Φιλοπατρία

Φόρος τιμής στους ήρωες

Posted on: 24 Μαρτίου, 2009

ΟΛΑ ΧΑΘΗΚΑΝ

ΕΠΕΙΤΑ από το σκόρπισμα του στρατοπέδου του Πειραιά και την παράδοση του κάστρου της Αθήνας, η Ρούμελη προσκύνησε ξανά. Σε λίγο ο πατριάρχης Αγαθάγγελος παράδινε στον Μεγάλο Βεζίρη αναφορές που μάζεψαν οι αποσταλμένοι του απ’ όλη τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, «δι’ων έκθειάζοντες την φιλανθρωπίαν τον Κίονταχή οί υπό το κοπτερόν ξίφος αυτού «Ελληνες και μετανοοϋντες δι’ όσα έπραξαν κατέφευγαν εις το έλεος της Πύλης».1

Όλα όσα κατόρθωσε ο Καραϊσκάκης με τα γυμνά και πεινασμένα παλικάρια του πάνε, χάθηκαν. Και χάθηκαν την ώρα που το καθετί έδειχνε πως μπορούσαμε ν’ αποχτήσουμε τη λευτεριά μας με τα δικά μας άρματα; Την ομολογία πως τούτη η ελπίδα δεν ήταν δίχως βάση την έχουμε από τα χείλια του ίδιου του Κιουταχή. Όταν, ύστερα από λίγους μήνες που πήρε την Ακρόπολη, βρισκότανε στη Λάρισα, κάποιος μπέης, νομίζοντας πως θα τον κολάκευε, του είπε πως ο Καραϊσκάκης δεν άξιζε πολλά πράματα.

Σώπα, καταραμένε! του λέει αντισκόβοντάς τον ο Κιουταχής. Μη μικραίνεις τη δόξα μου. Αν ζούσε εκείνος, θ’ ανέβαινε τώρα στη Μακεδονία.
karaiskakis
Κι ο Σουρμελής έγραφε τότες στη «Γενική Εφημερίδα της Ελλάδος»2 πως «δεκατέσσερες χιλιάδες Τούρκοι άπέθανον υπό των Ελλήνων – κατά την πληροφορίαν οπού έλάβομεν από του στόματος του πασά – επί της αρχηγίας του μεγάλου Καραϊσκάκη».

Εκείνο που γύρευε η Αγγλία, να περιοριστεί η Επανάστάση στο Μοριά, το πέτυχαν ο Κόχραν κι ο Τσορτς. Τα μόνα μέρη που απόμεναν ακόμη αδούλωτα, έπειτα από την καταστροφή του Πειραιά, ήταν ένα μικρό κομμάτι από τα Μέγαρα ως τον Ισθμό, το τρίγωνο Κορίνθου – Άργους -Ναυπλίου, η Μάνη και μερικά νησιά. «Ου μόνον αί Αθήναι άπώλοντο νυν» γράφει ο Χέρτσβεργ «αλλ’ έξηφανίσθησαν καί αί λαμπραί κατακτήσεις του Καραϊσκάκη καί εν τη Ευρωπαϊκή διπλωματία έκτήσαντο νέον κύρος αί γνώμαι εκείνων, οί’τινες ήθελον να περιορίσωσι το υποτελές κράτος της Ελλάδος εις την Πελοπόννησον καί εις τάς νήσους».

Ναι, η Αγγλία επέμενε να γίνει η Ελλάδα μια αδύνατη και ημιανεξάρτητη ναυτική επικράτεια από το Μοριά και τις Κυκλάδες, για να την έχει έτσι κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της. Πολέμησε με φανατισμό την ιδέα μιας Ελλάδας που θα ήταν όχι μονάχα Μεσογειακή, μα και Βαλκανική χώρα.

Κι έκανε πάντα ό,τι μπόρεσε να πνίξει την Επανάσταση στη Στερεά. Γι αυτό, μ’ όργανο το αγγλόφιλο κόμμα του Μαυροκορδάτου, έσπρωξε τον ήρωα της Ανατολικής Ελλάδας, τον Οδυσσέα Αντρούτσο, στην προδοσία και τέλος τόνε δολοφόνησε, γι αυτό άφησε ξεπίτηδες αβοήθητο το Μεσολόγγι, γι αυτό, με τον Τσορτς και τον Κόχραν, ξεπάστρεψε τον Καραϊσκάκη κι έριξε τους Έλληνες στην καταστροφή του Ανάλατου.

Αυτή στέκεται η αλήθεια.
Κι ο συγγραφέας τούτου του βιβλίου λογαριάζει πως αν κάτι πρόσφερε, τούτο είναι πως έκανε την αλήθεια αυτή φανερή στο λαό μας.

θα αναφέρουμε, σαν μια τελευταία ακόμα απόδειξη γι αυτά που υποστηρίζουμε, δυο ακόμα περιστατικά. Η αγγλικιά κυβέρνηση όχι μονάχα πήρε από το νικητή του Ναβαρίνου, τον ναύαρχο Κόδριγκτον, τη διοίκηση του στόλου της Μεσογείου, μα παραλίγο να τον περάσουν από δίκη.

1. Σπυρ. Τρικούπη op. cit., τ. δ’., σ. 201.
2. Αριθ. 72 – 29.10.1827.

Από το βιβλίο του Δ. Φωτιάδη «Καραϊσκάκης» σ. 880-881.
Αυτό το βιβλίο όποτε είχα καιρό παλιώτερα το ξαναδιάβαζα. Αν δεν το έχετε διαβάσει σας το συμβουλεύω ανεπιφύλακτα.

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα
5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 360.636 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates

  • RT @pandou: Αστυνομικός στις 🇺🇸#ΗΠΑ και η ελευθερία κινήσεων για την αυτοάμυνά του,καθώς του επιτίθεται #Αντιφα. Συγκρίνετέ αυτό το περιστα… 1 year ago
  • RT @LavrentisBeria4: Ο αλλος συντροφος μας λεει οτι εχουν χαθει οι αξιες γιατι οι μικροαστοι ενδιαφερονται μονο για τα λεφτα από τις δουλιτ… 1 year agodrop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: