Φιλοπατρία

Οι αρμοδιότητες του Συνηγόρου του Πολίτη

Posted on: 29 Ιουλίου, 2007

Έλεγαν οι αρχαίοι: Όταν δεν υπάρχει δικαιοσύνη κυβερνάνε οι ληστές με τις συμμορίες τους.

Η Γιαννάκου πρέπει να έχει δικά της παιδιά να προωθήσει και μπλοκάρει τον συνεργάτη του ΓΑΠ. Αυτά είναι συνιθισμένα φαινόμενα όταν τα τυπικά προσόντα τα αντικαθιστά το κομματικό χαρτάκι.

Το υπουργείο Παιδείας αρνείται παράτυπα να απονείμει τον τίτλο του καθηγητή στον αναπληρωτή Χρ. Μπούρα, συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου.

Άντ’ αυτού προωθεί άλλους…

Συνήγορος του Πολίτη: Μπορούμε να σας βοηθήσουμε αποκλειστικά στην περίπτωση που είστε αλλοδαπός, αλλόθρησκος, ανάπηρος ή άτομο με διαφορετικό γενετήσιο προσανατολισμό

ΤΟΥ ΜAΚΗ ΠΟΛΛAΤΟΥ

«Συμεριζόμαστε τη δυσαρέσκειά σας, όμως η υπόθεσή σας δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη επειδή δεν είστε αλλοδαπός ή αλλόθρησκος, ούτε και ομοφυλόφιλος!».

Αυτή την αποστομωτική απάντηση έδωσε στον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών κ. Χρήστο Μπούρα η ανεξάρτητη αρχή που υποτίθεται ότι παρεμβαίνει όταν διαπιστώνονται αυθαιρεσίες από την κρατική εξουσία και τη Δηόσια διοίκηση.

Ο αναπληρωτής καθηγητής και συνεργάτης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου αναγκάστηκε να προσφύγει στον Συνήγορο του Πολίτη αναζητώντας λύση στο επαγγελματικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει εδώ και έναν χρόνο.

Στις 28 Ιουνίου του 2006 η γενική συνέλευση του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής (Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών) προκήρυξε μία θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του καθηγητή για την εξέλιξη του αναπληρωτή καθηγητή κ. Μπούρα. Στις περιπτώσεις αυτές οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι σχεδόν αυτοματοποιημένες.

Σύμφωνα με τους νόμους, από τη στιγμή που θα συμπληρώσει μια τριετία στη θέση του, ο αναπληρωτής καθηγητής που θέλει να εξελιχθεί στη βαθμίδα του καθηγητή δικαιούται να προκαλέσει την προκήρυξη της θέσης.

Με τον τρόπο αυτό κινήθηκε ο κ. Μπούρας. Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τη διεύθυνση Προσωπικού Ανωτάτης Εκπαίδευσης, η υπουργός Παιδείας καλείται να υπογράψει την προκήρυξη της θέσης ώστε να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και εν συνεχεία να ακολουθήσει η επιλογή του πανεπιστημιακού που θα καταλάβει τη θέση του καθηγητή.

Περιέργως όμως, η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου κρατά τον φάκελο στο συρτάρι της επί δεκατρείς μήνες και αποφεύγει να υπογράψει την προκήρυξη, μπλοκάροντας τη διαδικασία. Η υπόθεση του αναπληρωτή καθηγητή ίσως να μην είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, εκτός των άλλων, ο κ. Μπούρας είναι συνεργάτης του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) «Ανδρέας Παπανδρέου».

Ενδεχομένως η υπουργός Παιδείας να μπλοκάρει τον κ. Μπούρα θεωρώντας τον μη αρεστό ή να τον έχει κατατάξει στην ομάδα των συμβούλων του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες να βγάλουν άκρη και να αντιληφθούν τους λόγους για τους οποίους η κυρία Γιαννάκου καθυστερεί να κινήσει τις διαδικασίες, οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών δεν κατάφεραν να λάβουν απάντηση από το υπουργείο Παιδείας.

Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι, ενώ η κυρία Γιαννάκου μπλοκάρει την εξέλιξη του κ. Μπούρα και άλλων καθηγητών, προωθεί χωρίς καθυστερήσεις άλλες παρόμοιες πράξεις υποψήφιων πανεπιστημιακών που κατατέθηκαν αρκετούς μήνες αργότερα από την αίτηση που υποβλήθηκε από τον αναπληρωτή καθηγητή.

Οι περίεργες μεθοδεύσεις της υπουργού Παιδείας καταγράφονται με τον πλέον επίσημο τρόπο σε επιστολή του Πανεπιστημίου Πατρών. «Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχουν επτά περιπτώσεις προκηρύξεων μελών ΔΕΠ για εξέλιξη, μεταγενέστερες της δικής σας αίτησης, οι οποίες έχουν υπογραφεί από την υπουργό Παιδείας, σύμφωνα με τα σχετικά φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως», απαντά σε ερώτηση του αδικημένου καθηγητή η προϊστάμενη διοικητικών Υπηρεσιών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

«Η καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη και, σε συνδυασμό με την υπογραφή άλλων μεταγενέστερων όμοιων αιτημάτων, παραβιάζει κατάφωρα την ισονομία και τη δίκαιη αντιμετώπιση των πολιτών από την Πολιτεία.

Επιπλέον αυτή η καθυστέρηση είναι ζημιογόνος για την ακαδημαϊκή εξέλιξη του κ. Μπούρα, ενώ δεν υπάρχει κάποια αντικειμενική αιτιολογία», όπως αναφέρεται σε επιστολή του καθηγητή κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, προέδρου του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ, προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σταύρο Κουπιά.

Σε ένα παράλληλο επίπεδο, ο κ. Μπούρας απευθύνθηκε προς τον Συνήγορο του Πολίτη, πιστεύοντας ότι η ανεξάρτητη αρχή θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την άρση της αδικίας.

Προς μεγάλη του έκπληξη, στην απάντηση που υπογράφει ο κ. Ανδρέας Τάκης, βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, αναφέρεται ότι «δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα της Αρχής θέματα που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών, με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου ο Συνήγορος του Πολίτη ενεργεί ως φορέας προώθησης της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, ηλικίας, αναπηρίας ή γενετήσιου προσανατολισμού».

Με απλά λόγια, ο Συνήγορος του Πολίτη σηκώνει τα χέρια ψηλά επειδή ο αδικημένος καθηγητής δεν είναι ομοφυλόφιλος, αλλόθρησκος ή ανάπηρος!

Κυριακή 29 Ιουλίου 2007 ΡΕΠΟΡΤΑΖ σ. 33

prwtothematz0.jpg

3 Σχόλια to "Οι αρμοδιότητες του Συνηγόρου του Πολίτη"

ase re exypnakia

Πρώτη και τελευταία προειδοποίηση προς τα διαδικτυακά ζώα που δεν ξέρουν να γράφουν Ελληνικά. Μάθετε να γράφετε ελληνικά προτού να σχολιάσετε. Την επόμενη φορά το σχόλιο θα πάει κάτω στην αποχέτευση.

[…] Την αδυναμία παρέμβασης επισημαίνει και το ακόλουθο άρθρο ενώ όπως και ο ίδιος ο Συνήγορος παραδέχεται θα […]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα

5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 347,954 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: