελληνική Αριστερά και Δεξιά ενώνονται ενάντια στο εγχειρίδιο
Τρίτη, 19 Ιουνίου, 2007

Τα σχολεία μπορεί να κλείνουν στην Ελλάδα, αλλά η διαμάχη σχετικά με το νέο ελληνικό βιβλίο ιστορίας για την έκτη τάξη (δημοτικού) και το περιεχόμενό του συνεχίζεται ακόμα

Δάμαρις Κρεμμύδα (DAMARIS KREMIDA)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Καθημερινές Τουρκικές ειδήσεις (turkishdailynews)

Το μακρύ περιπετειώδες μυθιστόρημα του νέου ελληνικού βιβλίου ιστορίας, που εισήχθη στην έκτη τάξη πέρισυ το φθινόπωρο, έχει πάρει νέες πολιτικές διαστάσεις με τις πηγές να λένε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μπορεί να επέμβει και να αποσύρει το
βιβλίο, εάν οι ζητούμενες αλλαγές δεν γίνουν, ανέφεραν διάφορες πηγές ειδήσεων την Κυριακή.

Το εγχειρίδιο ιστορίας της έκτης τάξης επέσυρε διαμαρτυρίες από τους Έλληνες που σκέφτηκαν ότι το βιβλίο τα θαλάσσωσε στην ελληνική επανάσταση κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας, και το χειρισμό της ελληνικής μειονότητας στο Ιζμίρ (Σμύρνη).

Τους προηγούμενους λίγους μήνες υπήρξε παζάρεμα πάνω στις αλλαγές στη γλώσσα του βιβλίου, το οποίο γράφτηκε και εκδόθηκε υπό την επίβλεψη της συνεργαζόμενης καθηγήτριας της ιστορίας στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Μαρίας Ρεπούση.

Η καθηγήτρια είπε στις τουρκικές καθημερινές ειδήσεις ότι η ομάδα της προσπάθησε να αφήσει έξω τη γλώσσα που κατηγορεί την Τουρκία, και να τοποθετήσει τα ιστορικά γεγονότα στο πλαίσιό τους. «Οι αρνητικοί ή προκατειλημμένοι υπαινιγμοί για τους Τούρκους δίνουν τόπο στις ιστορικές περιγραφές που είναι βασισμένες σε πηγές και επομένως είναι αντικειμενικότερες και πιο λεπτές». Πρόσθεσε ότι το βιβλίο αποφεύγει τις μονόπλευρες αναφορές βίαιων επεισοδίων από τους Τούρκους και τις κατηγορίες σχετικά με την τουρκική συμπεριφορά.

Αν και ορισμένες αλλαγές έχουν οριστικοποιηθεί, η ελληνική καθημερινή εφημερίδα
«Ελευθεροτυπία» ανέφερε ότι οι κριτικοί και οι σύμβουλοι του παιδαγωγικού ινστιτούτου της Ελλάδας δεν ήταν ικανοποιημένοι. Οι αλλαγές που έγιναν από τη ομάδα συγγραφής κρίθηκαν «ασήμαντες».

«Το εγχειρίδιο ιστορίας για την έκτη τάξη είναι αντικείμενο εθνικιστικών επιθέσεων στην Ελλάδα. Κατηγορείται για τον εξωραϊσμό της οθωμανικής αυτοκρατορίας και απόκρυψη των τουρκικών αγριοτήτων στη Μικρά Ασία», είπε η Ρεπούση στο TDN.

Η πολιτική ενός εγχειριδίου:

Στις επόμενες μερικές ημέρες η έλληνας Υπουργός της εθνικής παιδείας και θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου, θα κάνει επίσημες δηλώσεις για τις αλλαγές στις βασικές περιοχές του βιβλίου. Αλλά πολλά κοινοβουλευτικά μέλη του κύριου κόμματος της Νέας Δημοκρατίας δεν
είναι ευχαριστημένα από τις αλλαγές που έχουν γίνει και ψάχνουν τις ριζικές λύσεις.

Η «Ελευθεροτυπία» ανέφερε ότι τα περισσότερα μέλη του κοινοβουλίου τάσσονται υπέρ της απόσυρσης του βιβλίου. Αυτό μπορεί να συμβεί με την επέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Καραμανλή, εάν οι διαμαρτυρίες ενάντια στο βιβλίο συνεχιστούν ακόμα και αφού έχουν γίνει οι περαιτέρω αλλαγές. Το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δημοσίευσε ένα έγγραφο
με τις δηλώσεις από τους διάφορους κοινοβουλευτικούς που ζητούν την απόσυρση του βιβλίου. Η Ελληνική καθημερινή είπε ότι σε μια πρόσφατη συνομιλία με τον Καραμανλή αυτός είπε: «Η καλύτερη λύση θα ήταν το βιβλίο να αποσυρθεί». Ακόμη και η υπουργός παιδείας, Γιαννάκου κρατά μια απόσταση από το βιβλίο λέγοντας, «Δεν εξουσιοδοτήσαμε τη
δημιουργία του βιβλίου. Έγινε από το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε στην «Ελευθεροτυπία».

Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση 79 τοις εκατό των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν ότι το βιβλίο διαστρεβλώνει την ελληνική ιστορία, ενώ 58,7 τοις εκατό των υποστηρικτών του ΠΑΣΟΚ σκέφτονται το ίδιο πράγμα, ανέφερε η εφημερίδα.

Την Κυριακή η καθημερινή Το Βήμα ανέφερε την Ρεπούση να λέει ότι η ποιότητα του δημόσιου διαλόγου γύρω από το βιβλίο «ήταν κατά περιόδους απογοητευτική.» Είπε εντούτοις ότι το βιβλίο ακόμα έχει την υποστήριξη της ακαδημαϊκής κοινότητας. «Οι Κοινότητες Εκπαιδευτικών και κοινωνικών μελετών υποστηρίζουν το εγχειρίδιο και τις νέες προσεγγίσεις με έναν
πολύ ισχυρό τρόπο», είπε στην
TDN.

Η μετάφραση είναι της «Φιλοπατρίας».

Οι απορίες είναι:

Αφού τόσο η Αριστερά και η Δεξιά εναντιώνονται στο βιβλίο και η ίδια η Γιαννάκου προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ γιατί επιμένει τόσο στην έκδοσή του; Μήπως έδωσε εντολές κάποιος «Προίστάμενος» και δεν μπορεί να του πει όχι; Πάντως τα χαμπέρια θα τα λάβει σύντομα στις εκλογές και ελπίζουμε ο Ελλ. λαός να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Εμείς από εδώ πάντως λέμε από τώρα ΜΑΥΡΟ στην ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ.

Τους μισθούς της συγγραφικής ομάδας ποιός τους πληρώνει; Ο φορολογούμενος ή οι εντολοδόχοι του βιβλίου; Αν τους πληρώνει ο φορολογούμενος, δηλ. εμείς οι μη προνομιούχοι μικρομεσαίοι, υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο μπορεί και θα πρέπει να λυθεί στα δικαστήρια (action class).

Άραγε ποιές να είναι οι κοινότητες που υποστηρίζουν το βιβλίο για τις οποίες μιλά η Ρεπούση; Η Δεξιά δεν είναι αλλά ούτε και η Αριστερά. Νάναι τότε τα στρουμφάκια, ο Μπαρμπα Μυτούσης, και η Κοκκινοσκουφίτσα; Εκτός αν εννοεί το Συνωστισμό και τους διάφορους επώνυμους υπαλλήλους της 5ης φάλαγγας που συχνά-πυκνά εγκαλούν τους Έλληνες.

Εύγε πάντως στο μπλόγκ που το ψάρεψε και βέβαια ακόμα μεγαλύτερο εύγε στο Αντίβαρο που πάλεψε το θέμα από την αρχή.

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα

5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 358.158 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates

  • RT @pandou: Αστυνομικός στις 🇺🇸#ΗΠΑ και η ελευθερία κινήσεων για την αυτοάμυνά του,καθώς του επιτίθεται #Αντιφα. Συγκρίνετέ αυτό το περιστα… 11 months ago
  • RT @LavrentisBeria4: Ο αλλος συντροφος μας λεει οτι εχουν χαθει οι αξιες γιατι οι μικροαστοι ενδιαφερονται μονο για τα λεφτα από τις δουλιτ… 11 months agodrop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: