Φιλοπατρία

Μεγάλη Αλβανία σε εξέλιξη

Posted on: 28 Μαρτίου, 2008

Οι στρατηγικές δύναμης ανακύπτουν στη μέση της αναταραχής του Κοσόβου
2/29/2008Balkanalysis.com)

Οι νέες πληροφορίες από τις περιφερειακές πηγές πληροφοριών, καθώς επίσης και τα κανάλια ανοικτής-πηγής, δείχνουν ότι οι διασυνοριακές ακτιβιστικές δραστηριότητες σε τουλάχιστον τέσσερα μέτωπα είναι μεταξύ των νέων εξελίξεων που πρέπει να παρακολουθηθούν την επομένη της δήλωσης ανεξαρτησίας του Κοσόβου στις 17 Φεβρουαρίου

Ενώ η παγκόσμια προσοχή έχει εστιάσει κυρίως στις πολιτικές και δικαστικές διαστάσεις της αλβανικής κυβέρνησης του Κοσόβου που διακύρηξε την ανεξαρτησία τη; στις 17 Φεβρουαρίου, άλλες ταυτόχρονες εξελίξεις δείχνουν ότι οι κύριοι παίκτες λαμβάνουν μέτρα για να αλλάξουν τα γεγονότα επί τόπου βραχυπρόθεσμα, ή να παραγάγουν έναν μακροπρόθεσμο αποτρεπτικό παράγοντα εξασφαλίζοντας βιαστικά μια παρουσία πέρα από μια διευρυνόμενη γεωγραφική έκταση.

Στην κοιλάδα Presevo της νότιας Σερβίας, τόπο ενός σημαντικού αλβανικού πληθυσμού, η σερβική κυβέρνηση έχει ενισχύσει την παρουσία των δυνάμεων ασφάλειάς της. Σύμφωνα με τηνημερήσια των Σκοπίων Vecer, ο σερβικός στρατός ολοκληρώνει τη βάση Tsepotine, επίσης γνωστή ως η ‘σερβική Bondsteel’ (μια αναφορά στην Αμεικανική βάση Bondsteel όχι μακριά από τα σύνορα με το Κόσοβο). Η υψηλή στρατηγική θέση της επιτρέπει τις επιβλητικές επισκοπήσεις του Κοσόβου στην ανατολή και της «Μακεδονίας», 5 χλμ στο νότο. Αν και προγραμματισμένη για πέντε έτη, τα διάφορες ζητήματα και οι διαφωνίες μεταξύ των υπουργείων άμυνας και των εσωτερικών υποθέσεων την επιβράδυναν, αναφέρει η Vecer. Εντούτοις, με την ανεξαρτησία του Κοσόβου, η ολοκλήρωση της βάση των 35 εκταρίων έχει γίνει μια προτεραιότητα. Η κατασκευή μιας τέτοιας μεγάλης βάσης σε αυτό το στρατηγικό τρίγωνο δείχνει την ανησυχία της Σερβίας για να κρατήσει την προς το παρόν ήρεμη κοιλάδα του Presevo από να ανατιναχτεί όπως έκανε σε 2000 Επίσης, για τη Ρωσία, που ενδιαφέρεται σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες για κάποιο είδος στρατιωτικής παρουσίας με τη βοήθεια των Σέρβων, η θέση είναι πάλι ιδανική. Η Vecer αναφέρει ότι η Σερβία έχει αυτήν την περίοδο 16 μικρότερες βάσεις κατά μήκος των 92 χλμ των διοικητικών συνόρων με Κόσοβο.

Οι νέες πληροφορίες από το ίδιο το Κόσοβο υποδεικνύουν επίσης παρούσα ρωσική συνεργασία, με την παρουσία μικρών αριθμών υποτιθέμενων ρώσσων στρατιωτικών εκπαιδευτών, με πολιτική περιβολή, στις βόρειες πόλεις του Κοσόβου Leposavic και Mitrovica. Η Balkanalysis.com ανέφεραν στα τέλη του 2006 για την άφιξη εδώ των σερβικών ειδικών δυνάμεων με πολιτικά ενδύματα, ως προφύλαξη σε περίπτωση αλβανικών επιθέσεων. Το 2006, πρέπει να αναφερθεί, η KFOR επάνδρωσε μια μη χρησιμοποιούμενη βάση στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου, για να αποτρέψει πρώτιστα τα σερβικά στρατεύματα να έρθουν σε ενίσχυση του εθνικού σογιού τους σε περίπτωση οποιασδήποτε βία μεγάλης κλίμακας.

Δύο ημέρες μετά από τη δήλωση ανεξαρτησίας των Αλβανών, οι σερβοι έφεδροι και άλλοι ταραχοποιοί εκπόρθησαν και κατέστρεψαν τον κοντινό συνοριακό σταθμό, κερδίζοντας τη συνοπτική αλλά σημαντική πρόσβαση στο Κόσοβο προτού να ανακτηθεί από τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ. Στις 27 Φεβρουαρίου, το Ρώϋτερς ανέφερε ότι το σερβικό εθνικό Συμβούλιο στη Βόρεια Μιτροβίτσα είχε απαιτήσει από τη Ρωσία «να επιστρέψει το τμήμα KFOR της [προκειμένου] να σταθεροποιήσει την κατάσταση στις περιοχές όπου οι Σέρβοι είναι η πλειοψηφία,» με τις λέξεις του ηγέτη του Συμβουλίου Μιλάν Ιβάνοβιτς (Milan Ivanovic). Αν και η Ρωσία είχε μια μικρή απόσπαση στρατευμάτων στο Κόσοβο από το 1999-2003, σκόπιμα δεν της δόθηκε τομέας ίσος με εκείνους των άλλων μεγάλων δυνάμεων, ούτε η εγκατάσταση στο βόρειο Κόσοβο.Τώρα, εμφανίζεται, η Μόσχα θα έχει με κάποιο τρόπο εγκατάσταση και στο βόρειο Κόσοβο και στην κοιλάδα του Presevo.

Μαζί με την επίθεση στο συνοριακό σταθμό των Η.Ε στο βόρειο Κόσοβο στις 19 Φεβρουαρίου, οι σέρβοι έφεδροι έχουν καταστήσει επίσης την παρουσία τους αισθητή σε ένα ανατολικό σημείο ελέγχου των συνόρων του Κοσόβου. Στις 25 Φεβρουαρίου, η εξέγερση ακολούθησε στο σημείο ελέγχου Mutivode, όπου 250 πρώην κληρωτοί από Medveda, Kuršumlija και Lebane διαφώνησε με τους αλβανούς ανώτερους υπαλλήλους του KPS για το διοικητικό σύνορο με το Κόσοβο. Οι δύο πλευρές εκσφενδόνισαν πέτρες η μια στη άλλη, έως ότου το KPS χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει τους Σέρβους. Οι ισχυροί άνεμοι, εντούτοις, καθάρισαν σύντομα τον αέρα για περισσότερη σύγκρουση. «Ελαστικά επίσης κάηκαν, και ο αέρας διέδωσε τη φλόγα και στις δύο πλευρές της γραμμής,» ανέφερε η Β- 92. «Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της επίδειξης δύναμης μεταξύ των διαδηλωτών και του KPS, οι δυνάμεις της KFOR, από τη μία ένα, και των σερβικών MUP από την άλλη πλευρά της γραμμής, κοιτούσαν χωρίς να επέμβουν.»

Οι Σέρβοι έχουν αρχίσει άλλες μορφές συμβολικής διαμαρτυρίας μέσα στο Κόσοβο. Η σερβική αστυνομία που απασχολείται μέσα στο KPS απειλεί να αλλάξει τις στολές της για εκείνες της Σερβίας το συντομότερο δυνατόν, στις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις εκτεταμένες πολιτικές του Βελιγραδίου με σκοπό να μειώσουν τη δυνατότητα του αυτοανακυρηγμένου κράτους να λειτουργήσει, οι Σέερβοι αξιωματούχοι του KPS ανήγγειλαν γενική απεργία. Η απεργία θα δημιουργήσει μια προσωρινή περίοδο στην οποία οι αξιωματούχοι μπορούν να κάνουν μια συντονισμένη δράση. Ακόμα κι αν η αγωνιζομένη αποστολή των Η.Ε, ουσιαστικά ατελέσφορη βόρεια του ποταμού Ibar, απομακρύνει την απόρριψή τους ή της προσπάθειες να λάβει ισχυρότερα μέτρα, η αναχώρηση της συμβολικής σερβικής παρουσίας θα επεσήμαινε το τέλος οποιωνδήποτε ελπίδων για την πολυεθνική επιβολή νόμου στο Κόσοβο.

Στις 27 Φεβρουαρίου, Οι πηγές της KFOR έδειξαν ότι τα βρετανικά και αuστρο-γερμανικά τάγματα εφέδρων τίθονταν σε μια υψηλή κατάσταση ετοιμότητας και ότι η στρατιωτική αποστολή αύξανε την παρουσία της στο Βορρά. Μερικοί Αλβανοί σκόπευαν προφανώς να κάνουν δικές τους τις προετοιμασίες. Στις 21 Φεβρουαρίου, ο ηγέτης του πληθυσμού αλβανικής μειονότητας της Βορειας Mitrovica, Adem Mripa, συλλήφθηκε από την αστυνομία του KPS. Σύμφωνα με την Β- 92, τρία Tromblon RPG και διάφορα κομμάτια πυρομαχικών για τα όπλα ελεύθερων σκοπευτών ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του, στο εθνικά μικτό τετράγωνο του Bosniak Mahala. Συγχρόνως, «μια βόμβα βρέθηκε κοντά σε ένα σπίτι ιδιοκτησία του [σερβου κάτοικου] Jovan Ilic, την οποία η KFOR κατέστρεψε στη συνέχεια» Σέρβοι στους απομονωμένους θύλακες του κεντρικού και νότιου Κοσόβου είναι πολύ πιό ευάλωτοι. Ένα οκτάχρονο κορίτσι λιθοβολήθηκε στο Ljiplan στις 23 Φεβρουαρίου, το πρακτορείο Tanjug ανάφερε, ενώ έπαιζε στην αυλή της. Τέτοιες επιθέσεις ήταν ένα συνιθισμένο περιστατικό, ο πατέρας του κοριτσιού είπε στους δημοσιογράφους.

Η αναγγελθείσα ανεξαρτησία του Κοσόβου έχει πάρει ευρύτερες διαστάσεις, εντούτοις. Περίπου 12 ημέρες πριν, η Balkanalysis.com έμάθε, η υπηρεσία πληροφοριών της «Μακεδονίας» έγινε ενήμερη για την επαναλειτουργία των στρατόπεδων εκπαίδευσης / βάσεων οπισθοφυλακής στην περιοχή Kukes της βόρειας Αλβανίας. Αυτές οι βάσεις, που βρίσκονται κοντά στο οχυρό της φάρας του αλβανού πρωθυπουργού Sali Berisha, όπου ήταν οι αμερικανοί και βρετανοί στρατιωτικοί εκπαιδευτές εκπαίδευαν τους στρατιώτες του στρατού απελευθέρωσης του Κοσόβου με ασφάλεια για την εκστρατεία του 1998-99 στα σύνορα με το Κόσοβο. Οι δημοσιογράφοι από Το Spiegel της Γερμανίας στο Κόσοβο, αναφέροντας έναν αλβανό παραστρατιωτικό εθελοντή του σκιώδους αλβανικού εθνικού στρατού, υποστηρίζει ότι η οργάνωση «παίρνει τις διαταγές από την έδρα της στα Τίρανα, της Αλβανίας» Ο ANA έχει δηλώσει πρόσφατα την προτεραιότητά του ελέγχου του βόρειου τμήματος Κοσόβου και, εάν είναι απαραίτητο, τη χρησιμοποίηση της δύναμης για να την αποτρέψει από την επανασύνδεση με τη Σερβία.

Ένα αναμενόμενο συμπλήρωμα σε οποιαδήποτε αλβανική άτακτη δραστηριότητα μέσα στο Κόσοβο το ίδιο ήταν πιθανό να είναι η παραστρατιωτική ομάδα που καταστράφηκε στην «Επιχείρηση Θύελλα» της «Μακεδονίας» τον Νοέμβριο του 2007. Στο μακρινό χωριό Brodec στα βουνά Sar Planina επάνω από το Tetovo, η ειδική αστυνομία συνέλαβε ή σκότωσε εγκληματίες δραπέτες από τη φυλακή Dubrava του Κοσόβου, και κατάσχεσε ένα περίπλοκο οπλοστάσιο, αρκετό για 650 άτομα – προς το παρόν τουλάχιστον εξουδετερώνοντας μια σημαντική απειλή της ασφάλειας πριν από το προσδοκώμενο διάταγμα απόσχισης του Κόσοβου στο Βορρά.

Εντούτοις, παρά εκείνο το χτύπημα, η μακεδονική πηγή πληροφοριών δήλωσε ότι «πολύ πρόσφατα, έχουμε λάβει τις πληροφορίες ότι μερικές μικρές αλβανικές οπλισμένες συμμορίες, 10-20 άτομα ή έτσι κάθε μία, έχουν εισέλθει εκ νέου στο μακεδονικό έδαφος από το Κόσοβο, στις περιοχές Tetovo και Lipkovo – εργαζόμαστε στην εντόπιση αυτών των ομάδων προτού να μπορέσουν [ να γίνουν μια απειλή ]… εντούτοις, τα σύνορα είναι πολύ εύκολο να διασχιστούν σε αυτά τα μέρη, και μπορούν εύκολα να δραπετεύσουν από τη μια πλευρά στην άλλη όταν χρειάζεται.»

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα
5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 364.191 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates

Σφάλμα: Βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός του Twitter είναι δημόσιος.
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: