Φιλοπατρία

Κατασπατάληση Δημοσίου χρήματος στον ΟΣΕ

Posted on: 7 Απρίλιος, 2013

Επιστολή κόλαφος κατά Χατζηδάκη για τον ΟΣΕ.

Σάββατο, 6 Απριλίου 2013
Υπουργέ κ. Χατζηδάκη! Απαντήστε ή παραιτηθείτε!

Άρθρο του κ. Δημητρίου Καραπάνου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παλμός της Γλυφάδας»

Είναι γνωστό ότι στην πιο παλιά ΔΕΚΟ της Ελλάδος τον ΟΣΕ έγιναν τέρατα και σημεία κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος, απύθμενης διαπλοκής και διαφθοράς. Οι περισσότεροι Υπουργοί, ως εποπτεύοντες τον ΟΣΕ έκαναν τα ‘’στραβά μάτια’’, καίτοι έφθαναν βροχή καταγγελίες στα γραφεία των.

Ευσυνείδητοι υπάλληλοι που έκαναν το καθήκον τους, απειλήθηκαν και κυνηγήθηκαν άγρια.

Ένας εξ αυτών των Υπαλλήλων ο κ. Δονάτος Τάχιας την περασμένη εβδομάδα δημοσιοποίησε ένα υπόμνημα – φωτιά με όσα θλιβερά συμβαίνουν στην ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ και αφήνουν ανεπανόρθωτα έκθετο τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη. Το υπόμνημα επέδωσε ο ίδιος στον Πρόεδρο της Βουλής, τους Αρχηγούς όλων των κομμάτων και το πρωτοκόλλησε στο γραφείο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Κόμματα, εφημερίδες, blogs, όλα αποσιώπησαν τις σοβαρές και τεκμηριωμένες καταγγελίες του! Θα παραθέσω, ολόκληρο το υπόμνημα που δεν τόλμησε κανένας να δημοσιεύσει και θα αναμένω πειστικές εξηγήσεις από τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη. Αλλιώς οφείλει να παραιτηθεί!

Αθήνα , 26 Μαρτίου 2013
ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς
1.Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
2.Τους εν τη Βουλή των Ελλήνων Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων
3. Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε
ΘΕΜΑ: Καθιέρωση νέου κριτηρίου πρόσληψης Συμβούλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων. Προαπαιτούμενο ΠΡΟΣΟΝ υποψηφίου, η σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Αξιότιμοι κύριοι,
Σε ειδική Έκθεση Ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (Σεπτεμβρίου 2012), για το «υπόγειο έργο σηράγγων της ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ. της νέας διπλής Σιδ/μικής Γραμμής υψηλών ταχυτήτων Λιανοκλάδι – Δομοκός» διαπιστώθηκε τεραστίου οικονομικού μεγέθους ζημιά σε βάρος του Δημοσίου (πλέον των 30.000.000 ευρώ), προς όφελος της τεχνικής εταιρείας ‘’ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ’’. Στο κεφ. ΣΤ αυτής καταλογίζονται ευθύνες στους εμπλεκόμενους μεταξύ των οποίων και στον ίδιο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Στο δε Κεφ. Ζ στις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της, η παραπάνω έκθεση καταλήγει επί λέξει ως εξής:

«Προτείνεται η αποστολή της παρούσας Έκθεσης Ελέγχου
Στον αρμόδιο για τη λειτουργία της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών

Για την άσκηση Πειθαρχικού Ελέγχου στα παραπάνω αρμόδια όργανα της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.

Για τη μέριμνα επιστροφής των ποσών που παρανόμως καταβλήθηκαν στον Ανάδοχο (βλέπε ΚΕΦ. ΣΤ’/2 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ)
Στον αρμόδιο Εισαγγελέα για την διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων ή παραλείψεων».

Από μεν τον Εισαγγελέα Αθηνών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο αυτό. Παραδόξως και όλως παρατύπως από τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών υπήρξε αστραπιαία αντίδραση, όχι βεβαίως προς την κατεύθυνση των υποδείξεων του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αλλά όσο και αν αυτό ακούγεται και φαίνεται εξωφρενικό και οξύμωρο, έδωσε αμέσως εντολή να προσληφθεί ως Σύμβουλος του ο τέως Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ κ. Γ.Ν στον οποίο για το ανωτέρω σκάνδαλο έχει ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ο αρμόδιος Εισαγγελέας κατά τα προαναφερθέντα.

Σημειωτέον ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΓΟΣΕ μετά την κοινοποίηση της παραπάνω εκθέσεως εκ των πραγμάτων αναγκάστηκαν να συντάξουν τον με αριθμό 44 αρνητικό Λογαριασμό/26-10-2012 επιστροφής από την ‘’ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ’’ ποσού 13.428.614,00 ευρώ (10.917.573,00 + ΦΠΑ). (ενέργεια ασφαλώς επιβεβαιωτική της ως άνω εκθέσεως και μερικώς επανορθωτική της ζημιάς που υπέστη το Δημόσιο).

Σας γνωρίζω επίσης ότι τον κ. Γ.Ν δεν τον βαρύνουν μόνον όσα του καταλογίζονται στην παραπάνω έκθεση. Με την από 18-05-2009 άλλη Έκθεση του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών του τ. Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, μεταξύ άλλων του αποδίδονται βαρύτατες ευθύνες παράλειψης ενεργειών και άσκησης των αρμοδιοτήτων του ως Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ, με αποτέλεσμα να ατονήσει ο εσωτερικός έλεγχος της εταιρείας και τελικά να προκύψει μεγάλη οικονομική ζημιά σε βάρος της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ και κατ’ επέκταση του ελληνικού Δημοσίου.

Συγκεκριμένα ο Προϊστάμενος Ποιότητας της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ. κ. Μ. Βαρελάς επιφορτισμένος για τον έλεγχο διαχείρισης των έργων, διαπίστωσε περίπτωση διπλοπληρωμής στην εργολαβία με Α.Δ. 489. Με το με αριθ. πρωτ. 148103/3.12.2008 εμπιστευτικό του έγγραφο προς τον κ. Γ.Ν. ζήτησε να εκδώσει εντολή διενέργειας ελέγχου της εργολαβίας. Παραδόξως όμως αυτός εκώφευσε, κατά παράβαση των υποχρεώσεων του και των αποκλειστικών αρμοδιοτήτων του ως Διευθύνοντος Συμβούλου, ως υπευθύνου δια πάσαν επιμέλειαν προστασίας των συμφερόντων της εταιρείας και του Δημοσίου χρήματος. Μετά την απαράδεκτη αδράνεια του, σε έλεγχο που πραγματοποίησε το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών του τ. Υπουργείου ,Μεταφορών και Επικοινωνιών διαπίστωσε διπλοπληρωμή στην ως εργολαβία (πληρωμή δύο φορές ολόκληρης περιοχής του έργου).

Είχα την αφέλεια, να πιστεύω ότι η πρόσληψη του κ. Γ.Ν. ως Συμβούλου, έγινε εν αγνοία του Υπουργού κ. Κ. Χατζηδάκη παρά την απευθείας κοινοποίηση από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (όπως παρέθεσα αρχικά). Γι αυτό με το με αριθ. πρωτ. 3672/12-11-2012 εμπιστευτικό μου υπόμνημα (παρακαλώ να αναζητηθεί) τον ενημέρωνα σχετικά αναφέροντας επί λέξει: «……..θα ήταν μεγάλη απογοήτευση για μένα, αν διαπίστωνα ότι ήταν και είναι σε γνώση σας η επιλογή συμβούλου στο Υπουργείο σας, που βαρύνεται με τις αναφερόμενες στο θέμα κατηγορίες» ή σε άλλη περικοπή «……επειδή σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύω ότι έχετε γνώση για χρήση ως συμβούλου σας ατόμου που κατηγορείται για διαφθορά, προβαίνω σε αυτή την εκτενή ενημέρωση σας»

Φυσικά από 12-11-2012 μέχρι σήμερα καμιά απάντηση δεν μου δόθηκε, όπως εκ του νόμου και του Συντάγματος δικαιούμαι.

Στις δε προσπάθειες μου να ενημερωθώ για την πορεία της απολύτως τεκμηριωμένης αναφοράς μου, συνοδευόμενης μάλιστα με όλα τα απαραίτητα βεβαιωτικά έγγραφα έτυχα απαράδεκτης μεταχείρισης μέχρι σημείου και προσωπικού μου εμπαιγμού.

Συνεπώς για την πρόσληψη αυτή δεν μπορεί να επικληθεί κανένα ελαφρυντικό άγνοιας ή έλλειψης ενημέρωσης, ή ότι αυτή δεν ήταν σε πλήρη γνώση και επίγνωση της ηγεσίας του Υπουργείου.
Εκ των ανωτέρω, έχω πλέον σαφή και προσωπική αντίληψη, υποθέτω δε ότι με την παρούσα σχηματίζετε και Σεις, γιατί προβάλλονται τόσες δυσκολίες στην απομάκρυνση από τη Διοίκηση των επίορκων υπαλλήλων.

Δεν μου μένει καμία αμφιβολία ότι και σε περίπτωση που αναγκασθούν να τους απομακρύνουν, θα βρεθούν υπόγειοι διαπλεκόμενοι μηχανισμοί υποθαλπόμενοι από υψηλά πολιτικά πρόσωπα, που θα τους αποκαταστήσουν επαναφέροντας τους άμεσα ή έμμεσα στην Δημόσια Διοίκηση, όπως στην προκείμενη περίπτωση. Χωρίς καμιά αμφιβολία τέτοιες ενέργειες αποτελούν ευθεία πρόκληση προς τον δοκιμαζόμενο λαό, που υφίσταται τις οδυνηρές συνέπειες της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Ως Έλλην πολίτης, πέραν των άλλων, θλίβομαι για την χωρίς καμιά συστολή και αιδώ, θρασύτατη και απροκάλυπτη προσβολή και περιφρόνηση των θεσμών της Δικαιοσύνης, των θεσμοθετημένων ανεξαρτήτων ελεγκτικών Αρχών του Κράτους, των Αρχών της ευνομούμενης Δημοκρατίας την κατάφωρη παραβίαση του αλάνθαστου περί Δικαίου αισθήματος των πολιτών και την εν γένει απαξίωση αξιών και ηθών.

Για τους ανωτέρω λόγους απευθύνομαι σε όλους εσάς, πιστεύοντας και ελπίζοντας να αναλάβει έκαστος αυτό που του αναλογεί και τον υποχρεώνουν οι θεσμικές του αρμοδιότητες, για την προστασία των θεσμών της πατρίδας μας, από αυθαίρετες και ηγεμονικές ενέργειες από οπουδήποτε και αν προέρχονται. Στις ευνομούμενες δημοκρατίες οι πάντες κρίνονται και οι πάντες λογοδοτούν, πρωτίστως οι Διοικούντες.

Εγώ από την πλευρά μου, ένας άσημος πολίτης, εκτιμώ ότι έκανα κατ’ επανάληψη μάλιστα αυτό που μου αναλογεί, καταγγέλλοντας τεκμηριωμένα όμως μεγάλες απάτες που διαπίστωνα, που βεβαιώθηκαν επίσημα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μου στοίχισαν δύο απολύσεις από την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και μια αγωγή εκφοβισμού εναντίον μου 1.000.000 ευρώ.(Παρενθετικά σας γνωρίζω ότι η αποδειχθείσα βασιμότητα των καταγγελιών μου όχι μόνον με δικαίωσε και δικαστικά, αλλά και καταδίκασε την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. για συκοφάντηση μου.)

Δονάτος Τάχιας
Γεωλόγος και Γεωπόνος
Τ. Υπάλληλος ΕΡΓΟΣΕ

http://sidirodromikanea.blogspot.co.uk/2013/04/blog-post_885.html#more

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα

5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 346,987 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: