Φιλοπατρία

Άντε και στα δικά μας!

Posted on: 21 Σεπτεμβρίου, 2008

Η Βενεζουέλα απελαύνει το διευθυντή του Human Rights Watch (Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) για «παράνομη ανάμιξη»

James Suggett – Venezuelanalysis.com

September 19, 2008

Mérida, September 19, 2008 (venezuelanalysis.com)– Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απέλασε δύο υπαλλήλους του Παρατηρητήριου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) ΜΚΟ με έδρα τις ΗΠΑ, το διευθυντή της Αμερικής Jose Miguel Vivanco και τον αναπληρωτή διευθυντή της Αμερικής Ντάνιελ Wilkinson, αφότου οι δύο παρουσίασαν μια έκθεση που εγκωμίασε το σύνταγμα του 1999 της Βενεζουέλας αλλά επέκρινε σκληρά τη «σκόπιμη αμέλεια της κυβέρνησης για τις θεσμικές εγγυήσεις και τα θεμελιώδη δικαιώματα που καθιστούν τη δημοκρατική συμμετοχή δυνατή.»

Σε ένα δελτίο τύπου, ο υπουργός διεθνών σχέσεων της Βενεζουέλας είπε ότι ο Vivanco και ο Wilkinson «έχει παραβιάσει το σύνταγμα» και «έχει επιτεθεί στους θεσμούς» της Βενεζουέλας με το «να αναμιχθεί παράνομα στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας.»

Το υπουργείο είπε επίσης ότι η έκθεση HRW συνδέεται με τη «απαράδεκτη στρατηγική επιθετικότητα» της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Το υπουργείο είπε ότι η απέλαση του Vivanco και του Wilkinson ήταν προς το συμφέρον της «εθνικής κυριαρχίας» και «την υπεράσπιση του λαού ενάντια στις επιθέσεις από τους διεθνείς παράγοντες.»

Ο συνταγματικός δικηγόρος και εθνικός βουλευτής Carlos Escarrá εξήγησε στον Τύπο, «το σύνταγμα της Βενεζουέλας εκφράζει ότι ένας αλλοδαπός με μια θεώρηση τουριστική βίζα δεν μπορεί να κάνει σχόλια ενάντια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.»

Ο Υπουργός εξωτερικών της Βενεζουέλας Nicolás Maduro προειδοποίησε σε μια συνέντευξη τύπου ότι «οποιοσδήποτε άλλος αλλοδαπός…ο οποιος θα προσπαθήσει να έρθει στη Βενεζουέλα και να χρησιμοποιήσει τη δημοκρατική τάξη μας, με τη πλήρη ελευθερία της έκφρασης, για να επιτεθεί στους θεσμούς μας κατά τρόπο αγενή… θα λάβει την ίδια απάντηση.»

Η Έκθεση του HRW, με τον τίτλο «μια δεκαετία υπό τον Τσάβες: Η πολιτική αδιαλλαξία και οι χαμένες ευκαιρίες για την προώθηση των ανθρώπινων δικαιώματων στη Βενεζουέλα,» λένε ότι το διήμερο πραξικόπημα ενάντια στον Πρόεδρο Ούγκο Τσάβες τον Απρίλιο του 2002 ήταν η» πιό δραματική οπισθοδρόμηση «στις εγγυήσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων του συντάγματος του 1999, αλλά ότι η κυβέρνηση Τσάβες έχει χρησιμοποιήσει από τότε το πραξικόπημα ως πρόφαση για να περικόψει εκείνα τα δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση έχει συμμετάσχει «στη διάκριση για πολιτικούς λόγους,» «ανοιχτή αμέλεια για την αρχή του χωρισμού των εξουσιών,» και έχει τη «περικόψει την ελευθερία της έκφρασης των δημοσιογράφων, την ελευθερία του συνδικαλίζεσθαι των εργαζομένων, και τη δυνατότητα της κοινωνίας πολιτών να προάγει τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βενεζουέλα,» σύμφωνα με την έκθεση, η οποία βασίζει τα συμπεράσματά της στις συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δύο ετών.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από το εδρεύον στις ΗΠΑ γραφείο πληροφοριών (VIO) της Βενεζουέλας, η έκθεση HRW απεικονίζει τα απομονωμένα γεγονότα στη Βενεζουέλα σαν ήταν κοινά περιστατικά, και «γράφει όπως τα ομιλούντα σημεία της δυσφημημένης αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας.»

Το VIO περαιτέρω επισήμανε ότι τα «πιό θεμελιώδη» ανθρώπινα δικαιώματα στην τροφή, την εκπαίδευση, και την υγειονομική περίθαλψη έχουν επεκταθεί στη Βενεζουέλα, και ότι αυτό έχει αναγνωριστεί από το πρόγραμμα ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.
Ο αντιπρόσωπος της Βενεζουέλας στο διαμερικανικό δικαστήριο των ανθρώπινων δικαιωμάτων, Germán Saltrón,, είπε ότι οι κατηγορίες της πολιτικής διάκρισης στην έκθεση αντικρούονται από το γεγονός ότι στους ανθρώπους που συμμετείχαν στο πραξικόπημα ενάντια στον Τσάβες τον Απρίλιο του 2002 χορηγήθηκε αμνηστία.

Ο Πρόεδρος της εθνικής συνέλευσης της Βενεζουέλας, Cilia Flores, δήλωσε την Πέμπτη ότι «εκείνοι που καταγγέλλουν ότι στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει ελευθερία της έκφρασης κάνουν έτσι εξασκώντας την ελευθερία έκφρασής τους.» Η Flores κατήγγειλε περαιτέρω τις περιπτώσεις στις οποίες «οι αλλοδαποί στη Βενεζουέλα κάνουν κακή χρήση της ελευθερίας της έκφρασης με να ψεύδονται αδιάντροπα.»

Ο βουλευτής εθνοσυνέλευσης Tulio Jimenez είπε ότι η έκθεση HRW ήταν προσεκτικά χρονομετρημένη για να επηρεάσει τις επερχόμενες περιφερειακές και τοπικές εκλογές της Βενεζουέλας, και για να καλύψει την δολοπλοκία του πραξικοπήματος που ανακαλύφθηκε πρόσφατα. «[Η έκθεση] επιδιώκει να καταστήσει κοινότοπα τα σχέδια της δολοφονίας του Πρόεδρου,» είπε ο Jimenez.

Η έκθεση HRW έρχεται δύο μήνες προ των περιφερειακών και τοπικών εκλογών της Βενεζουέλας, για τις οποίες και η κυβέρνηση Τσάβες και η αντιπολίτευση έχουν πει ότι είναι κρίσιμες για τον καθορισμό της πορείας της χώρας στα υπόλοιπα πέντε έτη της προεδρίας του Τσάβες.

Το HRW έχει παρουσιάσει τις εκθέσεις που είναι επικριτικές για την κυβέρνηση Τσάβες στους μήνες που οδηγούν στις κρίσιμες της Βενεζουέλας εκλογές στο παρελθόν, αυξάνοντας την υποψία ότι οι εκθέσεις επιδιώκουν να ταλαντευθούν οι ψηφοφόροι της Βενεζουέλας ενάντια στον Πρόεδρο.

Τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, και τον Αύγουστο του 2004, δύο μήνες πριν από το δημοψήφισμα για την εντολή του Τσάβες στην εξουσία, το HRW δημοσίευσε διάφορες αναφορές που υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει καμία ανεξαρτησία των κλάδων της εξουσίας στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Τον Οκτώβριο του 2007, δύο μήνες πριν από το δημοψήφισμα συνταγματικής μεταρρύθμισης της Βενεζουέλας, το HRW προειδοποίησε ότι εάν η μεταρρύθμιση εγκριθεί, το δικαίωμα στην οφειλόμενη διαδικασία θα μπορούσε να ανασταλεί σε μερικές περιστάσεις από τον Πρόεδρο.

Η πιό πρόσφατη έκθεση και η απέλαση του Vivanco και του Wilkinson έρχονται κατά τη χρονική διάρκεια της σχετικά υψηλής έντασης μεταξύ των κυβερνήσεων της Βενεζουέλας και των ΗΠΑ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η της Βενεζουέλας κυβέρνηση ανακάλυψε μια δολοπλοκία πραξικοπήματος από συνταξιούχους αξιωματικούς του στρατού της Βενεζουέλας, και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Πάτρικ Duddy απελάθηκε. Οι ΗΠΑ αποκρίθηκαν με την απέλαση του πρεσβευτή της Βενεζουέλας Bernardo Alvarez και την επανάληψη των κατηγοριών ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διευκολύνει την εμπορία ναρκωτικών και έχει συνδέσεις με τις τρομοκρατικές ομάδες.

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα
5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 363.312 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates

Σφάλμα: Βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός του Twitter είναι δημόσιος.
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: