από χρησιμοποιημένο φυτικό τηγανόλαδο!
Κι όμως μπορούμε να κινούμε τα οχήματά μας με καύσιμο που παρασκευάζουμε οι ίδιοι, από τα χρησιμοποιημένα τηγανόλαδα μας, πάμφθηνα και μάλιστα χωρίς να επιβαρύνουμε και την ατμόσφαιρα…δηλαδή οικολογικά!!
Το “σπιτικό” πετρέλαιο (biodiesel B100) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πετρελαιοκίνητα οχήματα χωρίς καμία μετατροπή, καθώς δεν διαφέρει σε τίποτε από το συμβατικό ντίζελ, παρά μόνο στην τιμή: 1,51 ευρώ το λίτρο στο βενζινάδικο, 0,20 ευρώ στο σπίτι! Το βιοντίζελ που παράγεται δεν είναι τοξικό, δεν αναφλέγεται εύκολα (στους 125 βαθμούς Κελσίου έναντι 50 βαθμών για το συμβατικό) και άρα είναι ασφαλέστερο. Παράγει δε εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές αερίων!
Απαραίτητη προϋπόθεση το αυτοκίνητό σας να είναι πετρελαιοκίνητο, αλλιώς μην το σκέφτεστε..μετατρέψτε το αμέσως ή αποσύρετε το βενζινοκίνητό σας και αγοράστε ένα πετρελαιοκίνητο – κι αν είναι και παλιό πετρελαιοκίνητο ακόμα καλύτερα- γιατί σας συμφέρει απίστευτα!
Αυτή η διαδικασία αφορά την παρασκευή μικρών ποσοτήτων πετρελαίου (βιοκαυσίμου) 11.5 λίτρα δηλαδή 245 χλμ. πορείας για το αυτοκίνητό σας, κυρίως κατά τους ζεστούς μήνες και με την απλότητά της μας λύνει τα χέρια στην κίνηση του οχήματός μας ενώ ταυτόχρονα δεν μας αδειάζει την τσέπη !
Θα ακολουθήσει κι άλλη αναλυτικότατη διαδικασία παρασκευής βιοκαυσίμου (μεγαλύτερων ποσοτήτων) κατάλληλη για παρασκευή πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης για όλο το έτος αλλά μελετήστε αρχικά αυτή την διαδικασία για να καταλάβετε την ευκολία της και να εξοικειωθείτε, ώστε τους 6 καλοκαιρινούς μήνες που θα έρθουν να παράγετε το δικό σας καύσιμο πανεύκολα…
Παρακολουθήστε πρώτα το βίντεο για να καταλάβετε την απλούστατη αυτή διαδικασία…Έπειτα διαβάστε τις οδηγίες και τις δοσολογίες προσεκτικά και φτιάξτε 11.5 λίτρα πετρέλαιο/ biodiesel B100 (245 χλμ. πορείας για το αυτοκίνητό σας!) με κόστος 2,40 Ευρώ συνολικά για όλη την ποσότητα των 11,5 λίτρων!!!!
Το diesel όπως είναι γνωστό στοιχίζει 1,51 Ευρώ ΤΟ ΛΙΤΡΟ οπότε τα 2,40 Ευρώ για τα 11,5 λίτρα είναι αυτονόητα ένα αστείο κόστος !!!
26 Μαρτίου, 2012 στις 15:46
Όλο το τηγανόλαδο της Αθήνας, ίσως φτάσει για μία διαδρομή λεωφορείου Κυψέλη Παγκράτι. Ένα το κρατούμενο.
Το τηγανόλαδο προϋποθέτει ότι έχεις λεφτά για να φάς κάτι που χρειάζεται τηγανόλαδο. Τα τηγανητά ήταν είδος πολυτελείας μέχρι το 1960-65, και εκτός από τα ζωικά λίπη, ήταν την μόδας και η Φυτίνη (που είναι υδρογονωμένα κακής ποιότητα λάδια. Τότε δεν υπήρχε πρόβλημα καρκίνου (από φυτίνη) ή καρδιάς από ζωικά΄λίπη επειδή λόγω φτώχειας ο κόσμος δεν έτρωγε πολλά. Η Ελλάδα σήμερα είναι μάλλον φτωχότερη από αυτήν του 60-65, αλλά δεν το ξέρουμε ακόμα.
Όσο για φωτισμό, μέχρι και το 55-60 υπήρχαν λυχναρια λαδιου στην επαρχία (καντήλια στις πόλεις) όπου έκαιγες ταγκιασμένα λάδια.
26 Μαρτίου, 2012 στις 16:04
Δηλαδή αρχαίε μου μάπα το καρπούζι, πάλι; Κρίμα, αλλά οι φωτό μου φάνηκαν καλές. Με χάλαγε όμως λίγο το οικολογικό της υπόθεσης για το καλό του πλανήτη. Βλέπεις μας έχει κάμει λίγο καχύποπτους πια με τα οικολογικά….
26 Μαρτίου, 2012 στις 23:06
θεωρητικά, δεν είναι «λάθος». Πρακτικά έχει προβλήματα. Πόσο τηγανόλαδο; Αν έχεις πολύ (που λέω δεν θα έχεις λόγω φτώχειας) έχει νόημα να το …καις, αντί να το πετάς στα σκουπίδια. Παλιά, δεν το εκαιγαν λόγω βρώμας, αλλά το έκαναν σαπούνι.
Δηλαδή, δεν βασίζεις ενεργειακή πολιτική σε τηγανόλαδα. Το να καλλιεργείς ελιές για καύσιμα, είναι παλαβό. Το να αποστάζεις ρακί από καλαμπόκι, ή βότκα για καύσιμο, επίσης (θα πεθάνει κόσμος της πείνας). Το να έχεις βακτηριακή ζύμωση ξυλωδών υποπροϊόντων, μόνο στο εργαστήριο.Πετρέλαιο από φύκια που λέει και η Εξον, επίσης …μακριά.
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν αυτοί που μας τα λένε τα πιστέυουν, ή το λένε για να πούμε όλοι «άει σιχτίρ, βάλε ένα πυρηνικό να τελειώνουμε» Πιστεύω ότι υπάρχει τέτοια δόση, αλλά δεν είμαι κατά των πυρηνικών… Και δεν χρειάζεται τόση τλαιπωρία για το τίποτα, γιατί περί αυτού πρόκειται. Και έχει ξαναγίνει 1975-1985, με μηδενικά αποτελέσματα.
27 Μαρτίου, 2012 στις 00:54
Η απλότητα του εφικτού είναι αυτή που με έκανε να το φορτώσω. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει θέμα ποσότητας το οποίο δεν μπόρεσα αρχικά να φανταστώ επειδή δεν υπάρχουν μέτρα σύγκρισης, δηλ. πόση ποσότητα χρησιμοποιημένου λαδιού θα παράξει καύσιμο για 100 χλμ. Το σαπούνι το γνωρίζω και κάπου είχα δεί ανάρτηση για την κατασκευή του. Καλά είναι να είμαστε αυτάρκεις στα πλαίσια της οικιακής οικονομίας αυτές τις ώρες.
Για την ενεργειακή πολιτική το γνωρίζω. Οι εμφανιζόμενες κρίσης σταριού στην Αίγυπτο αλλά και αλλού ωφείλονται στην αύξηση των βιοκαλλιεργειών. Για το λάδι είναι επίσης σίγουρο αφού προκύπτει ότι το από αγνό ελαιόλαδο σαπούνι είναι στην ουσία πυρηνέλαιο αν όχι κάτι χειρότερο.
Για τα πυρηνικά το έχεις ήδη συζητήσει. Εύλογο και κατανοητό όπως το έδινες. Το πρόβλημα για μένα είναι η διαχείριση αποβλήτων και οι σεισμοί. Στην Γαλλία που είχαν, δεν είχαν πρόβλημα με σεισμούς και τα απόβλητά τους τα έστελναν αλλού ενώ τις δοκιμές τους τις έκαναν στην Μουρορόα. Από την άλλη μεριά θυμάμαι υπήρχαν καταχρήσεις από πλευράς του πυρηνικού λόμπυ (στρατιωτικοί μ. α. ) αφού είχα εντρυφήσει και παρακολουθούσα την Κανάρ ανσενέ που έβγαζε ειδικό περιοδικό τεύχος. Αλλά από τότε που τα παρακολουθούσα πέρασαν χρόνια και επειδή τηλεόραση δεν βλέπω και από διάβασμα ίσως δεν διαβάζω μεθοδικά δεν έχω αποκρυσταλλώσει άποψη. Η ιδέα πάντως πίσω από την ανάρτηση ήταν η διαχείριση προς όφελος του καταναλωτή οικιακών απορριμάτων.