Φιλοπατρία

Ο αγωνας δικαιωνεται

Posted on: 5 Οκτωβρίου, 2008

Τρίτο Μάτι, Μάρτιος 2005, Τεύχος 131

@Υποθετική είδηση.tu

Την 25η Μαρτίου, σε πλατεία της Άγκυρας έλαβαν χώρα, χωρίς πολλές επισημότητες, οι εορταστικές εκδηλώσεις των Ελληνορθόδοξων Τούρκων πολιτών για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Στις εκδηλώσεις παρέστη και ο αναπληρωτής πρόεδρος μικρού πατριωτικού και –μέχρι πρότινος– ανθελληνικού κόμματος.

@ Πραγματική είδηση.gr

«Μόλις πριν από ένα μήνα ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός [σ.σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη] συμμετείχε δια του Αναπληρωτή Προέδρου, Πρέσβη κ. Γ. Γεωργίου, στις εορταστικές εκδηλώσεις Χανουκά των Εβραίων της Ελλάδας, την αντίστοιχη εορτή των Φώτων για τη δική τους θρησκεία, κατηγορούμενος απ’ τους ακροδεξιούς για την ενέργεια αυτή.»

Το παραπάνω κείμενο προέρχεται από δελτίο τύπου του ΛΑΟΣ και αναδημοσιεύτηκε στη στήλη του «Ιού της Κυριακής» [Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 20 Φεβρουαρίου 2005]. Το δημοσίευμα του «Ιού» είχε τίτλο «Οι νέοι “φίλοι” του Ισραήλ» και εξέταζε τον «ξαφνικό φιλοσημιτικό έρωτα της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς». Σύμφωνα με τον «Ιό», «το κόμμα του [σ.σ. Γ. Καρατζαφέρη] ήταν το μόνο που εκπροσωπήθηκε στην εβραϊκή γιορτή των Φώτων που πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά σε ανοιχτό δημόσιο χώρο, στην πλατεία του Παλαιού Ψυχικού, χωρίς ιδιαίτερες επισημότητες». Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, «κατά διαβολική σύμπτωση, ο κ. Καρατζαφέρης έχει ήδη εκφραστεί ανοιχτά γι’ αυτή την εβραϊκή γιορτή, μόλις πριν από τρία χρόνια: σε τηλεοπτική συζήτηση με τον Κώστα Πλεύρη είχαν δώσει ρεσιτάλ αντισημιτισμού ξεκινώντας ακριβώς από τη Χανουκά».

Τι ακριβώς είχαν πει στο «Τηλε-Άστυ» στις 5 Οκτωβρίου 2001;

Γ.Κ.: «Κώστα Πλεύρη, υπάρχει μια γιορτή, η οποία γίνεται και στο Ισραήλ και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, δεν θυμάμαι πώς τη λένε, από Χ αρχίζει, Χαάνα κάπως τη λένε –που γιορτάζουνε την απελευθέρωση των Ισραηλινών από τους Έλληνες. Έχουν γιορτή εναντίον μας».

Κ.Π.: «Πράγματι, έχουν μια γιορτή. Είχε πάει στο Ισραήλ ο τότε υπουργός Άμυνας ο κ. Αρσένης, ο οποίος παρέστη σε μία εκδήλωση της νίκης των Εβραίων εναντίον των Ελλήνων. Αυτό ουδέποτε εις την ιστορία συνέβη. Ου-δέ-πο-τε.»

Τι ακριβώς είναι η Χανουκά; Ο «Ιός» πέραν του ότι την αναφέρει ως γιορτή των Φώτων δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες, ενώ πριν από τα όσα αναφέρει ο Κ. Πλεύρης σημειώνει: «Ο Πλεύρης κάτι περισσότερο είχε ακούσει, αλλά βέβαια ούτε κι αυτός γνώριζε το όνομα Χανουκά».

@ Η Γιορτή των Φώτων.is

Τι ακριβώς είναι η Χανουκά την οποία οι Γ. Καρατζαφέρης και Κ. Πλεύρης δεν γνώριζαν, ενώ οι φορείς του «Ιού» γνωρίζουν αλλά δεν το αναφέρουν;

Britannica, λήμμα Hanukka: «(Εβραϊκά: “Εγκαινισμός”, γράφεται επίσης Hanukkah, Chanukah, ή Chanukkah, αποκαλείται επίσης Γιορτή του Εγκαινισμού, Γιορτή των Φώτων, ή Γιορτή των Μακκαβαίων, εβραϊκή θρησκευτική τελετή όπου τιμάται η επαναλειτουργία (164 π.Χ.) του Δεύτερου Ναού της Ιερουσαλήμ μετά τη βεβήλωσή του τρία χρόνια νωρίτερα κατόπιν διαταγών του Αντίοχου Δ΄ του Επιφανή.»

@ Χανουκά.Ταλμούδ

Από το Ταλμούδ της Βαβυλώνας [Tractate Shabbath, Folio 21a, (www.comeandhear.com/shabbath/shabbath_21.html)]: «Ποια είναι η [αιτία για τον εορτασμό της] Χανουκά; Οι Ραββίνοι μας δίδαξαν: την εικοστή πέμπτη [ημέρα] του [μηνός] Κισλέβ [αρχίζουν] οι ημέρες της Χανουκά, που είναι οχτώ και στις οποίες απαγορεύεται ο θρήνος για τους νεκρούς και η νηστεία. Γιατί όταν οι Έλληνες μπήκαν στο Ναό βεβήλωσαν όλα τα λάδια εκεί, και όταν η δυναστεία των Ασμοναίων υπερίσχυσε και τους νίκησε, αυτοί έψαξαν και βρήκαν μόνον ένα δοχείο με λάδι που έφερε ακόμα τη σφραγίδα του Αρχιερέα, αλλά που περιείχε αρκετό μόνον για το άναμμα μιας ημέρας. Ωστόσο ένα θαύμα έγινε εκεί και άναψαν [τη λυχνία] με αυτό για οχτώ ημέρες. Την επόμενη χρονιά αυτές [οι ημέρες] ορίστηκαν Γιορτή.»

Ακολουθεί μία σημείωση των μεταφραστών του Ταλμούδ:

«Αυτό το άναμμα έλαβε χώρα το 165 π.σ.ε. Ακριβώς τρία χρόνια πριν, την ίδια ημέρα, ο Αντίοχος ο Επιφανής έστησε ένα παγανιστικό βωμό στο Ναό, πάνω στον οποίο προσφέρονταν θυσίες [Μακκαβαίων Α΄, 41-64]. Πέρα από την ταλμουδική αιτία που αναφέρεται εδώ, ο Ιούδας Μακκαβαίος επέλεξε την 25η του Κισλέβ ως την επέτειο της βεβήλωσης του ναού, και ο εγκαινισμός του νέου βωμού γιορτάστηκε με φώτα για οχτώ ημέρες […] Στην πραγματικότητα η εξέγερση στρεφόταν κατά των Συρίων, των οποίων βασιλιάς ήταν ο Αντίοχος ο Επιφανής, αλλά ο όρος “Έλληνες” χρησιμοποιείται καταχρηστικά, επειδή η Αυτοκρατορία των Σελευκιδών αποτελούσε τμήμα μιας αρχαιότερης Αυτοκρατορίας που είχε ιδρυθεί από τον Αλέξανδρο των Μέγα της Μακεδονίας, και επειδή [σ.σ. η εξέγερση] αποτελούσε εναντίωση κατά του επιχειρούμενου εξελληνισμού της Ιουδαίας. Τα ιστορικά στοιχεία αναφέρονται στο Πρώτο Βιβλίο των Μακκαβαίων».

@ Ιούδας Μακκαβαίος

Όπως και τόσες άλλες εξεγέρσεις στην ιστορία, η εξέγερση των Ασμοναίων-Μακκαβαίων παρά το θρησκευτικό της προσωπείο ήταν σαφέστατα πολιτική και πολιτιστική. Και δεν στρεφόταν μόνον κατά των βλακωδών επιλογών του Αντίοχου, αλλά και κατά μεγάλου τμήματος των Ιουδαίων που είχαν εξελληνιστεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο Ιούδας Μακκαβαίος κατέλαβε την Ιερουσαλήμ το 164 π.Χ., «γκρέμισε όλα τα ελληνιστικά κτίσματα, επανέφερε τη λατρεία του Γιαχβέ κι έσφαξε όλους τους συνεργάτες των Σελευκιδών» [Μ. Βερέττας, Η Βίβλος και οι Έλληνες, τ. Α΄, σελ.170].

@ Δαυίδ Μπεν-Γκουριόν.is

Σχετικά με την εξέγερση των Ασμοναίων-Μακκαβαίων, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα έχει γράψει ο Δαυίδ Μπεν-Γκουριόν (1886-1973), πρώτος πρωθυπουργός του κράτους του Ισραήλ και δεδηλωμένος άθεος, στο βιβλίο του Ben-Gurion Looks at the Bible (αποσπάσματα στη διεύθυνση users.cyberone.com.au/myers/bengur-bible.html):

«Η διαμάχη μεταξύ των Ασμοναίων και των Ελλήνων κυβερνητών δεν ήταν απλώς ο πολιτικός και στρατιωτικός αγώνας ενός καταπιεσμένου λαού που μαχόταν κατά των ξένων κυβερνητών και καταπιεστών. Ήταν κυρίως μία πολιτιστική διαμάχη –μία από τις πλέον δραματικές στην ανθρώπινη ιστορία […] Πολλά πράγματα ίσως θα ήταν διαφορετικά στην ιστορία μας και στην ιστορία του πολιτισμένου κόσμου, αν απλώς εκείνοι από τους λογίους μας που γνώριζαν ελληνικά είχαν μεταφράσει τα έργα του Σοφοκλή, του Θουκυδίδη, του Πλάτωνα και των άλλων σπουδαίων λογίων της Ελλάδας, την ίδια περίοδο που τα ιερά μας βιβλία μεταφράζονταν στα ελληνικά…»

Ψάχνοντας γι’ άλλα βρήκα αυτό το παλιό του συνμπλόγκερ Χρήστου Μ.

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα
5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 360.636 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates

  • RT @pandou: Αστυνομικός στις 🇺🇸#ΗΠΑ και η ελευθερία κινήσεων για την αυτοάμυνά του,καθώς του επιτίθεται #Αντιφα. Συγκρίνετέ αυτό το περιστα… 1 year ago
  • RT @LavrentisBeria4: Ο αλλος συντροφος μας λεει οτι εχουν χαθει οι αξιες γιατι οι μικροαστοι ενδιαφερονται μονο για τα λεφτα από τις δουλιτ… 1 year agodrop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: