Φιλοπατρία

Κομμουνιστές και Μακεδονικό

Posted on: 2 Ιουλίου, 2008


Τον Οκτώβρη του 1918 και με συμμετοχή Ελλήνων κομουνιστών, ιδρύεται στην Μόσχα η Ομοσπονδία Σοβιε¬τικών Δημοκρατιών της Βαλκανικής που στις 15 Ιανουαρίου του 1920 μετονομάζεται σε ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Β.Κ.Ο.) Τον Ιούλη του 1921 στο Γ’ συνέδριο της τρίτης Κομουνιστικής διεθνούς, μπαίνει από τον Κολλάρωφ ζήτημα «αυτονομίας της Μακεδονίας» στην οποία περιλαμβάνονται η του Βαρδαρίου, του Πιρίν και του Αιγαίου (Γιουγκοσλάβικη, Βουλγάρικη, Ελληνική).

Ο Γ.Γ.του Κ.Κ.Ε. Κώστας Γεωργιάδης διαφωνεί και αφού καθαιρείται εκδιώκεται από το κόμμα.
Τον Ιούλη του 1922 ξαναμπαίνει και με ίδιο εισηγητή το ζήτημα, ενώ στο Δ’ συνέδριο του Κ.Κ. Γιουγκοσλαβίας στις 13.10.1923 διακηρύσσεται για πρώτη φορά η «Μακεδόνικη εθνότητα».
Στο έβδομο συνέδριο της Β.Κ.Ο. που έγινε τον Σεπτέμβρη του 1924 στην Μόσχα χαράζεται γραμμή για «ανεξάρ¬τητο κράτος Μακεδονίας» που επικυρώνει στο Γ’ του συνέδριο, τον Δεκέμβρη του 1924, το Κ.Κ.Ε.

Οι διαφωνούντες Κορδάτος, Αποστολίδης, καθαιρούνται από την Κ.Ε. ενώ διακηρύσσεται «το δικαίωμα των προλετάριων της Μακεδονίας-Θράκης να αποκτήσουν πλήρη “κοινωνική και εθνική ανεξαρτησία».
Μετά 10 χρόνια, τον Γενάρη του 1934, το Κ.Κ.Ε, άβουλο, τότε, όργανο των Σλάβων, στην έκτη ολομέλεια της κεντρικής του επιτροπής, επαναλαμβάνει τις απαράδεκτες απόψεις του περί προλεταρίων Μακεδόνων και περί Σλαβομακεδόνων.

Στην διάρκεια της Γερμανικής κατοχής, η φιλογερμανική Βουλγάρικη οργάνωση ΟΧΡΑΝΑ και η κομμουνιστική ΣΝΟΦ προσπάθησαν κατά τρόπο εγκληματικό να εκβουλγαρίσουν και εκσλαβίσουν την Μακεδονία, καταφέρνοντας την Γερμανική διοίκηση να θέσει υπό Βουλγαρική κατοχή την Ανατολική Μακεδονία. Η επέμβαση της κατοχικής κυβέρνησης και η προσωπική παράσταση στις Γερμανικές αρχές του αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού, ματαίωσαν τα σχέδια των Βουλγάρων.

Στις 11 Νοέμβρη και 20 Δεκέμβρη του 1943, συγκροτούνται στην Δίβρη της Γιουγκοσλαβίας και στην Φουστάνη της Αλμωπίας, η πρώτη και η δεύτερη αντιστασιακή Μακεδόνικη ταξιαρχία που σε ειδικό ψήφισμα «περί ανεξαρτησίας της Μακεδονίας», διακηρύσσεται, ότι «ο λαός της Μακεδονίας του Αιγαίου, δεν μπορεί να βρει δικαίωση των διεκδικήσεων του, παρά μόνο μέσα στα πλαίσια της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδιακής δημοκρατίας».

Εδώ και προς χάριν της αλήθειας, αξίζει να αναφέρουμε τις πιο κάτω λεπτομέρειες.
Οι εν γένει κινήσεις της δεύτερης Μακεδόνικης ταξιαρχίας και η επιμονή των ηγετών της, να τους δοθεί το δικαίωμα κατάληψης της Θεσσαλονίκης μετά την αποχώρηση των Γερμανών, εξόργισαν τον λοχαγό του ΕΛΑΣ Παύλο Τσάμη, ο οποίος με τμήματα της 9ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ, επιτέθηκε εναντίον των «Μακεδόνων» τους κύκλωσε στην Αγία Παρασκευή Φλώρινας και τους διέλυσε.

Οκτακόσιοι πενήντα πάνοπλοι αρνησιπάτριδες Σλαβόφωνοι Έλληνες, υποχρεώθηκαν μαζί με τις οικογένειες τους (3.500 συνολικά) να δραπετεύσουν και να εγκατασταθούν στο Μοναστήρι, σχηματίζοντας εκεί την ΠΡΩΤΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Στην τελετή εγκατάστασης, τους προσφώνησε ο στρατηγός Τέμπο με τα παρακάτω λόγια.

«Είναι τιμή σας που βρίσκεστε εδώ, κοντά στα αδέλφια σας. Όταν θα έλθει η ώρα θα κατεβούμε στην Ελλάδα και με την βοήθεια την δική σας θα απελευθερώσουμε την Μακεδονία του Αιγαίου από τους Έλληνες και θα την ενώσουμε με την αδελφή Μακεδονία του Βαρδάρη».»

Κάτω από ένα σιδερένιο κομμουνιστικό καθεστώς, ένα ανθρωπομάζεμα, από διακόσιες χιλιάδες Τούρκους, τριακόσιες χιλιάδες Έλληνες, εκατόν τριάντα χιλιάδες Βουλγά¬ρους, σαράντα χιλιάδες Σέρβους, δέκα πέντε χιλιάδες Εβραίους και δέκα χιλιάδες Τσιγκάνους, υποχρεώνεται να πάρει την ταυτότητα του Σλαβομακεδόνα διεκδικώντας την κληρονομιά του μεγάλου Αλεξάνδρου. Στις 2 Αυγούστου του 1944, στο Μοναστήρι PROHOR PTSNIJSKI, γίνεται η ανακήρυξη της «Ομόσπονδου Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και στις 30 Απρίλη του 1945 εγκαθίσταται επίσημα η νέα κυβέρνηση στα Σκόπια.

Η βασική εξαγγελία αυτής της κυβέρνησης είναι «ένα Μακεδόνικο κράτος με ενωμένες τις τρεις Μακεδονίες κάτω από την σημαία της Γιουγκοσλαβίας». Στις γιορτές που ακολούθησαν παρέστη ο ίδιος ο πρωτομάστορας της κατασκευής του νέου κράτους, ο στρατάρχης Τίτο, που μεταξύ άλλων είπε:
«Υπάρχουν σήμερα Μακεδόνες έξω από την Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας. Είναι οι Μακεδόνες του Αιγαίου που μια μέρα θα ενωθεί μαζί μας».

Στις 2 Αυγούστου του 1947 ο βούλγαρος πρωθυπουργός Δημητρώφ, αναγνωρίζει τις τρεις Μακεδονίες σαν ένα ενιαίο κράτος.

Τον Μάρτη του 1948 η βουλγάρικη κυβέρνηση αλλάζει στάση και καταγγέλλει την «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σαν «τυχοδιωκτική» και «προβοκατόρικη» κρατώντας για τον εαυτόν της την Μακεδονία του Πιρίν. Στις 31.1.1949 το ένοπλο Κ.Κ.Ε. διακηρύσσει από τον Γράμμο «την πλέρια συμπαράσταση για λευτεριά στους Σλαβομακεδόνες».

Μετά το κλείσιμο των Γιουγκοσλαβικών συνόρων, για τον Δημοκρατικό στρατό, επετράπη η εγκατάσταση στην περιοχή των Σκοπίων, μόνον σε όσους δήλωναν «Μακεδόνες».
Τριάντα περίπου χιλιάδες τέτοιοι «Μακεδόνες» βρίσκονται σήμερα στην «Μακεδονία του Βαρδάρη» οργανωμένοι στον «Σύλλογο φυγάδων του Αιγαίου».*

Ο εθνικός διχασμός των Ελλήνων, που στοίχισε εκατόμβες θυμάτων, ήταν κάτι περισσότερο από μια ιδεολογική διαφορά δεξιών και αριστερών…

Τον Μάη του 1950, οργανώνεται στο εξωτερικό ειδική εκστρατεία προκειμένου «να αναγνωρίσει η Ελλάδα, σαν Γιουγκοσλάβικη μειονότητα τους Σλαβόφωνους της Μακεδονίας».

Τον Μάρτη του 1952, σε γενική τους συνέλευση στα Σκόπια, οι «φυγάδες του Αιγαίου» αποφασίζουν την «εθνική διαφώτιση» των αποδήμων Μακεδόνων. Κυκλοφορούν ημερολόγια με φωτογραφίες Μακεδόνικων πόλεων που δήθεν βρίσκονται σκλαβωμένες, λεξικά της Σλαβομακεδόνικης γλώσσας σε παγκόσμια κλίμακα, ανοίγει εθνολογικό Μουσείο στα Σκόπια και την Οχρίδα, και καταβάλλεται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια προκειμένου να πεισθεί ο πολιτισμένος κόσμος πως η Θεσσαλονίκη είναι υπόδουλη.
Πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Γη ποτισμένη με αίμα Β. ΜΙΣΥΡΗ

* Έμβλημα των «φυγάδων του Αιγαίου» είναι το μετέωρο βήμα του πελαργού.


Αυτό που δεν μπόρεσα να καταλάβω είναι πως οι δούρειοι ίπποι των ΜΚΟ μιλώντας στην Ελλάδα μόνο για τα δικαιώματα μειονοτήτων έχουν στην ουσία υιοθετήσει ένα κομμουνιστικής εμπνεύσεως πρόγραμμα το οποίο υιοθέτησαν στην συνέχεια όμορες χώρες όπως η πρώην Γιουγκοσλαβία και η Βουλγαρία η καθεμιά για τον εαυτό της και με τον τρόπο της. Το ίδιο έκανε και το ΚΚΕ αφού ήταν τοπικό υποκατάστημα. Το αστείο είναι ότι πολλοί γλοιώδεις κκουέδες που γνώρισα παλιώτερα σκίζανε στην κυριολεξία τα ρούχα τους, όταν τους λέγανε στα μούτρα, αυτό που ήταν, δηλ. πράκτορες του Στάλιν ή του κάθε Στάλιν.

Θα περίμενε κανείς ότι μετά την κατάρρευση του σοσιαλισμού θα τελείωνε και το πρόβλημα. Αποδείχτηκε, πως αντίθετα, το πρόβλημα ανέλαβαν να το προωθήσουν άλλες δυνάμεις, από τους πρώην ιδεολογικούς αντιπάλους των κομμουνιστών, πολλές φορές μάλιστα από το εσωτερικό της ΕΕ.

Πείτε με συνωμοσιολόγο αλλά τέτοιες συμπτώσεις απόψεων μεταξύ τόσο ετεροκλήτων στρατοπέδων με πείθουν ότι τόσο τα κουμμούνια της Σοβιετικής ένωσης ήταν αχυράνθρωποι των ίδιων αφεντικών άλλο τόσο είναι και οι θλιβερές ΜΚΟ που δραστηριοπούνται την τελευταία 20ετία. Αυτές μαζί με δοσίλογους αναθεωρητές και μερικές άλλες συμμορίες πάντα βρήκαν ευκαιρία να κατηγορήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες για διακρίσεις, ρατσισμό και πράσινα άλογα, αλλά ποτέ δεν μίλησαν για τις Ελλ. μειονότητες που καταπιέζονται όπως πχ. στην Πόλη, την Ίμβρο, Τένεδο, Β. Ήπειρο κλπ..

2 Σχόλια to "Κομμουνιστές και Μακεδονικό"

[…] Ξαναδίνω ακόμη πιο συγκεκριμένη την πληροφορία που έδινα εδώ: […]

[…] (σικ) να θυμίσω από την προηγούμενη ανάρτηση με τίτλο Κομμουνιστές και Μακεδονικό ότι πρόκειται για δοσίλογους ΣΝΟΦίτες και ΕΛΑΣίτες […]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα
5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 360.636 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates

  • RT @pandou: Αστυνομικός στις 🇺🇸#ΗΠΑ και η ελευθερία κινήσεων για την αυτοάμυνά του,καθώς του επιτίθεται #Αντιφα. Συγκρίνετέ αυτό το περιστα… 1 year ago
  • RT @LavrentisBeria4: Ο αλλος συντροφος μας λεει οτι εχουν χαθει οι αξιες γιατι οι μικροαστοι ενδιαφερονται μονο για τα λεφτα από τις δουλιτ… 1 year agodrop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: