Πατριωτικές κουβέντες
Posted 14 Ιουνίου, 2011
on:- In: ΓΕΓΟΝΟΤΑ | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ
- Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πατριωτικές κουβέντες
ΕΛΛΑΣ είπε:
14/06/2011 στις 4:19 pmΗ δική έγινε το 1938 και ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Κράτους (της φασιστικής κυβέρνησης Ιωάννη Μεταξά), κατέθεσε νέο υπόμνημα στο οποίο ανέφερε:
• «Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση, η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος, και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να…».
επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του, κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας. Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους
Με βάση αυτά τα επιχειρήματα, το Διεθνές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου της Κοινωνίας των Εθνών δικαίωσε την Ελλάδα.
Το σπουδαιότερο όμως είναι το εξής: Σε αυτό το νομικό δεδομένο (Νομικά Επιχειρήματα, Δικαστική Απόφαση), στηρίχθηκε το 2003 ο Πρόεδρος της Αργεντινής Νέστωρ Κίρσνερ, για να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του Δημόσιου Χρέους της Αργεντινής και να σώσει την χώρα του από τα νύχια του ΔΝΤ.Ο Μεταξάς ήταν Έλληνας πατριώτης, άλλωστε το απέδειξε και με το ΟΧΙ στους Γερμανούς Εάν ο Παπανδρέου δεν ενεργήσει πατριωτικά μεθαύριο, θα είναι ο ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!.
Posidonas είπε:
Θα θυμισω εις τον πολιτικο κοσμο και ιδιαιτερα σε ενα μεγα μερος της Αριστερας, πως η Αρχαια Ελληνικη Γραμματεια επαιξε και παιζει καθοριστικο ρολο εις την πνευματικη καθοδηση της κοινωνιας. Οταν ομιλουμε περι παρατηρητικοτητος, εκεινο που κανουμε ειναι να προσεχουμε καταστασεις, προσωπα και πραγματα.
Τα προσωπα που διαχειριστικαν επι σειρα ετων δεν ηταν ανταξια των διδαγματων των προγονων μας. Μεσα εις αυτην την λαιλαπα της απαξιωσης, βεβαιως αναφύονται και προσωπικοτητες που αγωνιουν για την συνεχιση του Ελληνισμου ως πραξη και ιδεα. Καθε προσπαθεια στην αρθρωση καθαρου Ελληνικου λογου, μια ελιτ κρατικοδιαιτη πολιτικη, και μια βολεμενη “μπευματικη” εχει αφησει την κοινωνια σε επιπεδο ημιμαθειας, και μονο απο ενστικτο επαναστατει, γιατι της λειπει το στοιχειο της παρατηρητικοτητος.
Αν για παραδειγμα ειχαμε κατα νου τα διδαγματα του μυθογραφου Αισωπου, ειδικοτερα οι πολιτικοι Ανδρες, η συμπεριφορα τους και η ευθυνης τους θα ηταν εξόχως διαφορετικη.
Κατα την εκτιμηση μου σε τρεις λεξεις μπορει να εστιασουμε το σημερινο ηθικο και οικομικο “αδιεξοδο” της χωρας. Ιδιοτελεια, ανεπαρκεια, ανευθυνοτητα.
Ο Αισωπος για να τονισει την σπουδαιοτητα της “|παρατηρητικοτητος” εφτιαξε ενα μυθο. Οταν το λιονταρι γερασε κι δεν μπορουσε να κινηγησει την τροφη του, πηγε σε μια σπηλια και διέδωσε οτι ειναι αρρωστο. Καθε ζωο που πηγαινε να το δει, μολις εμπαινε μεσα το ετρωγε. Το μαθαινει και η αλεπου και κιναει να παει να δει το λιονταρι. Φτανοντας εξω απο τη σπηλια εκανε βολτες στην εισοδο. Της λεει, μπες μεσα να κουβεντιασουμε. Ναι να μπω, αλλα βλεπω ιχνει εισερχομενων κι οχι εξερχχομενων. Οταν οι λεγομενοι δανιστες μας, μας παραχωρουσαν τοσα δανεια, κανεις δεν ειχε την παρατηρητικοτητα οτι ολα αυτα θα οδηγουσαν σε κοινωνικο ναυαγιο;
Πρόσφατα σχόλια