Φιλοπατρία

Κερδοσκοπία ή φιλανθρωπία;

Posted on: 10 Ιουλίου, 2008

Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε τις έννοιες για να μην μπερδευόμαστε όπως ο ηθελημένα παραπλανητικός τίτλος του σημειώματος αυτού.

κερδοσκοπία η [erδoskopía] O25 : η επιδίωξη με κάθε μέσο κέρδους μεγαλύτερου από το θεμιτό ή το νόμιμο• (πρβ. αισχροκέρδεια). [λόγ. κερδοσκόπ(ος) -ία] Πηγή

Έχοντας λοιπόν ξεκαθαρίσει τι είναι αισχροκέρδεια σύμφωνα με την ελληνική γλώσσα την εποχή πριν από τις νεοταξικές διφορούμενες αναφορές αw δούμε τι λέει ο ανώνυμος εδώαπό το πρεςτζιαρ και στην συνέχεια θα παραθέσω μια σειρά από άρθρα τα οποία μπορεί να είναι και σχετικά μεταξύ τους.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΝΕΒΗΚΕ 30%. ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΟΜΩΣ ΕΠΕΣΑΝ 20-50%.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ? ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙ? ΜΜΕ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ,ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ,ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΡΤΕΛ,ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ. Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ,ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ,ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ,ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ,ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΟΣΟ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ. ΨΕΜΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

wolf
Θελω να σε ενημερωσω για το δουλεμα που μας κανουν στην Ελλαδα. Η βιομηχανια τροφιμων,οι δημοσιογραφοι, και οι πολιτικοι. Ισως βεβαια μερικοι πολιτικοι να ειναι απλα ασχετοι. Αλλα αναρωτιεμαι ο Αλογοσκουφης, Δουκας, Φωλιας, δεν γνωριζουν? Τον Πρωθυπουργο τον εχουν ενημερωσει?

εδω εχουμε την ανοδο του πετρελαιου.

να παρατηρεις στους χαρτες απο 2008 μεχρι σημερα, το Α ,ειναι απριλιος. Εχουμε λοιπον ραλλυ πετρελαιου.
Αντιθετα τα υπολοιπα,εμπορευματα,εχουν κανει ενα ραλλυ απο τον γεναρη μεχρι τον απριλη και μετα καταρευση.

ΤΑ ΣΙΤΗΡΑ
τεραστια πτωση

το ρυζι

η ζαχαρη,ανεβηκε και μετα πηγε στο διαβολο,μεγαλο ποσοστο πτωσης.

βαμβακι
και αυτο στο διαβολο..απο 90 στο 65

καφες εκανε ενα τιναγμα στην τιμη,και μετα εχασε ολα τα κερδη του ετους.

Αυτα ηταν μερικα για να καταλαβεις, οτι οσοι λενε οτι ολα ανεβαινουν λογω πετρελαιου θελουν να δικαιολογησουν την κερδοσκοπια τους. Βεβαια την κυρια ευθυνη εχουν οι δημοσιογραφοι που δεν ενημερωνουν τον κοσμο.

Και μιλώντας για δημοσιογράφους και χειραγώγηση ιδού ένα απόσπασμα από ένα άρθρο εδώ.

Τα όρια της κερδοσκοπίας και της χειραγώγησης

Ένοχη η κερδοσκοπία για το αυξημένο ενεργειακό και διατροφικό κόστος, αλλά υποστηριχτές της υπογραμμίζουν ότι προσφέρει πολλά οφέλη στην αποτελεσματική λειτουργία της αγοράς.

Πολυσυζητημένη είναι η συμβολή των κερδοσκόπων στις παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις, που έχει βιώσει η ανθρωπότητα. Οι τιμές του πετρελαίου έχουν διπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο, το κόστος των τροφίμων έχει καταγράψει άνοδο κατά 46% από το 2006 και οι τιμές των μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια χαρακτηρίζονται από μεγάλες διακυμάνσεις και πολλοί μιλούν για κερδοσκοπικές κινήσεις.

Ωστόσο, η κερδοσκοπία με την ετυμολογική της λέξη δεν είναι και τόσο «κακή», αφού εννοεί την τοποθέτηση κεφαλαίου από επενδυτές με σκοπό τη μεγαλύτερη απόδοση, κάτι το οποίο είναι πολύ λογικό, αφού κανείς δεν τοποθετεί χρήματα με σκοπό να τα χάσει. Σημειώνεται ότι, ως οικονομικός όρος καταγράφεται για πρώτη φορά το 1778 και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται κινήσεις όπως αγορά, κατοχή, πώληση και βραχυπρόθεσμες αγοροπωλησίες μετοχών, ομολόγων, εμπορευμάτων, νομισμάτων, ακινήτων και γενικά οποιωνδήποτε προϊόντων που αποφέρουν κέρδος, κυρίως, λόγω των διακυμάνσεων στις τιμές τους. Αλλά, ας μην ξεχνάμε ότι ως πρώτος κερδοσκόπος αναφέρεται ο Θαλής ο Μιλήσιος. Για να δείξει ότι είναι σοφός και ότι μπορεί να πλουτίσει, νοίκιασε, με ελάχιστο ενοίκιο, πολύ νωρίς όλα τα ελαιοτριβεία της Μιλήτου και της Χίου αξιοποιώντας αστρολογικές ενδείξεις ότι θα επακολουθούσε καλή σοδειά λαδιού!

Η Goldman Sachs, μια από τις πιο δραστήριες επενδυτικές τράπεζες στο κλάδο της ενέργειας, προσπάθησε να εξηγήσει τις διαφορές μεταξύ των κερδοσκόπων και των επενδυτών. Οι κερδοσκόποι και οι επενδυτές έχουν διαφορετικούς οικονομικούς ρόλους στις προθεσμιακές αγορές εμπορευμάτων. Ο κερδοσκόποι, σύμφωνα, με την τράπεζα φέρνουν στην επιφάνεια και ενημερώνουν σχετικά με το μέλλον της προσφοράς και της ζήτησης, ενώ οι επενδυτές αγοράζουν και πωλούν μηχανικά και, κατά συνέπεια, δεν φέρνουν πληροφορίες στην αγορά, με αποτέλεσμα να μην κινούν τις τιμές, όπως κάνουν οι κερδοσκόποι.

Υπάρχουν και άλλοι που ρίχνουν νερό στο μύλο της κερδοσκοπίας. Είναι οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι, όταν κάνουν δηλώσεις ή εκτιμήσεις μέσω των εκθέσεών τους, προκαλούν άνοδο ή πτώση στις τιμές είτε μετοχών είτε συμβολαίων εμπορευμάτων είτε του αργού. Είναι οι λεγόμενες προσδοκίες, οι οποίες δημιουργούνται από τέτοιου είδους εκτιμήσεις. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εκτίμηση της Morgan Stanley ότι η τιμή του πετρελαίου θα φτάσει τα 150 δολάρια μέχρι τις 4 Ιουλίου. Η αγορά προεξοφλούσε την εκτίμηση αυτή, με αποτέλεσμα η τιμή του να καταγράφει αλλεπάλληλα ρεκόρ.

‘Eρευνες του FBI

Η όλη αυτή φημολογία περί κερδοσκοπίας έχει δημιουργήσει μια διεθνής επιχείρηση εντοπισμού των κερδοσκόπων που φουσκώνουν τις τιμές του πετρελαίου και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Μετά τις έρευνες των αμερικανικών εποπτικών αρχών στις αγορές πετρελαίου και την «εισβολή» του FBI στην υπόθεση subprime, η Βρετανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προσπαθεί να περιστείλει περιπτώσεις πωλήσεων μετοχών… «αέρα», με αφορμή την υψηλή μεταβλητότητα που παρουσιάζουν οι μετοχές ορισμένων από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Μ. Βρετανίας. Ο διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μιούελερ, είχε αναφέρει τον Απρίλιο στο Κογκρέσο ότι είχε διαπιστώσει «υπέρογκη αύξηση» υποθέσεων που αφορούσαν τη χορήγηση στεγαστικών δανείων σε άτομα με κακό πιστωτικό ιστορικό.

Έχει θετικά η κερδοσκοπία;

Η εταιρεία του Βίκτορ Νιεντερχόφερ που βραβεύθηκε το 1996 ως το νούμερο ένα hedge fund περιγράφει σε άρθρο του «Η κερδοσκοπία ως ήρωας» τα πλεονεκτήματά της. Για παράδειγμα, όταν η συγκομιδή είναι μικρή και δεν μπορεί να ικανοποιήσει την κατανάλωση τότε κάνουν την εμφάνισή τους οι κερδοσκόποι με σκοπό να επωφεληθούν από τη σπανιότητα, αγοράζοντας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι τιμές και η έλλειψη προσφοράς να κρατήσει παραπάνω.

Σχεδόν σαν εθνικοί ευεργέτες παρουσιάζονται οι κερδσκόποι στο παραπάνω άρθρο, οι οποίοι όπως είδαμε στο λεξικό Ελληνικών είναι αυτό που λέμε λαμόγια χωρίς ηθικό έρεισμα μπροστά στο κέρδος. Βεβαίως εμπόριο σημαίνει κέρδος διαφορετικά θα το λέγαμε φιλανθρωπία αλλά όταν ένας ντήλερ παίζοντας ζάρια για λογαρισμό της Χ εταιρείας, προαγοράζει και προπωλεί όλη τη σοδειά των σιτοβολόνων της Ουκρανίας πχ. στερώντας το ψωμί από εκατομμύρια ανθρώπους στην Αφρική ή την Ν. Αμερική ή την Ασία (ρύζι) και αλλού, όσο και να θέλω να τον δω σαν ευεργέτη δεν μπορώ. Γιατι στην ουσία κάπως έτσι γίνεται. Οι κινέζοι νομίζω λένε: «Ο κόσμος είναι σαν βάρκα και πρέπει όλοι να τραβούν κουπί προς την ίδια κατεύθυνση διαφορετικά η βάρκα θα βουλιάξει». Αν έχετε καιρό ψάξτε μέσω Γκούγκλ να βρείτε ποιές εταιρείες ειδικεύονται στην αγορά και πώληση των προϊόντων που ακρίβηναν (γενικά των πρώτων υλών) δείτε τις συνθέσεις των διοικητικών συμβουλίων και συγκρίνετε. Παρατηρήστε.

Δεν πρέπει να είναι πάνω από διακόσιες οικογένειες περίπου. Με δεδομένο την σύνθεση κάποιων εταιρειών που αναφέρονται παραπάνω στο άρθρο, και πρωταγωνιστούν στην κερδοσκοπία, όλα αυτά δεν πέρασαν απαρατήρητα στο διαδίκτυο καθώς τα σχόλια άρχισαν να φουντώνουν.

Πως; Με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Δεν έχετε παρά να δείτε εδώ . Να επισημάνω επίσης την επιχειρούμενη παραπλάνηση από το άρθρο της «Κ».

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα
5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 364.191 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates

Σφάλμα: Βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός του Twitter είναι δημόσιος.
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: