Φιλοπατρία

Ο Μεγάλος αδελφός παντού

Posted on: 16 Απριλίου, 2012

Πηγή
Κάποια ημέρα, ένας φίλος μου, που εγκαθιστούσε το Σκάϊπ-Skype σε έναν νέο υπολογιστή, απόρησε όταν το Skype πρότεινε όλα τα είδη των επαφών που δεν ήταν στον κατάλογο επαφών του Skype αλλά στον κατάλογο διευθύνσεών του. Αυτό το Σαββατοκύριακο, το περιοδικό Γουώλ Στρητ έδωσε μια απάντηση στο άρθρο του σχετικά με τις ογκώδεις προσωπικές πληροφορίες που οι εφαρμογές (apps) του Facebook υποκλέπτουν από τους χρήστες και τους φίλους τους.

«Οι εφαρμογές είναι πύλες,» είπε. Οι πληροφορίες κατάλογος διευθύνσεων, τοποθεσία, ακόμη και σεξουαλικές προτιμήσεις… τίποτα δεν είναι ασφαλές. Και όχι μόνο του χρήστη αλλά και των φίλων του χρήστη —οι ρυθμίσεις ιδιωτικότητας δεν σταματούν την αρπαγή των προσωπικών στοιχείων από τις εφαρμογές που οι φίλοι χρησιμοποιούν. Προκύπτει ότι, το Skype παίρνει τα δεδομένα του κατάλογου διευθύνσεων μαζί με ο,οτιδήποτε άλλο μπορεί να βρει.

Η οικονομία των εφαρμογών είναι μεγάλα μπικικίνια, όπως θα μπορούσαν να πουν οι φίλοι μου από την Αφστράλια (down under), με τα κατ’ εκτίμηση εισοδήματα $20 δισεκατομμυρίων το 2011. Η Σίλικον Βάλευ και το Σαν Φρανσίσκο είναι εκκολαπτήριο για σχεδιαστές εφαρμογών, και μερικοί από αυτούς παίρνουν χρηματοδοτήσεις, και οι επίλεκτοι λίγοι έχουν επιτυχείς εξόδους, όπως η εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών- Instagram που κατέληξε στον κατάλογο αγορών του Facebook για ένα δροσερό δισεκατομμύριο.

Στο πιόμα ή σε γεγονότα όπου οι σχεδιαστές εφαρμογών και οι επιχειρηματίες κάνουν παρέα, η συνομιλία συχνά αναπηδά στη οικονομία εφαρμογών και το «σύννεφο» στο οποίο στηρίζεται, εκείνη η έννοια των άμορφων εξυπηρετητών που χειρίζονται τις ανάγκες αποθήκευσης και επεξεργασίας σας εκτός χώρου παραγωγής. Ωστόσο, το σύννεφο δεν είναι άμορφο. Αποτελείται από επιχειρήσεις με πραγματικούς ανθρώπους, εξυπηρετητές, και υπολογιστές, και μερικοί από τους ανθρώπους κάνουν παρέα σε μπαρ, και σύντομα σου λένε πώς αυτοί έχουν πρόσβαση στα δεδομένα οι χρήστες έχουν μεταφορτώσει.

Οι υπηρεσίες βασισμένες στο σύννεφο καυχώνται για την κρυπτογράφηση SSL και σας κάνουν να συνδεθείτε με σύνθετους κωδικούς πρόσβασης για να σας κάνουν να έχετε την αίσθηση της ασφαλείας, αλλά όπως οι τράπεζες, οι υπάλληλοι τους και οι αλγόριθμοί τους εξόρυξης δεδομένων μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας που αποθηκεύονται στους εξυπηρετητές τους για να νομισματοποιηθούν με κάποιο τρόπο. Αυτή είναι η φύση του σύννεφου από την εμπορική πλευρά.

Αλλά η κυβέρνηση, που έχει αφεθεί σε μεγάλο βαθμό πίσω σε αυτήν την αναζήτηση για τα προσωπικά στοιχεία, πήδησε στη μάχη με διαφορετικές και πολύ πιθανόν λιγότερο αποδοτικές μεθόδους. Τα παραδείγματα αφθονούν. Το πιο πρόσφατο —και το πιο ανησυχητικό για τους διεθνείς ταξιδιώτες —είναι ιστορία του Glenn Greenwald για τις δουλειές που η Laura Poitras δημοσιογράφος και παραγωγός ταινιών δοκιμάζει κάθε φορά που επιστρέφει στις ΗΠΑ. Μεταξύ των ντοκιμαντέρ της ήταν «η χώρα μου, η χώρα μου» που γυρίστηκε στο Ιράκ και ορίστηκε το 2007 για ένα βραβείο ακαδημίας, και τον » όρκο» που εστίασε σε δύο αδελφούς στην Υεμένη. Η πρόθεση της Poitras ήταν μαζί με αυτά τα δύο ντοκιμαντέρ να παραγάγει μια τριλογία ταινιών του πολέμου στην τρομοκρατία,» ο Greenwald γράφει. Και αυτό την έβαλε σε έναν κατάλογο Αμερικανών που λαμβάνουν ιδιαίτερη προσοχή από το τμήμα εσωτερικής ασφάλειας (Department of Homeland Security).

Ουσιαστικά κάθε φορά που κατά τη διάρκεια εκείνης της εξαετούς περιόδου επέστρεφε στις ΗΠΑ, το αεροπλάνο της έχει συναντηθεί από τους πράκτορες της DHS που στέκονται στην πόρτα του αεροπλάνου ή τον διάδρομο απογείωσης και επιθεωρούν τα διαβατήρια κάθε εξερχόμενου επιβάτη έως ότου την βρουν… . Κάθε φορά που, την θέτουν υπό κράτηση, και την ρωτούν έπειτα επί μακρόν σχετικά με το που πήγε και με ποιον συναντήθηκε ή μίλησε.

Κατάσχεσαν επίσης τις ηλεκτρονικές συσκευές της, συμπεριλαμβανομένης της φωτογραφικής μηχανής της, έψαξαν και αντέγραψαν πιθανώς οτιδήποτε ήταν σε αυτή, πριν να την επιστρέψουν συχνά αρκετές ημέρες αργότερα. Και δεν ήταν μοναδική. Κατά τη διάρκεια μιας δεκαοκτάμηνης περιόδου από το 2008-2010, περισσότεροι από 6.600 —επιβάτες οι μισοί σχεδόν από αυτούς αμερικανικοί πολίτες —είχαν έρευνα στις ηλεκτρονικές συσκευές τους χωρίς ένταλμα ερεύνης, σύμφωνα με το ACLU.

Για την κυβέρνηση, είναι πολλή εργασία για να αποκτήσει τα δεδομένα μόνο έξι Αμερικανών ημερησίως αναλογιζόμενοι πόσες πολλές πληροφορίες εκατομμύρια Αμερικανών παραδίδουν κάθε λεπτό με τη χρησιμοποίηση των smartphones, των λογαριασμών Facebook, των προϊόντων Google, και χιλιάδες άλλων υπηρεσιών τους, ή όποτε χτυπούν στις αγγελίες ή μπαίνουν στο διαδίκτυο, ή απλά περπατούν σε ένα κατάστημα με το smartphone τους.

Θα ήταν αποδοτικότερο για την κυβέρνηση να αρπάζει αυτόματα κάθε κομμάτι πληροφορίας που πάλλονται μέσω των δικτύων και να τις αποθηκεύσει σε κεντρικούς υπολογιστές όπου οι ισχυροί υπολογιστές μπορούν να σπάσουν τις κρυπτογραφήσεις, να εξορύξουν δεδομένα επ’ άπειρον. Το οποίον, εάν δεν συμβαίνει ήδη, θα συμβαίνει σύντομα, σύμφωνα με το περιοδικό Wired: η υπηρεσία εθνικής ασφάλειας (NSA) χτίζει το κέντρο δεδομένων της Utah με «απέραντη μυστικότητα» όπως ένα «τελικό κομμάτι σε έναν σύνθετο γρίφο που συγκεντρώνεται κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας» για να «υποκλέψει, αποκρυπτογραφήσει, αναλύσει, και αποθηκεύσει απέραντες δρεπανιές των παγκόσμιων επικοινωνιών,» ακόμη και εσωτερικές επικοινωνίες από Αμερικανούς. Ένα πρόγραμμα $2 δισεκατομμυρίων. Ίσως ένα από εκείνα τα ερεθίσματα με το κλειδί στην πόρτα.

Πόσο μακριά θα φτάσει η κυβέρνηση στην προσπάθεια να εξαγάγει το τελευταίο κομμάτι πληροφορίας από το λαό της; Σε αυτό το σημείο, εμφανίζεται πίσω από τον εμπορικό τομέα όπου οι μεγάλες εταιρίες ακόμη και τα ξεκινήματα που πάνε κι έρχονται λαμβάνουν πληροφορίες επειδή οι άνθρωποι τους τις δίνουν—πρόθυμα ή πολύ ασυναίσθητα. Και έτσι ένα ύπουλο και μαζί αστείο ζήτημα ιδιωτικότητας ξέσπασε στη Γαλλία, ή ακριβέστερα σε ένα μικροσκοπικό χωριό στην Maine-et-Loire, με παγκόσμια αντήχηση. Λέει …. Δεν μπορείτε να ουρήσετε ακόμη και στην αυλή σας πλέον.
Πηγή

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα
5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Top Clicks

  • Κανένα

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 375.423 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: