Φιλοπατρία

Κοντός ψαλμός, αλληλλούϊα;

Posted on: 9 Απριλίου, 2012

ΚΑΝΑΔΑΣ: Απαγορεύεται η καθιερωμένη πασχαλιάτικη λιτανεία εξ αιτίας των εντάσεων με τους Χασιδικούς Εβραίους


Η καθιερωμένη πασχαλιάτικη λιτανεία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη συνοικία Outremont του Μόντρεαλ – που τελείται εδώ και μισό αιώνα – ακυρώθηκε, λόγω σύγκρουσης σε «θέματα που αφορούν την πίστη και τους δημόσιους χώρους».

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, ο Δήμος απαγόρευσε τις παρελάσεις και τις πομπές, ως απάντηση στην κλιμάκωση των εντάσεων που αφορούν μια θρησκευτική ομάδα – την υπερ-ορθόδοξη κοινότητα των Χασιδικών Εβραίων, η παρουσία της οποίας είναι έντονη στην περιοχή.

Η απόφαση προήλθε ως αποτέλεσμα της πρόσφατης διαμάχης μεταξύ της αυξανόμενης χασιδικής κοινότητας και των κυρίως ‘κοσμικών’ τους γειτόνων στο Outremont, μια κεντρική συνοικία του Μόντρεαλ που είναι το σπίτι της πνευματικής και πολιτικής τάξης του Κεμπέκ.

Ο δήμαρχος και η πλειοψηφία των συμβούλων του Outremont ψήφισαν τη Δευτέρα να παγώσουν τις πομπές μετά από μια δυσάρεστη αντιπαράθεση τον περασμένο μήνα, μεταξύ ενός δημοτικού συμβούλου που είναι γνωστός για την επιτήρηση της χασιδικής κοινότητας, και τα μέλη αυτής της κοινότητας. Η σύγκρουση – που δημοσιεύτηκε στο YouTube – κατέληξε σε φωνές, εκτόξευση χαρακτηρισμών και τελικά, την παρέμβαση της αστυνομίας.

Σε απάντηση, το Outremont αποφάσισε ότι δεν θα επιτρέψει στην χασιδική αίρεση να διοργανώσει μια πομπή που είχε προγραμματίσει αυτό το μήνα για να σηματοδοτήσει την επίσκεψη ενός μεγάλου ραβίνου από την πολιτεία της Νέας Υόρκης. Στην πομπή θα συμμετείχαν πάνω από 1.000 οπαδοί.

«Δεν νομίζω ότι είναι η στιγμή τώρα για να κάνουμε νυχτερινές λιτανείες», είπε η Δήμαρχος Marie Cinq-Mars σε συνέντευξή της την Πέμπτη. «Πρέπει να είμαστε συνετοί αυτή την στιγμή. Οι εντάσεις δεν μπορούν να συνεχίσουν να αυξάνονται. Πρέπει να αναλάβω τις ευθύνες μου».

Ο δήμος επισημαίνει την υψηλή συγκέντρωση τόπων λατρείας διάφορων θρησκευτικών δογμάτων, στα όριά του και ότι το μορατόριουμ ισχύει για όλους. Αυτό σημαίνει ότι το «πάγωμα», θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι την 1η Ιουνίου.

Στην λιτανεία του Αγίου Νικολάου συμμετέχουν εκατοντάδες ενορίτες που γυρνάνε γύρω από την εκκλησία, μετά τα μεσάνυχτα της 14ης Απριλίου, κρατώντας κεριά. Μέλη της εκκλησίας λένε ότι ποτέ κανείς στη γειτονιά δεν διαμαρτυρήθηκε για τις πομπές, οι οποίες άρχισαν το 1964.

Ο πατέρας Γεώργιος Lagodich, εφημέριος του ναού, είπε ότι η σύγκρουση μεταξύ του δήμου και της χασιδικής κοινότητας «δεν έχει τίποτα να κάνει με εμάς.»

«Είναι τρέλα», είπε. «Η πομπή μας είναι ήσυχη και γαλήνια. Δεν είναι απλά μία γιορτή, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας μας».

Η σύγκρουση υπογραμμίζει τις ευρύτερες εντάσεις με την χασιδική κοινότητα του Outremont, όπου αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο έως το ένα τέταρτο του πληθυσμού της περιοχής. Πέρυσι, οι κάτοικοι ψήφισαν σε δημοψήφισμα να απορριφθεί η επέκταση της Χασιδικής συναγωγής στα σύνορα με το Μόντρεαλ.

Σχ. ΚΟ: Δηλαδή, σας φαίνεται μακρινό και ακραίο το σενάριο κάποιος φιλο-πολυπολιτισμικός Ελληνόφωνος δήμαρχος να απαγορεύσει την περιφορά του Επιταφίου, λόγω «εντάσεων» που αφορούν πομπές «άλλων θρησκειών και δογμάτων»…

Διότι για αυτά τα άτομα – στα πλαίσια της νέας πολυπολιτισμικής και πολυθρησκευτικής πραγματικότητας – όλες οι θρησκείες και τα δόγματα είναι «ίσα». Το ίδιο και οι «πομπές» τους.

ΚΟΚΚΙΝΟΣΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα
5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Top Clicks

  • Κανένα

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 362.455 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates

RSS allenaki
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: