Φιλοπατρία

Lomonosov Ridge

Posted on: 3 Αύγουστος, 2012

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΑΛΥΣΗ !  ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΤΥΠΟΥΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

…ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΣΤΡΙΜΩΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ//ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 11:36

Όσα δέν μάς λένε τα «τσοντοκάναλα» της T.V

  • ΜΑΘΕ γιατί είναι τώρα η Ρωσία στην Μεσόγειο;
  • ΜΑΘΕ τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο;
  • ΜΑΘΕ γιατί & ποιοι μας οδήγησαν στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ;

Το 1947 στην αρκτική Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν μια υποθαλάσσια οροσειρά, που έφτανε μέχρι την Γροιλανδία και την ονόμασαν «The Lomonosov Ridge»  (Λομονόσοφ). Αυτή η οροσειρά γεωλογικά είναι συνέχεια της Σιβηρίας.

Lomonosov Ridge – Russia seeks to claim underwater troves.

Lomonosov Ridge – An underwater ridge in the Arctic Ocean

It extends for about 1,800 km from the NovosibirskieIslands across the central part of the ocean to Ellesmere Island in the Canadian Arctic Archipelago.

It is 60 – 200 km wide and rises 3,300 – 3,700 m from the ocean floor. At its greatest height the ridge lies at a depth of 954 m.

The relatively steep slopes are dissected by canyons and covered by a layer of sandy silt.

It was discovered in 1948 by Soviet polar expeditions and named in honor of M. V. Lomonosov.

The Great Soviet Encyclopedia, 3rd Edition (1970-1979).

The Lomonosov Ridge, an underwater mountain range in the Arctic Ocean, is geologically an extension of Siberia’s continental shelf.

Το 1982 υπογράφτηκε στον ΟΗΕ το διεθνές δίκαιο της θάλασσαςπου καθορίζει τα θέματα της υφαλοκρηπίδας στα 12 ναυτικά μίλια από της ακτές.

Με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας δεν έχουν συμφωνήσει και δεν το έχουν υπογράψει δυο χώρες οι ΗΠΑ (λόγω Αρκτικής) και η Τουρκία (λόγω Αιγαίου).

Σύμφωνα με το δίκαιο του ΟΗΕ αν μια χώρα έχει υποθαλάσσια οροσειρά η οποία είναι γεωλογική συνέχεια μιας εξωτερικής γεωλογικής διαμόρφωσης τότε η υφαλοκρηπίδα της επεκτείνεται μέχρι 12 ναυτικά μίλια από το τέλος της υποθαλάσσιας οροσειράς. Επομένως η υφαλοκρηπίδα της Ρωσίας με βάση το δίκαιο φτάνει μέχρι την Γροιλανδία και έτσι όλη η Αρκτική της ανήκει.

Lomonosov Ridge – Who owns the Arctic

Στον Βόρειο Πόλο όμως είναι το 25% των υδρογονανθράκων και άρα η Ρωσία έχει την δυνατότητα να γίνει η μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη του κόσμου. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπέγραψαν το δίκαιο οι ΗΠΑ.

Από την άλλη η Τουρκία γνωρίζοντας ότι αν εφαρμοστεί το δίκαιο δεν έχει υφαλοκρηπίδα που να έχει κοιτάσματα δεν το υπόγραψε και έθεσε θέμα αιτίας πολέμου την εφαρμογή του στο Αιγαίο. Επομένως η Ελλάδα αν τολμήσει να το εφαρμόσει, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι, θα οδηγηθεί σε σύγκρουση.

Έτσι η Ελλάδα για να μην υπάρξει ποτέ η δυνατότητα να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο οδηγήθηκε στο ευρώ με την προοπτική να δεσμευθεί και να χάσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα (με ένα μνημόνιο ας πούμε) άλλα για να γίνει αυτό έπρεπε να χρεοκοπήσει.

Ουσιαστικά όμως οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί μέσω της Ελλάδας δημιουργούν τετελεσμένο για την κατάργηση και την μη εφαρμογή του δικαίου έτσι ώστε και η Ρωσία να χάσει την Αρκτική.

Αυτός είναι ο λόγος που ο VladimirPutin πρόσφερε 25 δις δάνειο τότε ώστε να μην πάει η Ελλάδα στο Δ.Ν.Τ. και η Κίνα άλλα τόσα για να μην χάσει την Αρκτική.

Russian Arctic Underwater Oil Expedition Reaches North Pole. Arctic map

Για αυτό τον λόγο χρεοκοπήσαμε και μπήκαμε στο μηχανισμό στήριξης για να μην υπάρξει ποτέ η πιθανότητα δημιουργίας τετελεσμένου στο Αιγαίο για εφαρμογή του διεθνούς δικαίου που θα μπορεί η Ρωσία να το χρησιμοποιήσει στην Χάγη (ως δεδικασμένο) και να κερδίσει την υφαλοκρηπίδα της Αρκτικής.

Όμως ένα μικρό κράτος όπως είναι η Κύπρος στην προσπάθεια της να επιβιώσει (να μην μπλέξει στο Δ.Ν.Τ.) τους χάλασε τα σχεδία και έκλεισε διμερή συμφωνία με το Ισραήλ που όμως βασιζόταν στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Αυτό όμως ήταν και η ευκαιρία της Ρωσίας για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου της θάλασσας. Για τον λόγο αυτό κατεβάζει τον στόλο με το αεροπλανοφόρο στην Μεσόγειο τον Νοέμβριο.

Γιατί κατεβαίνει α η Ρωσία στην Μεσόγειο;

Όμως αυτή την στιγμή το Ισραήλ έχει παγιδευτεί όπως και οι ΗΠΑ στο διεθνές δίκαιο που με αυτό κερδίζει η Ρωσία την Αρκτική και αυτό δεν το θέλουν καθόλου. Η Τουρκία νιώθει απομόνωση και γαβγίζει. Έτσι είναι όλοι παγιδευμένο ή … μας έσκαψαν το λάκκο και έπεσαν οι ίδιοι μέσα. έτσι τώρα η Ρωσία για να ισχυροποιήσει την θέση της και την θέση της Κύπρου παίρνει και αυτή άδεια με την Gazprom για εξορύξεις και μάλιστα εκεί που οι Τούρκοι την θεωρούν δική τους ζώνη. Όμως αν συμβεί αυτό τέρμα η υφαλοκρηπίδα για την Τουρκία και τέρμα η Αρκτική για τούς Αμερικανούς και Ευρωπαίους.

Για τον λόγο αυτό δεν μας δίνουν την έκτη δόση και προσπαθούν να μας κατεβάσουν το κεφάλι κάτω και μιλούν για εκχώρηση κυριαρχίας (το ακούσατε πιστεύω).

Με αυτό τον τρόπο θα μας αποδυναμώσουν ηθικά και στρατιωτικά για να είναι ποιο βέβαιο το αποτέλεσμα.

Δυο στοιχεία ακόμα που θα βοηθήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων:

1.     Το 2010 το τουρκικό Γ.Ε.ΕΘ.Α. μάζεψε καθηγητές πανεπιστημίων και τους ρώτησε αν τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο δικαιολογούν το ρίσκο του πολέμου … και η απάντηση τους ήταν ναι.

2.     Στις 25 Ιουλίου του 2011 το ΥΠ.ΕΞ. της Ρωσίας έβγαλε επίσημη ανακοίνωση που προειδοποιούσε την Τουρκία να μην πειράξει την Κύπρο ειδάλλως …

Ερώτηση 1η: Θα επιτεθούν οι Τούρκοι είτε σε εμάς είτε στους Κύπριους με την ανοχή της Αμερικής μετά από ερέθισμα των Ισραηλινών ;

Ερώτηση 2η: Θα επιτεθούν οι Ρώσοι στην Τουρκία διότι τους «χαλάει την δουλειά ;

http://logioshermes.blogspot.com/2011/11/blog-post_7503.html

http://www.pentapostagma.gr/2012/05/v.html

http://blogs.nature.com/news/2010/09/russia_to_boost_arctic_researc.html

http://sleeplessandtired.com/?p=2980

http://www.bellona.org/articles/articles_2007/arctic_expedition

Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

 Φίλιπ Γκόρντον προς Ελλάδα: Μην κηρύξετε μονομερώς την ΑΟΖ

Με μια επίσκεψη-αστραπή ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Γκόρντον έδωσε το στίγμα των αμερικανικών θέσεων για τα καυτά ζητήματα της οικονομίας και της περιφερειακής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο αμερικανός αξιωματούχος, που μετά την Ελλάδα μεταβαίνει στην….

Τουρκία για συνομιλίες με την εκεί ηγεσία κυρίως γύρω από το καυτό μέτωπο της Συρίας, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο κ. Γκόρντον εξέφρασε τη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ουάσιγκτον στις προσπάθειες τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και του ελληνικού λαού για την έξοδο από την κρίση.

Ωστόσο σημείωσε πως το αίτημα για επιμήκυνση είναι πρόωρο και πως η Αθήνα πρέπει να δείξει απτά δείγματα μεταρρυθμίσεων. Ο κ. Γκόρντον τόνισε ότι η επιτυχία του οικονομικού προγράμματος είναι κρίσιμη τόσο για την Ελλάδα και την ευρωζώνη όσο και για τις Ηνωμένες Πολιτείες ως του μεγαλύτερου εμπορικού εταίρου της Ευρώπης, σύμφωνα με το newsbomb.gr

Ο αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ειλικρινή στήριξη των κομμάτων της συγκυβέρνησης στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα και σημείωσε πως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ιδιαίτερα στον τομέα της καταπολέμησης των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και της δημιουργίας ενός φιλικού επιχειρηματικού κλίματος είναι αυτές που θα προσελκύσουν επενδύσεις.

Ο κ. Γκόρντον αφιέρωσε μεγάλο μέρος των συναντήσεών του στην Αθήνα και σε θέματα περιφερειακής πολιτικής, όπως την ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης αλλά και την κατάσταση στη Συρία.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αντίθετος με οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια εκ μέρους της Ελλάδος για ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) – θέση που περιλαμβάνεται στο κείμενο αρχών της κυβέρνησης συνεργασίας.

«Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει να καταλάβουν τις περίπλοκες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και καλό θα ήταν τα όποια βήματα να γίνουν συντονισμένα. Άλλωστε, υπάρχουν κανάλια επικοινωνίας ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνάντηση που είχε με τον κ. Αβραμόπουλο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον κ. Γκόρντον για τις θέσεις της Ελλάδας ως προς την πολιτική κρίση στη Συρία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη προστασίας των μειονοτήτων της χώρας ως ένα από τα βασικά συστατικά της όποιας διαδικασίας πολιτικής μετάβασης.

Ο κ. Γκόρντον με τη σειρά του επανέλαβε την βούληση των ΗΠΑ να υπάρξει πολιτική μετάβαση στη Συρία, χωρίς την παρουσία του Μπασάρ αλ Ασαντ και πως παρά το βέτο Ρωσίας και Κίνας στο Συμβούλιο Ασφαλείας οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εργάζονται στο πλαίσιο του φόρουμ των «Φίλων της Συρίας» για να ενισχύσουν την αντιπολίτευση, να αυξήσουν την πίεση στο καθεστώς Ασαντ και να αλλάξουν τις ισορροπίες επί του εδάφους.

Με τον κ. Αβραμόπουλο συζητήθηκε ακόμη το πρόβλημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, το αδιέξοδο που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό λόγω της στάσης της τουρκικής πλευράς και οι τουρκικές απειλές έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας με αφορμή την άσκηση κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Μαίανδρος

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα

5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 348,861 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates

RSS allenaki
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: