Φιλοπατρία

Ο …φελλός

Posted on: 15 Ιουλίου, 2012

Ο προεδρικότερος των προέδρων: Η «περίπτωση» Μίμη Ανδρουλάκη
Image

Ο Μίμης Ανδρουλάκης και η Μαρία Δαμανάκη είναι δύο σύμβολα. Προφανώς και δεν εννοώ του Πολυτεχνείου. Είναι σύμβολα τού πώς εξελίσσεται η πολιτική στην Ελλάδα. Μπορείς να διανύσεις όλο το πολιτικό φάσμα προσπαθώντας να πείσεις τους υπόλοιπους πως αυτό δεν είναι πολιτικός αμοραλισμός αλλά διαλεκτική. Από τους δύο, η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι ο Μίμης Ανδρουλάκης, γιατί επιμένει να το κάνει με έναν τρόπο αρκετά διασκεδαστικό. Σαν τον ντελάλη ο οποίος ανακοινώνει τα κελεύσματα του άρχοντα στον κόσμο πιστεύοντας κάποια στιγμή πως είναι δικά του, μόνο και μόνο επειδή τα έχει μάθει απ’ έξω...
 
Ο Μίμης λοιπόν είναι κατά έναν περίεργο τρόπο ο άνθρωπος των προέδρων. Ξεκίνησε με τον παλιό πρόεδρο του Συνασπισμού και ηγέτη του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη. Ήταν το αγαπημένο του παιδί. Εν αντιθέσει με τον Άκη που απαντούσε στον δικό του πρόεδρο Ανδρέα Παπανδρέου «η ώρα είναι ότι ώρα θέλετε εσείς πρόεδρε», ο Μίμης επικρατούσε ως η συνείδηση του προέδρου. Αυτός που έξυνε συνεχώς τα ενοχικά και τις ανασφάλειες του ηγέτη. Φάνταζε έτσι πως είναι μπροστά. Αρκετά έξυπνος και φιλόδοξος, δεν ήθελε να αποδώσει στον εαυτό του έναν ρόλο υποτακτικού Άκη. Ήταν περισσότερο η γοητευτική διαφωνία, από κάποιον όμως που ήταν πιστός.

Είναι χαρακτηριστικό πως την εποχή του προέδρου Χαρίλαου, ο Μίμης τα είχε εξίσου καλά με τον πρόεδρο Μητσοτάκη. Βοήθησε στην κοινή υπόθεση των υποκλοπών, της εφημερίδας «Πρώτη» και των κοινών κυβερνήσεων. Η μετέπειτα προσπάθειά του να γίνει άνθρωπος των προέδρων στον Συνασπισμό δεν είχε τύχη. Στον Συνασπισμό γνωρίζονταν πολύ καλά για να παραμυθιάζονται μεταξύ τους.
 
Έτσι ο Μίμης έγινε ξαφνικά θαυμαστής του προέδρου Ανδρέα Παπανδρέου για τον οποίο είχε πρωταγωνιστήσει να δικαστεί. Και της κυρίας Παπανδρέου βεβαίως που δεν ήταν πρόεδρος αλλά εκτελούσε χρέη προέδρου.
 
Στη συνέχεια ταυτίστηκε πολιτικά με τον εκσυγχρονιστή πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη. Έπλεξε το εγκώμιό του με βεβαιότητα ιεροκήρυκα.

Ταυτόχρονα βεβαίως και του προέδρου του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη και ιδιοκτήτη της ΙΝΤΡΑΚΟΜ και του Flash όπου δούλευε. Οι ακροατές του Μίμη τον θυμούνται να παρουσιάζει την ΙΝΤΡΑΚΟΜ του Κόκκαλη ως υπόδειγμα υγιούς επιχειρηματικότητας σαν αυτές που έχει ανάγκη η χώρα. Ανάμεσα βεβαίως στις άλλες φιλοφρονήσεις για την κοινή τους ομάδα τον Ολυμπιακό.

Στον επόμενο τόνο, ο Μίμης προσκύνησε την πολιτική διορατικότητα του Γιώργου Παπανδρέου όταν έτυχε να αναλάβει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τον Σημίτη. Έγραψε μάλιστα βιβλίο με τίτλο «Ε Πρόεδρε» στο οποίο άφηνε να εννοηθεί πως απευθυνόταν στον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν υπήρχε περίπτωση, Μίμης και Γιώργος ταυτίζονταν σε όλα. Με εξαίρεση την ποδηλατοδρομία ίσως και την κανοδρομία.

Ο Παπανδρέου έπεσε, αλλά ο Μίμης εξέφρασε έγκαιρα τη συμπάθειά του στον πρόεδρο της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμο. Το μεταβατικό στάδιο πέρασε και τώρα πια, ο Μίμης είναι δίπλα στον ένα και μοναδικό Πρόεδρο. Τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Θα είναι σύμβουλός του και ίσως ένα φαινομενικό αντίβαρο ιδεολογικής αναζήτησης μέσα στην ανυδρία του ΠΑΣΟΚ.
 
Αυτή τη φορά όμως ο Μίμης έχει δίκιο. Η προεδρική του αγάπη είναι απόλυτα ειλικρινής. Για πρώτη φορά βρήκε τον πρόεδρο που του ταιριάζει. Mίμης αξίζει στον Βενιζέλο. Και το αντίστροφο.

[Πηγή: Εκδοροσφαγεύς, koutipandoras.gr]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα
5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 364.191 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates

Σφάλμα: Βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός του Twitter είναι δημόσιος.
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: