Φιλοπατρία

«Τα λες αυτά όταν έρχεσαι με τους μπράβους σου.»

Posted on: 12 Ιανουαρίου, 2008

Στοιχεία για μία δολοφονία 21 χρόνια μετά!

Δεκάδες τα αναπάντητα ερωτήματα για τη δολοφονία του κοινοτάρχη των Πηγαϊδακίων Γιάννη Κουτσάκη πριν από 21 χρόνια. Σήμερα και με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στα Ζωνιανά οι Αρχές αλλά και οι συγγενείς του κοινοτάρχη αναζητούν τα αίτια της δολοφονίας η οποία παραμένει ανεξιχνίαστη. «Πρέπει επιτέλους να μάθουμε την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή. Ο πατέρας μου ήταν ένας δραστήριος άνθρωπος. Ακούγονται πολλά. Νομίζω ότι 21 χρόνια είναι αρκετά.

Δικαιούμαστε να μάθουμε την αλήθεια». Η κυρία Ελένη Κουτσάκη όταν έγινε η δολοφονία του πατέρα της ήταν 14 χρόνων. Σήμερα μιλώντας στον ΕΤ, 21 χρόνια μετά, ζητά να μάθει την αλήθεια. «Όσο και αν ψάξαμε και εγώ και η αδελφή μου, αλλά και η μητέρα μου, άκρη δεν βρήκαμε. Απλώς ακούγαμε για μια περίεργη δολοφονία».

Μετά την «έκρηξη των Ζωνιανών» το θέμα της δολοφονίας του Γιάννη Κουτσάκη ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα, καθώς πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι «η υπόθεση μπήκε στο αρχείο χωρίς να ερευνηθούν όλες οι παράμετροι».

Είκοσι ένα χρόνια μετά έρχονται στο φως νέα στοιχεία για τη δολοφονία και για τις «κόντρες» που είχε τότε η Κοινότητα Πηγαϊδακίων με γνωστή εταιρία στην περιοχή για το ιδιοκτησιακό καθεστώς μιας έκτασης στους Καλούς Λιμένες.

Εξαιτίας αυτής της διαφωνίας μέχρι σήμερα δεκάδες κάτοικοι βρίσκονται σε συνεχείς δικαστικές διαμάχες με τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες της έκτασης. Ο πρόεδρος της κοινότητας τότε είχε πάρει το μέρος των κατοίκων, αλλά δολοφονήθηκε χωρίς να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Όπως αποκάλυψαν στον ΕΤ οι κ. Νίκος Σφακιανάκης και Μανώλης Μουλαδάκης, οι οποίοι εκείνοι την περίοδο -το 1986- ήταν κοινοτικοί σύμβουλοι, ο Κουτσάκης θα πήγαινε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο μετά το Πάσχα (δολοφονήθηκε στις 28 Απριλίου 1986, Μεγάλη Δευτέρα) προκειμένου να ερευνήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης 6.000 στρεμμάτων η οποία λέγεται ότι ανήκε στην Ιερά Μονή Οδηγήτριας, που βρίσκεται μεταξύ των οικισμών των Καλών Λιμένων και του Λίσταρου.

Το ταξίδι του κοινοτάρχη δεν έγινε ποτέ αφού δολοφονήθηκε -σύμφωνα με ανώτατο δικαστικό λειτουργό ο οποίος τότε είχε ασχοληθεί με την υπόθεση – από «αρειμάνιους τύπους οι οποίοι ενεργούσαν για λογαριασμό τρίτου».

Όπως αποκάλυψε στον ΕΤ ο πατέρας του κοινοτάρχη Μανώλης Κουτσάκης, δύο μήνες μετά τη δολοφονία του γιου του έλαβε ένα γράμμα το οποίο είχε ταχυδρομηθεί από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και στο οποίο άγνωστοι είχαν βάλει τρεις φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονίας. «Το γράμμα το πήγα εγώ στον πατέρα του. Το άνοιξα ο ίδιος και είδα ότι είχε τρεις φωτογραφίες. Μάλιστα του είπα να μην τις πιάσει μήπως και είχαν πάνω δακτυλικά αποτυπώματα. Τελικά οι φωτογραφίες είχαν τη μαρμάρινη πλάκα που είχε τοποθετηθεί στο σημείο της δολοφονίας. Το περίεργο ήταν ότι το γράμμα είχε ταχυδρομηθεί από την Αίγυπτο», λέει στον ΕΤ ο ταχυδρόμος κ. Γιάννης Ανδρουλιδάκης.

Το θέμα της δολοφονίας του Κουτσάκη είχε απασχολήσει και την ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως πριν από τρία χρόνια.

Τότε και με αφορμή όσα ακούγονταν για παράνομες δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου κάποιοι με ανώνυμα τηλεφωνήματα ζητούσαν να ερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση της δολοφονίας του 32χρονου κοινοτάρχη.

Η δολοφονία απασχόλησε για λίγο και τη δίκη της 17 Νοέμβρη πέρυσι το Μάρτιο, όταν κατέθετε σε βάρος των τρομοκρατών ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης.

Ο κ. Βαρδινογιάννης γυρνώντας σε κάποια στιγμή της δίκης προς τον Κουφοντίνα του είπε: «Δεν είχες το θάρρος να ‘ρθεις μόνος σαν άντρας. Το κάνατε σαν τις π…».

Η φράση του κ. Βαρδινογιάννη προκάλεσε αναταραχή στην αίθουσα αλλά και την αντίδραση του Κουφοντίνα: «Τα λες αυτά όταν έρχεσαι με τους μπράβους σου. Αυτούς έστειλες για να δολοφονήσεις τον κοινοτάρχη των Καλών Λιμένων Γιάννη Κουτσάκη που σου αντιστάθηκε;».

Σήμερα, 21 χρόνια μετά, η υπόθεση απασχολεί εκ νέου τις αρχές αλλά και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και βεβαίως τους κατοίκους και τους συγγενείς οι οποίοι ζητούν να ξανανοίξει ο φάκελος της δολοφονίας.

e-tipos

http://www.e-tipos.com

Ιστορίες για να φτάσουμε να συμπαθήσουμε μέχρι και την 17Ν

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα
5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 364.191 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates

Σφάλμα: Βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός του Twitter είναι δημόσιος.
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: