Φιλοπατρία

Με μοναδικό όπλο το θράσος της ημιμάθειάς του

Posted on: 24 Νοέμβριος, 2012

Σαν γόπα από τσιγάρο

Από τον Βασίλη Μπόνιο

 

Όσο πιο άδειοι είναι οι τενεκέδες, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνουν. Και συνήθως είναι οι ημιμαθείς που υποδύονται τους ξερόλες εκείνοι που προκαλούν την πιο ανυπόφορη ηχορύπανση. Όσοι κατέχουν πραγματικά το αντικείμενο φροντίζουν να κρατάνε χαμηλούς τόνους, μια και έχουν συνειδητοποιήσει ότι στη ζωή όπως στην Οικονομία για παράδειγμα, κανείς δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια. Είναι  γεγονός ότι η τηλεόραση κατασκευάζει «μεγάλους» ανθρώπους για τον «μικρό» λαό, μόνο που αυτού του είδους οι κατασκευές έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης.

Αν ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου σιωπούσε για λίγο, θα επέτρεπε στον εαυτό του να ακούσει τον απόκοσμο ήχο από την λάβα του ηφαιστείου που ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά της, ακόμη και τις πιο μικρές, τις πιο ανθεκτικές κατσαρίδες.

Αν διέθετε ένστικτο (επαγγελματικής) επιβίωσης θα σιωπούσε για να ακούσει ακόμη κι αυτή την αμηχανία των ηγετών του κόσμου απέναντι στο ανίκητο τέρας.

Κι όμως 3 χρόνια τώρα ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου με μοναδικό όπλο το θράσος της ημιμάθειάς του υποδύεται το παπαγαλάκι μιας αποτυχημένης συνταγής με επιχειρήματα που αντέχουν στο χρόνο όσο και ένα κερί στον άνεμο, τα οποία ντύνει με φιλάρεσκες περιαυτολογίες οι οποίες καταλήγουν στην συνήθη προτροπή «να κάμουμε(!) τη δουλειά μας, να κάμουμε τη δουλειά μας. Η κυβέρνηση θα κάμει τη δουλειά της. Όλα είναι καλώς καμωμένα…».

Προφανώς για τον κ. Παπαδημητρίου και τους ομοίους του, οι τραγωδίες των άλλων είναι απελπιστικά κοινότυπες. Δεν έχει χρόνο να τις ακούσει, πόσο μάλλον να τις νιώσει.

Άλλωστε αισθάνεται ασφαλής μια και ο εργοδότης  του «κάμει» την τιμή να μοιράζεται μαζί του τις οικογενειακές διακοπές στο «Costa Navarino», για παράδειγμα, παραδίπλα στην σουίτα της Μενεγάκη και του Ματέο, οι οποίοι  παρεπιμπτόντως διαβάζουν Πάμπλο Νερούδα ανάμεσα στις αστακομακαρονάδες.

Το πόσο επιδερμικά κατέχει το αντικείμενο της Οικονομίας ο κ. Παπαδημητρίου, αποκαλύπτεται περίτρανα όταν έχει απέναντί του ανθρώπους όπως ο συνάδελφός του στην «Καθημερινή» Νίκος Ξυδάκης για παράδειγμα, η ο Γιώργος Κύρτσος. Σκόνη έκαναν οι δυο τους τα επιχειρήματα και τις «γνώσεις» του κ. Παπαδημητρίου προχθές στο δελτίο του Νίκου Ευαγγελάτου.

Ήταν τόση η γύμνια επιχειρημάτων  του κ. Παπαδημητρίου μπροστά τους ώστε αμέσως μετά έσπευσε στην «αγαθή» κ. Σία Κοσιώνη να υποδυθεί ξανά τον περισπούδαστο αναλυτή-αυτή τη φορά χωρίς αντίπαλο. Η Σία από ευγένεια και ανασφάλεια τον αφήνει να εκτίθεται γκρεμίζοντας στα τάρταρα την τηλεθέαση του δελτίου της. Ο έως λίγους μήνες πριν «ξοφλημένος» Ευαγγελάτος την έχει περάσει και η ίδια ανταγωνίζεται τα θλιβερά νούμερα της Στάη.

Ο Αλαφούζος έχοντας υποστεί διάφορες περιπέτειες και αφού χρειάσθηκε να δραπετεύσει διά θαλάσσης φροντίζει να πατάει σε δυο βάρκες. Παρότι ο Τσιόδρας είναι στην γραμμή Παπαδημητρίου, αλλά με πιο χαμηλούς τόνους, ο Αλαφούζος τον έφερε στο κανάλι.

Όλο και πιο συχνά στα δελτία του ΣΚΑΙ εμφανίζονται άνθρωποι με άλλη φιλοσοφία και στάση ζωής όπως ο Νίκος Ξυδάκης. Σιγά –σιγά ο χώρος του κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου περιορίζεται, τα τετραγωνικά του στενεύουν.

Δεν είναι μακριά η στιγμή που ο Αλαφούζος θα τον περιορίσει ακόμη περισσότερο για να υπερασπισθεί, αν τα καταφέρει στο τέλος, την επιχείρησή του. Η θορυβώδης ημιμάθεια του κ. Παπαδημητρίου είναι πλέον επιζήμια για το κανάλι και στο τέλος θα έχει την ίδια τύχη των χιλιάδως εργαζομένων που πετάγονται στο δρόμο, σαν γόπες από τσιγάρο και ακούνε από πάνω και τα προκλητικά σχόλια του κ. Παπαδημητρίου.

Ο κ. Μπάμπης βλάπτει πλέον την τηλεθέαση του κ. Αλαφούζου, άρα και την τσέπη του. Στην περίπτωσή του η άγνοια κινδύνου πάει πακέτο με την κραυγάζουσα ημιμάθειά του.

Καλή τύχη…

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα

5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 347,169 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: