Φιλοπατρία

Σπήγκελ και Πεζώ

Posted on: 20 Αύγουστος, 2012

[…Το Der Spiegel υποστηρίζει όμως, ότι εάν παραμείνει σε λειτουργία το εργοστάσιο, τα πράγματα τελικά θα γίνουν χειρότερα, αφού για τη σωτηρία μερικών χιλιάδων θέσεων εργασίας, το μέλλον της εταιρίας θα έχει υποθηκευτεί. Το επιχείρημα είναι ισχυρό, εάν αναλογιστεί κανείς τα αριθμητικά στοιχεία, το ότι η εταιρία χάνει κάθε μήνα 140 εκατομμύρια ευρώ!

Η κυβέρνηση Ολάντ, αφού πρώτα εκφράστηκε με απαξιωτικά λόγια για τη διοίκηση της εταιρίας, παρενέβη μέσω του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος σε συνάντηση με τα δυο κορυφαία στελέχη, τον διευθύνοντα σύμβουλο Φιλίπ Βαρίν και τον επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου, Τιερί Πεζό (της οικογένειας που ίδρυσε την εταιρία) αναλώθηκε στο να τους κάνει κήρυγμα περί… πατριωτισμού, λέγοντας ότι η εταιρία δεν ανήκει μόνο στους μετόχους της αλλά επίσης στην Ιστορία της Γαλλίας, ότι είναι μια «εθνική ιδέα». Αυτό που ξέχασε η κυβέρνηση είναι ότι μιλούσε με την Peugeot, όχι με τη Renault, όπου το κράτος κατέχει σημαντικό ποσοστό των μετοχών. Ξέχασε ότι μιλά με μια ιδιωτική εταιρία.

Το Der Spiegel δεν διστάζει βέβαια να ασκήσει δριμεία κριτική στη διοίκηση της Peugeot, την οποία κατηγορεί για λανθασμένες επιλογές: Δεν υπάρχει μοντέλο SUV ενώ οι πωλήσεις τους έχουν εκτοξευθεί και η επένδυση πολλών εκατομμυρίων σε υβριδικά αυτοκίνητα με πετρελαιοκινητήρες και ηλεκτροκινητήρες, τα οποία όμως δεν σημειώνουν εμπορική επιτυχία λόγω της υψηλής τους τιμής. Επίσης, ότι το μάνατζμεντ της εταιρίας δεν ανοίχτηκε σε άλλες αγορές του πλανήτη, αλλά παρέμεινε να πουλά κυρίως στην Ευρώπη, σε μια αγορά η οποία συρρικνώνεται….] Πηγή

Η κριτική αυτή του Σπήγκελ μου φέρνει στο νου κάποιες άλλες στιγμές μεγαλείου και μπαίνω στον κόπο να σχολιάσω. Κατ’ αρχήν πολλές φορές είναι αναγκαίο να υπάρξει παρέμβαση του κράτους για να κρατήσει απασχόληση έστω και με πλασματικό τρόπο. Αν  βγουν άλλες 8000 στην ανεργία θα ωφελήσει ή θα βλάψει την Γαλλία; Εξαρτάται τι έχει ο καθένας στην ψυχή του και τι πιστεύει ότι είναι το κράτος. Προσωπικά πιστεύω ότι θα την βλάψει αλλά κυρίως θα βλάψει αυτές τις 8000 ψυχές. Και είναι ίσως ενδιαφέρον να δει κανείς πως η κατάσταση έφτασε εκεί.

Θυμάμαι λοιπόν την περίοδο 1987 που εκτελεστικός διευθυντής ήταν ο Εβραίος (σύμπτωση;) ο κ. Καλβέ. Το όνομα είναι και λίγο φερετζές παρόλο που οι ίδιοι λένε ότι δεν έχουν πρόβλημα και δεν υπάρχει λόγος ν’ αλλάξουν το όνομά τους. Το κατόρθωμα του κ. Καλβέ επί εποχής Μιττερράν ήταν ότι ενώ είχε «ρίξει το καράβι στα βράχια» με την διαχείρησή του την ίδια στιγμή που έβγαζε στην ανεργία 2000 εργαζόμενους έκανε και ένα δωράκι στον εαυτό του παίρνοντας αύξηση 50%. Νεοφιλελεύθερος Σοσιαλιστής,  σαν και μερικούς δικούς μας όπως ο κ. Μάνο κλπ..

Το κομμάτι με το χρώμα δείχνει την αντίληψη και του Σπήγκελ και υποθέτω της Γερμανίας.

Βρισκόμαστε σε εποχή ύφεσης και φτώχειας για όλη την Ευρώπη. Η γραμμή παραγωγής τους παραμένει σταθερά σε αυτοκίνητα που απευθύνονται σε νεόπλουτους που θα έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το SUV ή το υβριδικό. Όχι ότι δεν υπάρχουν νεόπλουτοι. Πάντα υπήρχαν.Υπάρχουν κάποιοι στην Ευρώπη που θα μπορέσουν να τα πληρώσουν. Τι γίνεται με την υπόλοιπη παραγωγή; Θα πάει στην Κίνα; Στην Βραζιλία; Στην Ινδία; Δεν είναι σίγουρο ότι θα πουλήσει συν το γεγονός ότι μπορεί οι αγορές εκεί να βάλουν το θέμα σε πατριωτικά βάση.

Η μεσαία τάξη εξαφανίζεται μεγαλώνοντας την εξαθλιωμένη μάζα πολύ περισσότερο απ’ όσο την τάξη των πλουσίων.  Από την άλλη μεριά ο ανταγωνισμός έχει το όνομα της ινδική Τατά με μοντέλα της τάξης των 2000 ευρώ. Τι βλέπετε να γίνεται;

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα

5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 346,184 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: