Φιλοπατρία

Η Ριζοσπαστική Αριστερά είναι νομιμόφρωνη;

Posted on: 26 Σεπτεμβρίου, 2007

  • In: ΓΝΩΜΕΣ | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ριζοσπαστική Αριστερά είναι νομιμόφρωνη;

Ψάχνοντας για τις προεκλογικές΄και προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ έπεσα σε ένα καλό κείμενο, μόνο που δεν γνωρίζω για ποιά ακριβώς εποχή μιλά (υποθέτω ότι πρέπει να είναι ηδή παλιό μερικά χρόνια) το οποίο και παραθέτω ολοκληρο. Είναι πολύ ειλικρινές και θαρραλέο σε αντίθεση με τα περισσότερα πολιτικάντικα ή/ και φαρισαϊκά κείμενα της λεγομένης Ριζοσπαστικής Αριστεράς που εμφανίζονται στο διαδίκτυο και τον Τύπο.

Δεν συμφωνώ με τις πολιτικές επιλογές της αριστεράς (με όλες τις επιλογές για την ακρίβεια ενώ συμφωνώ με κάποιες θέσεις, αλλά πλέον απορρίπτω εξ’ αρχής την μεθοδολογία και την πρακτική της σχεδόν συνολικά. Θάθελα όμως να συγχαρώ τον συντάκτη του κειμένου για την επισήμανση ενός πραγματικού προβλήματος το οποίο πολλοί το κρύβουν κάτω από το χαλί.

Κάποιες επισημάνσεις μου είναι με κόκκινο.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ!
ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΥΣΗ;
Το πρόβλημα επανέρχεται με την άφιξη στην Ελλάδα του Βρετανού ιστορικού Ντέιβιντ Ιρβινγκ, του συγγραφέα που επιδιώκει με τα βιβλία του να αμφισβητήσει την πραγματικότητα του ναζιστικού εγκλήματος. Χθες ήταν η σύναξη των Νεοναζί που απαιτήσαμε να απαγορευθεί. Ρωτάμε: Είναι αυτό η λύση;
Του συνεργάτη μας ΘΑΝΑΣΗ ΣΚΑΜΝΑΚΗ

Έχουμε αφήσει πολλά ανεξόφλητα χρέη από το παρελθόν, τα οποία επανέρχονται.

Φερ’ ειπείν, αυτό το πρόβλημα των απαγορεύσεων. Δικαιούται η Αριστερά, και μάλιστα η Ριζοσπαστική, να ζητά από την εξουσία την απαγόρευση δραστηριοτήτων πολιτικών ή ιδεολογικών;

Πριν μερικές εβδομάδες έγραψαν σε εφημερίδες καλοί δημοσιογράφοι (και αριστεροί) σχετικά, απ’ αφορμή τις εκδηλώσεις των νεοναζιστών. Τώρα το πρόβλημα επανέρχεται με την άφιξη στην Ελλάδα του Βρετανού ιστορικού Ντέιβιντ Ιρβινγκ, του συγγραφέα που επιδιώκει με τα βιβλία του να αμφισβητήσει την πραγματικότητα του ναζιστικού εγκλήματος.

Πρώτο – πρώτο, το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο, γνωστό και συνεπές στην τακτική των φιμώσεων της άλλης άποψης και της υπεράσπισης των εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ, απαιτεί να απαγορευτεί η διάλεξη του Ιρβινγκ. Όμως το αίτημα συνυπογράφουν και άλλοι, με αριστερές περγαμηνές.

Συμπτωματικά αυτές τις ημέρες ξαναδιάβαζα το θόρυβο που έγινε στο Βερολίνο από αφορμή την έκθεση ζωγραφικής με θέμα τη RAF. Εφημερίδες, σε όλη την Ευρώπη και κάποιες οργανώσεις ζητούσαν να απαγορευτεί η έκθεση, γιατί μιλάει για την τρομοκρατία.

Υπάρχει σχέση ανάμεσα στα δυο περιστατικά; Φοβάμαι πως ναι. Και όχι μόνον τυπικά, αλλά ουσιαστικά. Και ασφαλώς, όχι με μια χριστιανική αντίληψη «μην κάνεις αυτά που δεν θέλεις να σου κάνουν».

Μιλάμε για την ανάγκη της ανοιχτής σύγκρουσης των απόψεων, αλλά συχνά στην πράξη δεν το εννοούμε έτσι ακριβώς. Πολλές φορές, κληρονομιά μας αβάστακτη, συγχέουμε τις ιδέες της επαναστατικής βίας, της ανάγκης της επανάστασης να υπερασπίσει και με τη βία τον εαυτό της, με μια ιδεολογική και πρακτική βία τη καθημερινότητας, που όπως αποδείχθηκε και αποδεικνύεται, στραγγαλίζει εν τέλει και την ιδέα της επανάστασης τρώγοντας τα παιδιά της.

Θυμάστε πως η λογική «αλήθεια είναι ότι συμφέρει το κόμμα» δεν πήγε μακριά ούτε εμάς ούτε το κόμμα.

Κι έτσι καταφεύγουμε στις απλές λύσεις των αιτημάτων απαγόρευσης, γιατί η πιο σύνθετη, αυτή της ιδεολογικής αναμέτρησης είναι εξαιρετικά δυσμενής, εφόσον οι όροι τίθενται από εκείνους που κατέχουν τα μέσα ενημέρωσης και την εξουσία.

Αντί λοιπόν της φανατικής υπεράσπισης του διαλόγου (εφόσον πρόκειται για πνευματικά ζητήματα) και ταυτόχρονα (αλλά και μέσω αυτής) της φανατικής διεκδίκησης αλλαγής των όρων που το σύστημα θέτει για την πραγματοποίηση του διαλόγου, διεκδικούμε από την εξουσία την απαγόρευση.

Πέφτουμε θύματα έτσι του εαυτού μας. Διεκδικούμε (λανθασμένα) το επί μέρους και διαιωνίζουμε το όλον.

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα

5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Top Clicks

  • Κανένα

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 358.185 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates

  • RT @pandou: Αστυνομικός στις 🇺🇸#ΗΠΑ και η ελευθερία κινήσεων για την αυτοάμυνά του,καθώς του επιτίθεται #Αντιφα. Συγκρίνετέ αυτό το περιστα… 11 months ago
  • RT @LavrentisBeria4: Ο αλλος συντροφος μας λεει οτι εχουν χαθει οι αξιες γιατι οι μικροαστοι ενδιαφερονται μονο για τα λεφτα από τις δουλιτ… 11 months agodrop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: