Φιλοπατρία

Κτενώ και λόγω και έργω και ψήφω

Posted on: 13 Δεκεμβρίου, 2011

Του Sokin

Στους Ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας ξεκινούσαν όλοι από την ίδια αφετηρία για να σταδιοδρομήσουν μετά το σύvθημα του αφέτη που δεν είναι άλλη από την ακροτελεύτεια λέξη τον Επιτάφιου του Θουκιδίδη: «Άπητε!» Η επανάσταση όσο αργεί τόσο θα βυθιζόμαστε στα βοθρολύματα της πολιτικής και αυτή την φορά δεν είμαι σίγουρος ότι ο θεός της Ελλάδος θα είναι και πολυ λάρτζ…

Στο κείμενο τού Ανδοκίδου «Περί των μυστηρίων» (97,1 – 98,6) αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Να ορκισθούν όλοι οι Αθηναίοι, σύμφωνα με τις καθιερωμένες τελετές, κατά φυλές και κατά δήμους, ότι «θα σκοτώσουν και με τα Λόγια και με τα Έργα και με την Ψήφο τους, και με το ίδιο τους το χέρι αν μπορούν, όποιον θα προσπαθούσε να καταλύσει την αθηναϊκή δημοκρατία! (κτενώ και λόγω και έργω και ψήφω και τη εμαυτου χερί, αν δυνατός ω, ος αν κατάλυση την δημοκρατιαν την Αθήνησι).

Εννοείται ότι και τα λόγια αλλά και η ψήφος τού αθηναίου πολίτη είναι «πολιτικό όπλο», με το οποίο θα φονεύσει τον καταλύοντα την δημοκρατική νομιμότητα. Αλλά ο αρχαίος όρκος καταλήγει και σε ακόμη πιο αποτρόπαιες, σύμφωνα με την σύγχρονη πολιτική αισθητική, πράξεις.

Μιλάει για αίμα (κτενώ) φρικτή διαπίστωση, που πρέπει να την έχουν στο μυαλό τους οι σύγχρονοι ιθύνοντες ως πολιτική παρακαταθήκη τών αρχαίων Αθηναίων, των δημιουργώντας δημοκρατίας, αλλά και ως έναν αστάθμητο παράγοντα, που οι ίδιοι όμως θα έχουν πυροδοτήσει με την αλαζονική συμπεριφορά τους και την άρνηση παραδόσεως της εξουσίας!

Ο όρκος ομιλεί επίσης σαφώς για δήμευση των περιουσιών τών καταπατούντωντην δημοκρατία και απόδοση των μισών στον φονιά αυτών (…και τα κτήματα τού αποθανόντος πάντα αποδόμενος αποδώσω τα ημίσεα τω αποκτείναντι, και ουκ αποστερήσω ουδέν).

Καταργεί ακόμη όλους τους νόμους και τις συμφωνίες που είναι αντίθετοι προς τον δήμο και έχουν υπογραφεί από αυτούς (Οπόσοι δε όρκοι ομώμονται Αθήνησιν ή εν τω στρατοπέδω ή άλλοθι που ενάντιοι τω δήμω τω Αθηναίων, λύω και αφίημι

Πιο κομψό είναι βέβαια το άρθρο 120 του ισχύοντος ελληνικού Συντάγματος, όπως και το προγενέστερό του σε παλαιάότερη έκδοση έρθρο 114, που κάποτε αποτελούσε το κύριο σύνθημα των κάθε είδους αντεξουσιαστών (κοινοβουλευτικών και μή). Κι ενώ ο λαός ξεχυνόταν στους δρόμους επικαλούμετνος το σχετικό άρθρο, τις περισσότερες φορές μη γνωρίζοντας την σημασία του, απλώς φωνάζοντας μια φράση κλισέ, σε τρόπο ώστε να δείξει την αγωνιστικότητά του, ίσως και τα δημοκτατικά του αισθήματα, ουδέποτε φρόντισε να μορφωθεί, με άλλα λόγια να γίνει πολίτης-οπλίτης της Δημοκρατίας της Ελληνικής Πολιτείας. Είναι η περίπτωση του επενδυτή υης τότε Σοφοκλέους που οι πολιτικές μετοχές ωρίμαζαν στην σκοτεινή περίοδο της επταετίας 1967-1974. Από τις κομματικές αυξήσεις των κεφαλαίων της πολιτικής προέκυψαν μικροεπενδυτές που ανέλαβαν τις θέσεις των Διευθυνόντων Συμβούλων των παρατάξεων, που για να δικαιολογήσουν τις θέσεις των και τα καινά δαιμόνια του Σωκράτη έπρεπε αφ’ ενός να εξορκίσουν οτιδήποτε είχε την έννοια του εθνικού, καθιστώντσς άγνωστες λέξεις αυτές που μας κατέλειπαν οι πρόγονοί μας, όπως η πατρίδα που έγινε χώρα, ο εθνικός που έγινε φασίστας και άλλα πολλά ων ουκ έστιν αριθμός. Μια σύντομη περιήγηση στα σύγχρονα λεξικά θα σας αποδείξει την ανισορροπία των κείμενων αποδείξεων. Κι όμως όλοι αυτοί βρέθηκαν με βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών!

Εμβαθύνοντας περισσότερο, αντί να ασχοληθούμε με τα εθνικά θέματα, παρασυρμένοι από τα εγκάθετα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ασχολούμαστε με την τιμή του μαϊντανού και του άνιθου στις λαϊκές αγορές. Αντίγραφα των οποίων υπήρξαν οι κοινόχρηστοι χώροι των ιδρυμάτων της Ανωτάτης Εκπαίδευσης, όπου λάθε κομματική νεολαία εξέθετε και εκθέτει την πραμάτεια της. Αριστεροί, δεξιοί κεντρώοι και πάσης φύσεως επιστημονικό προσωπικό που έθετε υψηλούς στόχους στην εκπαίδευση κατηγορούνταν ως χουντικό, προκειμένου οι φοιτητές και σπουδαστές να μην εντατικοποιούνται σε έλλες εκδηλώσεις πλην των πορειών και των επεισοδείων. Οι κομματικές μετοχές ωρίμασαν καλά φυλαγμένες στα σκοτεινά συρτάρια της επαράτου επταετίας η σταθερότητα της οποίας αύξησε την πολιτικο-κομματική τους αξία σε δυσθεώρατα ύψη και οι νέοι ταγοί που έμελλαν να προκύψουν μέσα από το λάϊφ στάυλ και την εθνομηδενική προσέγγιση να εγκατασταθούν αβρόχοις ποσί σαν γάγγραινα στο σβέρκο της Ελληνικής Πολιτείας. Κλασσικό παράδειγμα απαξίωσης της παιδείας η πρόσληψη καθηγητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από προπτυχιακούς φοιτητές με την υποχρέωση να προσκομίσουν τους τίτλους σπουδών μελλοντικά! Προκειμένου να είναι αρεστοί στην νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνονταν στην χώρα…

Σήμερα δεν έχουν αλλάξει και πολλάπράγματα από τα τέλη της εικοσαετίας του προηγούμενου αιώνα. Οι εφιάλτες συνεχίσουν το έργο τους η ερινύες και η νέμεσις αν δεν έχουν πεθάνει θα το’ χουν ρίξει στα ρέηβ πάρτυ. Οι εθνομηδενιστές συνεχίζουν να παραδίδουν τα πάντα στην αγκάλη του εξευτελισμού, απλά φέρετε στην μνήμη σας την κατάληξη των ενστόλων στα Ίμια και την εν συνεχεία παράδοση της μνήμη των σε ακροδεξιά γκρουπούσκολα και οργανώσεις, σε τρόπο ώστε να απαξιώσουν την θυσία των αλλά και την προσήλωσή των στο καθήκον τους σαν γνήσιοι έλληνες πολίτες-οπλίτες. Τι δέον γενέσθαι Κάτων; Δέον καταστραφεί η Κaρχηδών! απήντησεν ο τελευταίος. Η εθνική πεοκρουσία συνεχίζεται από μανιταροειδώς εμφανιζόμενους οργανισμούς-φορείς-κόμματα-κινήσεις και άλλους φορείς ων ουκ έστιν αριθμός. Δυστυχώς αυτά εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς που ωθούν σε ετερόκλητες συμμαχίες όπως τους σεξουαλικά ανώμαλους σε κοινή πορεία με τις νηού έητζ θρησκείες και τους εθνομηδενιστές, οίτινες προσδοκούν την αναγνώρισή τους από τα υφιαστάμενα κόμματα σε τρόπο ώστε τα τελευταία να αυξήσουν την κομματική τους πελατεία.

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα
5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 362.348 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates

RSS allenaki
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: