Φιλοπατρία

Στην ιχνηλασία του διεθνούς πλιάτσικου

Posted on: 5 Απρίλιος, 2013

42d9711904206b17fb0e6a7067004249_original

Οι υπεράκτιοι φορολογικοί παράδεισοι των τουλάχιστον 30 Αμερικανών που κατηγορούνται για απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή άλλα οικονομικά εγκλήματα έχουν βρεθεί σε μια πρωτοποριακή αναφορά από τη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητών  Δημοσιογράφων και μια παγκόσμια κοινοπραξία ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Τα πρώτα άρθρα που βασίζονται σε μια κρύπτη 2,5 εκατ. αρχείων δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, αποκαλύπτοντας τα μυστικά των πάνω από 120.000 υπερακτίων οντοτήτων – συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών κέλυφος* και νομικές δομές γνωστές ως τραστ -εταιρείες καταπιστευτικής διαχείρισης – που χρησιμοποιούνται για να κρύψουν τα οικονομικά των πολιτικών, απατεώνων και άλλων από περισσότερα από 170 έθνη.

Αυτά οι παράδεισοι φιλοξενούν ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Μια μελέτη υπολόγισε το συνολικό μπορούσε να είναι τόσο υψηλό όπως $ 32 τρισεκατομμύρια. Αυτό είναι περίπου το μέγεθος των οικονομιών ΗΠΑ και Ιαπωνίας συνδυασμένων.

Τα έγγραφα που δίνουν για πρώτη φορά μια ματιά στο πώς οι παράγοντες για γιγαντιαίες ιδιωτικές τράπεζες μπορούν να ενσωματώσουν επιχειρήσεις μικρο-κρατών στην Καραϊβική και το Νότιο Ειρηνικό. Οι εταιρείες αυτές θα έχουν στη συνέχεια ανθρώπους στην βιτρίνα που ονομάζονται «ονοματοδότες» για να εξυπηρετήσουν, στα χαρτιά, ως διευθυντές και μέτοχοι – δημιουργώντας ένα άλλο στρώμα μυστικότητας και προστασία των πραγματικών ιδιοκτητών των εταιρειών.

Η επισκόπηση των εγγράφων από την ICIJ για μία μόνο εταιρεία, η οποία συστήνει υπεράκτιες εταιρείες και τραστ, η με έδρα τη Σιγκαπούρη Portcullis TrustNet, προσδιόρισε 30 Αμερικανούς πελάτες που βρίσκονται σε νομικό πρόβλημα για τις οικονομικές συναλλαγές τους. Σύμφωνα με την ICIJ, αυτοί περιλαμβάνουν τον Paul Bilzerian, ένα εταιρικό επιδρομέα ο οποίος είχε καταδικαστεί για φοροδιαφυγή και παραβιάσεις τίτλων το 1989, και τον Raj Rajaratnam, ένα δισεκατομμυριούχο διαχειριστή επενδυτικών ταμείων αντιστάθμισης ο οποίος άρχισε να εκτίει 11ετή ποινή κάθειρξης τον Ιανουάριο για το ρόλο του σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα αθέμιτης χρήσης εμπιστευτικών πληροφοριών στην ιστορία των ΗΠΑ.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν επίσης λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις οικονομικές συναλλαγές ενός πίνακα περιβόητων ανθρώπων και εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών εμπόρων όπλων, λαθρεμπόρων και μια εταιρεία που η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ότι είναι μια προμετωπίδα για το πρόγραμμα πυρηνικής ανάπτυξης του Ιράν. Εγγραφές έχουν επίσης βρεθεί για:

– Μαρία Imelda Marcos Manotoc, κόρη του αείμνηστου δικτάτορα των Φιλιππίνων Ferdinand Marcos. Μετά την απελευθέρωση των δεδομένων, Φιλιππινέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ελπίζουν να μάθουν αν κάποια από τα χρήματα που σήμερα κατέχονται από την Manotoc είναι μέρος των σε 5 δισεκατομμύρια δολάρια εκτιμώμενων που ο πατέρας της είχε συσσωρεύσει μέσα από την διαφθορά.
– Τα άτομα και οι εταιρείες που έκλεψαν 230 εκατομμύρια δολάρια από το ταμείο της Ρωσίας σε μια υπόθεση η οποία έτεινε τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας και οδήγησε στην απαγόρευση της υιοθεσίας  από Αμερικανούς των Ρωσσων ορφανών.
– Ένα άνθρωπος από την Βενεζουέλα  που κατηγορούνται για τη χρήση υπεράκτιων εταιρειών για να χρηματοδοτήσει με έδρα τις ΗΠΑ ένα σχήμα Ponzi (πυραμίδα) και ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για να δωροδοκήσει έναν κυβερνητικό αξιωματούχο της Βενεζουέλας.
– Ένα εταιρικό μεγιστάνας που πήρε δισεκατομμύρια δολάρια σε συμβόλαια από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν ενώ υπηρετούσε ως διευθυντής των υπεράκτιων εταιρειών που ανήκουν στις κόρες του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν.

Η ICIJ και οι 86 δημοσιογράφοι-ερευνητές εργάστηκαν για περισσότερο από ένα χρόνο για να βγάλουν νόημα από τη κρύπτη των 2,5 εκατομμυρίων αρχείων. Οι δημοσιογράφοι προήλθε από πρακτορεία ειδήσεων σε 46 χώρες, συμπεριλαμβανομένων του The Guardian και του BBC στο Ηνωμένο Βασίλειο, της Le Monde στη Γαλλία, της Süddeutsche Zeitungand Norddeutscher Rundfunk στη Γερμανία, της Washington Post, της Καναδικής εταιρίας ραδιοφωνικής αναμετάδοσης και 31 άλλων συνεργατών των μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

Πηγή

* Μια εταιρεία κέλυφος (εικονική εταιρεία) ορίζεται στο Εγχειρίδιο του Barron Οικονομολογία και Επένδυση (Finance & Investment) ως «μια εταιρεία που έχει συσταθεί, αλλά δεν έχει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία ή λειτουργίες.» Οι Εταιρείες κέλυφος δεν είναι από μόνες τους παράνομες και μπορεί να έχουν νόμιμους επιχειρηματικούς σκοπούς. Ωστόσο, είναι ένα βασικό συστατικό της παραοικονομίας, ειδικά εκείνης που εδράζεται σε φορολογικούς παραδείσους. Μπορούν επίσης να είναι γνωστές ως International Business Corporations (IBC), Προσωπικές Εταιρίες Επενδύσεων (PIC), οι εταιρείες βιτρίνα, ή εταιρείες «γραμματοκιβώτια».

Μια κλασική λειτουργία της φοροδιαφυγής βασίζεται στην αγορά και την πώληση μέσω εικονικών εταιρειών φορολογικών παράδεισων για να αποκρύψουν πραγματικά κέρδη. Η εταιρεία κάνει τις διεθνείς δοσοληψίες της μέσω της εικονικής  εταιρείας, έτσι δεν χρειάζεται να αναφέρει στην χώρα της τα ποσά που εμπλέκονται, αποφεύγοντας τυχόν φόρους. Η Oxfam International υπολογίζει ότι η ροή του χρήματος που ρέει έξω από τις αναπτυσσόμενες χώρες και κατατίθεται σε φορολογικούς παραδείσους σε 50 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

πηγή

Ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας η Παγκοσμιοποίηση. Όλες οι εθνικές Ελίτ είναι μέσα στο κόλπο όπως αντιλαμβάνεστε και φυσικά αυτό φτάνει για να εξηγήσει γιο την περίπτωση της Ελλάδος πως γίνεται και τόσα αντιλαϊκά και αντεθνικά μέτρα περνάνε στην Βουλή.

Είναι απλό. Εδώ μέχρι και ο πρότινος υπερ-πατριώτης Μπουμπούκος π.χ. υπεραμύνεται λάβρος την κλεπτοκρατία και τα έργα της, και φιλάει τώρα εκεί που πριν λίγο καιρό έφτυνε. Δεν είναι ο μόνος. Τυχαίο; Δεν νομίζω. «Τ’ άσπρα σταυρώσαν τον Χριστό, τ’ άσπρα χαλούν κι εσένα» έλεγε το δημώδες. Αυτή η ιστορία με τον Άκη, το όρθιο πολιτικό πτώμα, θεωρώ ότι δεν είναι παρά, η κορυφή του παγόβουνου. Ας γίνει απαίτηση των Ελλήνων από δω και πέρα, κανείς πολιτικός να μην μπαίνει στην Βουλή αν έχει σχέσεις με υπεράκτιες εταιρείες.

Αλλά υπάρχει κάτι που λείπει από το συγκεκριμένο άρθρο. Υπάρχουν και οι αόρατοι, που βρίσκονται στο απυρόβλητο, φροντίζουν με τον τρόπο τους να κρατιούνται στην αφάνεια αλλά είναι εκείνοι που προσφέρουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία, αλλά και κατευθύνουν με τις τεχνικές τους, το συγκεκριμένο σχήμα, προωθώντας το δικό τους σχέδιο για την Παγκοσμιοποίηση.

Αναφέρει κάπου το άρθρο για μια εταιρεία βιτρίνα του πυρηνικού Προγράμματος του Ιράν. Ίσως, να είναι έτσι. Αλλά πως γίνεται η ΕΕ να μην βλέπει τις 200 + πυρηνικές κεφαλές της χώρας που στοχεύουν και την Ευρώπη όπως απειλούσε πριν μερικά χρόνια κάποιος από εκεί; Της χώρας της οποίας ο στρατός έχει εκπρόσωπο τύπου στα καθ’ υμάς τον άνθρωπο που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο τραστ των φοροδιαφευγόντων πολιτικών, με αχυράνθρωπο μια μισθωτή, του συστήματος που έστησε το ΠΑΣΟΚ από το 81 και μετά, και στο οποίο υπάρχουν και εκπροσωπούνται όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί κλπ.;

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα

5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 349,427 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: