Φιλοπατρία

Ο ΕΛΑΣ και οι «εγκληματίες πολέμου»

Posted on: 13 Φεβρουαρίου, 2012

Ο ΕΛΑΣ και οι «εγκληματίες πολέμου»

Τον Ιανουάριο του 1944 συνεδρίασε η 10η ολομέλεια της Κ.Ε του ΚΚΕ και έβγαλε Διακήρυξη, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

 «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στον πόλεμο και στην αντίσταση 1940-1945» του Αλ.Παπαπαναγιώτου, σελ. 71.

 Βλέπουμε λοιπόν ότι το ΚΚΕ θεωρούσε εγκληματία πολέμου και εχθρό του έθνους οποιονδήποτε εξοπλιζόταν απ’τους κατακτητές. Πέραν της παραπάνω διακήρυξης, είναι ευρέως γνωστό ότι αυτό ήταν μία πάγια θέση των κομμουνιστών.
 Αυτό άλλωστε φάνηκε με την υπογραφή της συμφωνίας του Μυρόφυλου-Πλάκας μεταξύ ΕΛΑΣ-ΕΔΕΣ-ΕΚΚΑ-Άγγλων τον Φεβρουάριο του 1944 όπου επίσης καταδικάζονταν ως εχθροί του έθνους και εγκληματίες πολέμου όλοι όσοι εξοπλίζονταν απ’τους Γερμανούς.
 Το ΕΑΜ (πλήρως ελεγχόμενο απ’το ΚΚΕ βέβαια) συνέχιζε να υπερτονίζει τις συγκεκριμένες θέσεις του, αφού στην Πανελλαδική Σύσκεψη των αντιπροσώπων του ΕΑΜ που έγινε στην Ευρυτανία στις 1-2 Σεπτέμβρη του 1944 τονίστηκε ότι:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στον πόλεμο και στην αντίσταση 1940-1945» του Αλ.Παπαπαναγιώτου, σελ. 121.

Είναι ολοφάνερο ότι το ΚΚΕ/ΕΑΜ εμφανίζεται αμείλικτο απέναντι στους πάσης φύσεως εξοπλισμένους απ΄τους Γερμανούς.
 Μόνο που για μία ακόμη φορά, η πραγματικότητα ήταν ελαφρώς διαφορετική.
 Εδώ έχουμε μία πρόσκληση του ΕΑΜ στην Αθήνα προς τους ταγματασφαλίτες (τους αποκαλεί «τσολιάδες») και τους άντρες των Σωμάτων Ασφαλείας να δώσουν τα όπλα τους στον ΕΛΑΣ και να πολεμήσουν «δίπλα στον λαό»:
 «Κίτσος Μαλτέζος, ο αγαπημένος των θεών» του Πέτρου Μακρή-Στάικου, φωτογραφικό παράρτημα.
 Αντίστοιχες προτάσεις έγιναν και στην συμπρωτεύουσα.
 Ιδού η σχετική προκήρυξη της επιτροπής πόλης του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης που καλεί αυτούς που εξοπλίστηκαν απ’τους Γερμανούς να πολεμήσουν «στο πλευρό του λαού»:

  
Σ.Δορδανάς, «Έλληνες εναντίον Ελλήνων» σελ. 462

Είναι προφανές ότι του ΚΚΕ/ΕΑΜ/ΕΛΑΣ δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να δώσουν άφεση αμαρτιών σε αυτούς που θεωρούσαν «εχθρούς του έθνους και εγκληματίες πολέμου» αν οι τελευταίοι αποφάσιζαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να ενταχθούν στον ΕΛΑΣ.
 Απλά οι κομμουνιστές το έθεταν πιο «κομψά» και δεν τους έλεγαν «ελάτε στον ΕΛΑΣ», τους έλεγαν «ελάτε στο πλευρό του λαού»….
 Και αυτές οι προσπάθειες δεν απέβησαν τελείως άκαρπες:
«Δυτική Μακεδονία, Αντίσταση και Συμμαχική Στρατιωτική Αποστολή 1943-44″ του Νίκολας Χάμμοντ εκδ.Παπαζήση., σελ. 215
Σημ: Ο ΕΕΣ είχε εξοπλιστεί απ’τους Γερμανούς.
Κάτι αντίστοιχο φέρεται να συνέβη και στην Θεσσαλία όπου η μισή σχεδόν δύναμη του ΕΑΣΑΔ, που είχε εξοπλιστεί απ’τους Γερμανούς αυτομόλησε στον ΕΛΑΣ:

  

«Η Μαύρη Σκιά στην Ελλάδα» (σελ.73) του Ιάκωβου Χονδροματίδη

Επίσης, ο Ιωάννης Κολλιόπουλος στον πρώτο τόμο του έργου του «Λεηλασία Φρονημάτων» (π.χ. σελ.127-128, σελ.142, σελ.147-149, σελ.151, σελ.157-8, σελ.161, σελ.164-166 κτλ) αναφέρει πολλά παραδείγματα κομιτατζήδων που προσχώρησαν στο ΣΝΟΦ (σλαβομακεδόνικο παράρτημα του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ) και κατόπιν στον ΕΛΑΣ.
 Οι κομιτατζήδες είχαν εξοπλιστεί πρώτα απ’τους Ιταλούς μετά απ’τους Γερμανούς, συνεργάζονταν γενικώς με Βούλγαρους αξιωματικούς που κινούνταν στην δυτική Μακεδονία (βλ. Κάλτσεφ) και είχαν επιδείξει καθόλη την διάρκεια της Κατοχής μία ακραία ανθελληνική συμπεριφορά.
 Το ζήτημα της συνεργασίας ΕΛΑΣ-κομιτατζήδων είναι βέβαια πολύ σημαντικότερο απ’όλα τα άλλα που προαναφέρθησαν διότι είχε επικίνδυνες -για την Ελλάδα- προεκτάσεις όσον αφορά το μακεδονικό ζήτημα.
 Τώρα απλώς το αναφέρουμε ενδεικτικά, μελλοντικά θα γίνει αναλυτική περιγραφή.

Απ’ότι φαίνεται λοιπόν, από τα ελάχιστα στοιχεία που παρατέθηκαν, οι του ΚΚΕ που κραύγαζαν κατά των «εγκληματιών πολέμου που εξοπλίζονταν απ’τους Γερμανούς» δεν ήταν και τόσο ειλικρινείς…Αν αυτοί οι θεωρούμενοι απ’το ΚΚΕ/ΕΑΜ ως εγκληματίες πολέμου «μεταννοούσαν» και εντάσσονταν στον ΕΛΑΣ, τότε ήταν όλα καλά… Αυτομάτως αναβαπτίζονταν και γίνονταν αποδεκτοί στις τάξεις του.

Υπενθυμίζουμε την περίπτωση του «προδότη και δήμιου αγωνιστών του λαού» Σαράφη που έγινε αρχιστράτηγος του ΕΛΑΣ:

 http://istoriakatoxis.blogspot.com/2011/11/blog-post_24.html

αλλά και την περίπτωση του Βαζαίου που από «εχθρός του λαού» έγινε διοικητής συντάγματος του ΕΛΑΣ:

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα
5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 362.367 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates

RSS allenaki
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: