Φιλοπατρία

Λευκός Θάνατος, ο ελεύθερος σκοπευτής που θέριζε τους Σοβιετικούς εισβολείς

Posted on: 5 Απριλίου, 2013

του Karl Fabricius

Ασφαλισμένος στο χιόνι, το λευκό κοστούμι καμουφλάζ του τον καθιστά αόρατο στους σοβιετικούς στρατιώτες εισβολείς που παραφύλαγε, ο Simo Häyhä σταθεροποιείται ο ίδιος στη φωτιά. Κατά τη διάρκεια του Χειμερινού Πολέμου 1939-1940 χειμώνα, σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο -40°C, ο Φινλανδός ελεύθερος σκοπευτής ανέλαβε ένα φονικό γλέντι που τον είδε μόνο του να παίρνει τις ζωές τουλάχιστον 700 ανδρών σε λιγότερο από 100 ημέρες. Πάνω από 500 είναι αυτοί που σκότωσε με ένα κανονικό, τουφέκι κλείστρου χωρίς σκοπευτικές διόπτρες. Είναι δυνατόν να απορεί κανείς γιατί κέρδισε το παρατσούκλι Λευκός Θάνατος ανάμεσα στους εχθρούς του; Γνωρίστε τον άνθρωπο που θα βάλει τον Ράμπο με τις καθαρίστριες.
0

Ο δεινός σκοπευτής που αργότερα θα πιστωθεί με το μεγαλύτερο αριθμό των επιβεβαιωμένων θυμάτων, σε οποιοδήποτε πόλεμο στην ιστορία ήρθε από ταπεινή αγροτική οικογένεια. Γεννήθηκε κοντά στα σημερινά σύνορα Φινλανδίας-Ρωσίας, Ο Häyhä ήταν αγρότης και κυνηγός προτού να μπει στην μάχη, αν και δεν είναι καμία έκπληξη να μάθουμε ότι είχε ήδη το δικό του μερίδιο σε τρόπαια εξαιρετικού σκοπευτή. Οι ικανότητές του οξύνθηκαν από το είδος της εκπαίδευσης που μόνο η ζωή μπορεί να προσφέρει, αυτός ο σκληρός μικρόσωμος θηρευτής πάντα επρόκειτο να είναι ανεξέλεγκτος, και όταν ο Κόκκινος Στρατός εισέβαλε στη Φινλανδία τρεις μήνες μετά το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Häyhä άκουσε την φωνή του καθήκοντος.
2
Μικρόσωμος ήταν η λέξη κλειδί. Ο Häyhä είχε ύψος μόλις 5 πόδια & 3 ιντ. (1,6 μ), η οποία ήταν μία βάση για την επιλογή του όπλου του, ένα M/28 ή M28/30 Σοβιετικό Mosin-Nagant τουφέκι που ταίριαζε με το μικρό καρέ του. Απέρριψε, επίσης, ένα τουφέκι με διόπτρα υπέρ των βασικών σιδερένιων στοχάστρων για άλλους λόγους: αυτό σήμαινε ότι παρουσίαζε μικρότερο στόχο, καθώς μπορούσε να κρατήσει το κεφάλι του χαμηλότερα. Καταργούσε τον κίνδυνο να αποκαλυφθεί η θέση του, από την αντηλιά σε ένα τηλεσκοπικό φακό. Και τέλος τα ανοιχτά πεδία δεν ήταν επιρρεπή σε σκοτείνιασμα ή σπάσιμο, το οποίο ήταν μια ανησυχία στο χιόνι και τον πάγο του Χειμερινού Πολέμου. Ο Häyhä ήταν επαγγελματίας.

3

Φυσικά, ένα τουφέκι με σιδερένιο στόχαστρο έκανε την σκόπευση πιο δύσκολη επίσης, αλλά με 505 επιβεβαιωμένους θανάτους ως ελεύθερος σκοπευτής – οι άλλοι 200 που πυροβόλησε χρησιμοποίησε ένα υποπολυβόλο – ο Häyhä είχε σαφώς ένα οξύ μάτι. Μια άλλη τακτική που αυτός ο μέγιστος των ενόπλων χρησιμοποίησε για να αποκρύψει τη δική του θέση από τον εχθρό ήταν να συμπυκνώνει το χιόνι μπροστά απ’ αυτόν, έτσι ώστε ο πυροβολισμός του να μην αναταράζει το χιόνι, και με τον τρόπο των πραγματικών καταδρομέων επίσης κρατούσε το στόμα του γεμάτο χιόνι, έτσι ώστε η αναπνοή να μην τον προδώσει.

4

Παρά τα μέτρα αυτά, η επίφοβη φήμη του Häyhä προηγήθηκε, και οι επελαύνοντες Σοβιετικοί χρησιμοποίησαν διάφορες στρατηγικές σχεδιασμένες ειδικά για τη διάθεση αυτής της θανάσιμης μοναχικής απειλής. Ομάδες αντι-ελεύθερων σκοπευτών και μονάδες πυροβολικού είχαν αναπτυχθεί με μοναδικό σκοπό την εξάλειψη του Λευκού Θανάτου, αλλά τα καλυμμένα με χιόνι δάση της Φινλανδίας ήταν ο κυνήγοτοπός του και όχι ο δικός τους.

5

Τελικά, όμως, τα κατορθώματα του Φινλανδού σκοπευτή τον παγίδευσαν. Στις 6 Μαρτίου 1940, πυροβολήθηκε στο πρόσωπο, ενώ βρισκόταν στην πρώτη γραμμή από ένα Ρώσσο στρατιώτη. Η εκρηκτική σφαίρα πέρασε από το σαγόνι του και του τίναξε στον αέρα το αριστερό του μάγουλο, με τους στρατιώτες που τον περισυνέλεξαν και τον έφεραν πίσω στη βάση αναφέροντας ότι «το μισό κεφάλι του έλειπε». Ωστόσο, ο Häyhä – που λεγόταν ότι είναι ένας ήσυχος, καταδεκτικός άνθρωπος – ήταν ακόμη σε θέση να επιβιώσει, και βγήκε από το κώμα του στις 13 Μαρτίου, την ημέρα που κηρύχθηκε ειρήνη.
Η ηρωική στάση του Simo Häyhä και των Φινλανδών συναδέλφων του κατά των σοβιετικών δυνάμεων που υπερείχαν αριθμητικά όσο 100:1 συχνά αναφέρεται ως το Θαύμα της Kollaa. Όταν ο πόλεμος είχε τελειώσει, ο Häyhä προήχθη κατ’ ευθείαν από δεκανέα σε ανθυπολοχαγό. Συνέχισε για να γίνει ένας επιτυχημένος κυνηγός άλκης και έζησε μέχρι την ηλικία των 96. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την θητεία του, δήλωσε, «έκανα μόνο αυτό που είχα διαταχθεί, και το έκανα τόσο καλά όσο μπορούσα.» Ερωτηθείς ποιο ήταν το κλειδί για την επιτυχία του, η σύντομη απάντηση του ήταν, «Εξάσκηση … και φωτεινές ημέρες. »
1
Η Φινλανδία ήταν ένα πρώιμο θύμα της μαζικής Σοβιετικής επιδρομής που προηγήθηκε των μεγάλων πολεμικών επιχειρήσεων του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Όπως ακριβώς για κάθε άλλο έθνος που είχε γεωγραφική επαφή με τη Ρωσία, η Φινλανδία δέχθηκε επίθεση και υποχρεώθηκε σε υποταγή. Όπως και με άλλες σοβιετικές επιδρομές, αυτό ουσιαστικά αγνοήθηκε από τις δυτικές δυνάμεις.
Φυσικά, αρκετά από αυτά τα διάφορα θύματα της σοβιετικής επίθεσης ήταν πρόθυμα να συμμαχήσουν με τη Γερμανία όταν η Γερμανία επιτέθηκε στους Σοβιετικούς τον Ιούνιο του 1941. Ο Στρατός της Φινλανδίας πολέμησε γενναία εναντίον των Σοβιετικών, που με επικεφαλής τον στρατηγό παγκόσμιας κλάσης, Mannerheim. (Σημείωση: Η Φινλανδία ήταν μια «κατοχή» της τσαρικής ρωσικής αυτοκρατορίας μέχρι το 1918. Όταν η Γερμανία νίκησε τη Ρωσία προς το τέλος του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανία ήταν σε θέση να απαιτήσει την ανεξαρτησία της Φινλανδίας).
Τελικά οι Σοβιετικοί κατέβαλλαν τις φινλανδικές δυνάμεις και το 1944 η Φινλανδία ζήτησε ανακωχή.

Παραδόξως, οι Σοβιετικοί έδωσαν στους Φινλανδούς μια σχετικά σεβαστή ειρηνευτική συμφωνία. Αντί να καταλάβουν το σύνολο της χώρας και να την λυμαίνονται για χρόνια, οι Σοβιετικοί αρκέστηκαν με διάφορες συλλογές όπως την ανάληψη της μόνης φινλανδικής διεξόδου στην Αρκτική Θάλασσα, μια σημαντική στρατιωτική βάση στην Φινλανδική ακτή της Βαλτικής, ένα μεγάλο κομμάτι του εδάφους της ανατολικής Φινλανδίας, καθώς και διάφορες άλλες ρυθμίσεις που έκαναν βασικά τη Φινλανδία αστήρικτη σε επίθεση.

Μετά τον πόλεμο, ο όρος Φινλανδοποίηση τέθηκε σε λειτουργία. Ο όρος αυτός είχε ως στόχο να περιγράψει μια κατάσταση όπου μια μεγάλη δύναμη δεν καταλαμβάνει χονδρικά ένα μικρότερο έθνος, αλλά αντίθετα το καταστρέφει πολιτικά και στρατιωτικά σε σημείο όπου είναι ένα αδύναμο υποτελές κράτος ανίκανο να αμυνθεί ή να αντισταθεί σε περαιτέρω επιδρομή.

Πηγή
Ακολουθεί ένα δυνατό σχόλιο για το «γιατί η ΕΣΣΔ εισέβαλλε στην Φινλανδία;» που βρήκα εδώ. Μου άρεσε, επειδή απαντά ευθέως στην κομμουνιστική προπαγάνδα της απροκάλυπτης εισβολής σε μια μικρή, ουδέτερη και ανεξάρτητη χώρα με χίλια προσχήματα. Κατά τα άλλα οι Σοβιετικοί είχαν το θράσος να κατηγορήσουν τους Γερμανούς για απρόκλητη εισβολή στην συνέχεια και να τους καταδικάσουν στη δίκη της Νυρεμβέργης.

κυρίως επειδή ήθελε [η ΕΣΣΔ] να ανακαταλάβει τη Φινλανδία, «επιστρέφοντας την στην πατρίδα» …

Η Φινλανδία ήταν μια ρωσική αποικία στην τσαρική εποχή. Κατάφερε να πάρουν πίσω την ελευθερία της κατά τη διάρκεια της επανάστασης- όπως έγινε με την Πολωνία, τη Λιθουανία, την Εσθονία και τη Λετονία.

Οι Ρώσοι εισέβαλαν στην Πολωνία (ως σύμμαχοι του Αδόλφου Χ) το 1939. Εισέβαλαν («απελευθέρωσαν») την Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία … και η Φινλανδία ήταν απλά το επόμενο δάγκωμα.
Όπως συνέβη, οι Φινλανδοί αποδείχθηκαν μεγαλύτερο πρόβλημα από ό, τι αναμενόταν. Εξ ου και οι Σοβιετικοί μείωσαν τις απαιτήσεις τους.

Η ιστορία του «ασφαλούς περιθωρίου» είναι απάτη, οι σοβιετικοί δεν χρειάζονταν ένα περιθώριο – οι Ναζί ήταν σύμμαχοι τους και σε κάθε περίπτωση, η Φινλανδία ήταν ουδέτερη (όπως η Σουηδία).

Η ιστορία της «προτεινόμενης γενναιόδωρης ανταλλαγής γης που απορρίφθηκε από τους βρωμο-Φινλανδούς» είναι ακριβώς αυτό-μια κατασκευασμένη ιστορία από τις υπηρεσίες προπαγάνδας για να δικαιολογήσει την εισβολή (Στο τέλος «οι καλοί κομμουνιστές» ποτέ δεν θα επέδραμαν σε μια ουδέτερη χώρα … ναι, σωστά).

Παρεμπιπτόντως στον Χειμερινό Πόλεμο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το κοκτέιλ Μολότωφ. Ήταν το μοναδικό όπλο που είχαν οι Φινλανδοί για να σταματήσουν τα σοβιετικά τανκς.

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα
5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 364.191 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates

Σφάλμα: Βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός του Twitter είναι δημόσιος.
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: