Φιλοπατρία

Τι γίνεται με τις αγροτικές επιδοτήσεις;

Posted on: 28 Μαΐου, 2009

Η Ελλάδα απουσιάζει από τη λίστα «εκατομμυριούχων» των αγροτικών επιδοτήσεων της Ε.Ε. (15/5/2009 00:00)

Η Γαλλία μπορεί να είναι η χώρα που εισπράττει τις περισσότερες κοινοτικές αγροτικές επιδοτήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), όμως επιδοτήσεις αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ έχουν ως αποδέκτες επιχειρήσεις κυρίως της Ιταλίας και της Ισπανίας, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο όμιλος Farmsubsidy. Το συμπέρασμα της έρευνας είναι πως το 5 -10% της ΚΑΠ απορροφούν 707 μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις. Το αξιοπερίεργο είναι ότι η Ελλάδα απουσιάζει πλήρως από τους πίνακες, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τέτοιου μεγέθους επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Τα στοιχεία για τους ευνοημένους των αγροτικών επιδοτήσεων της Ε.Ε. αποτελούσαν μέχρι πριν λίγο καιρό τα μεγάλα μυστικά που υπήρχαν στην Ε.Ε. των 27 κρατών μελών, αλλά από τις 30 Απριλίου 2009, οπότε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κλήθηκαν να δημοσιεύσουν τα εν λόγω στοιχεία, αποκαλύφθηκαν.

Η Farmsubsidy.org προσπάθησε να ρίξει φως στους «εκατομμυριούχους» των αγροτικών επιδοτήσεων της Ε.Ε., δηλαδή τους 710 πιο ωφελημένους από κοινοτικές αγροτικές επιδοτήσεις αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Η συγκεκριμένη ομάδα των ευνοημένων έλαβε συνολικά πέρυσι 3,2 δισ. ευρώ ή λίγο λιγότερο από το 10% των 35,81 δισ. ευρώ των επιδοτήσεων που η Farmsubsidy.org κατάφερε να εξετάσει. Στην Ευρώπη, οι εταιρείες ζάχαρης εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους μεγαλύτερους ωφελημένους από τις κοινοτικές επιδοτήσεις, ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης, η οποία τις ανταμείβει με οικονομική βοήθεια, λόγω της μείωσης της παραγωγικότητάς τους.

Και καθώς η Ιταλία έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο στην αναδιάρθρωση της εγχώριας βιομηχανίας ζάχαρης, οι Ιταλοί παραγωγοί ζάχαρης έλαβαν τη μεγαλύτερη βοήθεια.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ανήλθε πέρυσι στα 55 δισ. ευρώ. Όμως η Γερμανία δεν αποκάλυψε το μερίδιό της, αλλά και άλλες χώρες, όπως Κύπρος, Τσεχία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πολωνία και Σλοβακία, δημοσίευσαν ελλιπή στοιχεία. Επίσης, μολονότι η Γαλλία είναι ο μεγαλύτερος ωφελημένος από τις κοινοτικές αγροτικές επιδοτήσεις, η χώρα με τους περισσότερους «εκατομμυριούχους σε αγροτικές επιδοτήσεις» είναι η Ιταλία με 180 στον αριθμό ή 18% επί του συνόλου.

Οι τρεις μεγαλύτερες επιδοτήσεις που δόθηκαν το 2008 πήγαν σε δύο ιταλικές επιχειρήσεις ζάχαρης και σε έναν χαμηλού προφίλ τραπεζικό όμιλο στο Μιλάνο. Πιο αναλυτικά, η ιταλική εταιρεία ζάχαρης Zuccheri έλαβε 139,8 εκατ. ευρώ πέρυσι και η Eridania Sadam 125 εκατ. ευρώ, σύμφωνα πάντα με την έρευνα. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η ιταλική τράπεζα Istituto Centrale delle Banche Popolari με επιδότηση 96 εκατ. ευρώ, μολονότι οι συνολικές επιδοτήσεις που έλαβε καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2008 ανέρχονται σε 276,4 εκατ. ευρώ.

Μετά την Ιταλία, ακολουθούν η Ισπανία με 165, η Γαλλία με 142, η Ολλανδία με 47, το Βέλγιο με 22 και η Ιρλανδία με έξι. Στη Γαλλία εξάλλου, το μεγαλύτερο ποσό που έλαβε μία εταιρεία είναι η Doux Group (62.8 εκ.) που πουλά κοτόπουλα. Τελευταία στη λίστα είναι μια εταιρεία παραγωγής τυριών στην Αυστρία (1 εκ.).

Διαβάστε εδώ τη λίστα με όλες τις επιχειρήσεις

Σταύρος Παϊσιάδης

Πηγή

Δείτε ακόμη αυτό και αυτό.

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα

5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Top Clicks

  • Κανένα

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 358.500 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates

  • RT @pandou: Αστυνομικός στις 🇺🇸#ΗΠΑ και η ελευθερία κινήσεων για την αυτοάμυνά του,καθώς του επιτίθεται #Αντιφα. Συγκρίνετέ αυτό το περιστα… 12 months ago
  • RT @LavrentisBeria4: Ο αλλος συντροφος μας λεει οτι εχουν χαθει οι αξιες γιατι οι μικροαστοι ενδιαφερονται μονο για τα λεφτα από τις δουλιτ… 12 months ago

RSS allenaki
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: