Φιλοπατρία

Τους Παπανδρέλληνες αφορά αυτή η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης;

Posted on: 7 Απρίλιος, 2013

«Aλληλεγγύη στην Ελλάδα» ….ζητά το ίδρυμα του Σόρος.Αλληλεγγύη στην Ελλάδα ζητάει το Open Society Foundations που ίδρυσε ο Τζόρτζ Σόρος μέσω μιας μικρού μήκους (2 λεπτών για την ακρίβεια) ταινίας που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα http://www.solidaritynow.org/.

  • Περίεργα μας τα λέει ο καλοκάγαθος (λέμε τώρα..) κ.Σόρος

Το βίντεο αυτό… εντάσσεται στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2012 και ως διακηρυγμένο στόχο έχει τη βοήθεια προς ανθρώπους που πλήττονται από την κρίση στη χώρα μας.
Τον Φεβρουάριο του 2013 το Open Society Foundations ανακοίνωσε την υλοποίηση προγράμματος παροχής θέρμανσης στην Ελλάδα διάρκειας ενός έτους. Το πρόγραμμα απευθύνεται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και έχει στόχο τη βελτίωση των δυσμενέστατων συνεπειών της κρίσης.

Ως τώρα το Open Society Foundations έχει προσφέρει 700.000 ευρώ για το έργο, προμηθεύοντας πετρέλαιο θέρμανσης σε ιδιώτες και ιδρύματα καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου των ετών 2013 και 2014.

Κέντρα αλληλεγγύης
Επόμενος στόχους της πρωτοβουλίας είναι μέσα στους επόμενους μήνες να δημιουργήσει «Κέντρα αλληλεγγύης» σε διάφορες πόλεις της χώρας. Τα κέντρα αυτά θα λειτουργήσουν ως κόμβοι για τοπικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες θα δραστηριοποιούνται στους χώρους τους, προσφέροντας ιατρική βοήθεια, προσπάθειες επαγγελματικής αποκατάστασης καθώς και νομική υποστήριξη σε άτομα που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της έξωσης ή της χρεοκοπίας.
Παράλληλα με την πρωτοβουλία του βίντεο το Open Society Foundations προχώρησε πρόσφατα και στη διεξαγωγή μιας έρευνας σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο) με αντικείμενο ακριβώς την έννοια της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης αλλά και κάποια ερωτήματα που αφορούν τη χώρα μας. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά όσον αφορά την – τουλάχιστον προφορική – δέσμευση των ευρωπαίων πολιτών στην ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης.
Τα 2/3 των ερωτηθέντων δηλώνουν πως οι χώρες της Ευρώπης πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη και να εργαστούν από κοινού προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις. Αντιθέτως, το 1/3 πιστεύει πως κάθε κράτος πρέπει να δώσει προτεραιότητα στα δικά του συμφέροντα, χωρίς να θεωρεί δεδομένο ότι η συνεργασία είναι πάντα η καλύτερη λύση.
Την ίδια στιγμή το 93% όσων συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύει πως οι πολιτικοί σε όλη την Ευρώπη έχουν χάσει την επαφή τους με τον πόνο των απλών ανθρώπων και τις συνέπειες που αυτοί έχουν υποστεί λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ειδικότερα σε σχέση με την Ελλάδα, σχεδόν τα τρία τέταρτα (74%) των ευρωπαίων πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα συμφωνούν με την άποψη ότι οι απλοί άνθρωποι σε χώρες όπως η Ελλάδα υποφέρουν άδικα από τις συνέπειες μιας κρίσης την οποία δεν δημιούργησαν οι ίδιοι. Και βέβαια μεγαλύτερος φόβος των ευρωπαίων πολιτών (σε ποσοστό 70%) είναι η φτώχεια ως αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών και της πτώσης των μισθών.

«Η κρίση έβλαψε την ευρωπαϊκή ενότητα»
Παρά την πρόθεση των ευρωπαίων πολιτών να δείξουν στην πλειονότητά τους τουλάχιστον αλληλεγγύη προς τους πιο αδύνατους κρίκους της Ευρώπης, είτε αυτοί είναι έθνη είτε κοινωνικές ομάδες, η αλληλεγγύη αυτή δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. «Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το 85% των Ευρωπαίων που ερωτήθηκαν αισθάνεται ότι η ευρωπαϊκή ενότητα και η αλληλεγγύη έχει υποστεί σοβαρή ή μόνιμη βλάβη από την οικονομική κρίση» λέει ο κ. Ζόρντι Βακέρ, διευθυντής του Open Society Initiative για την Ευρώπη και δημοσιογράφος της ισπανικής εφημερίδας «Εl Pais».
«Η αλληλεγγύη μεταξύ των απλών ανθρώπων στην Ευρώπη βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο» σχολίασε ο κ. Βακέρ.
«Η συνεχής απαίτηση από τους ευρωπαίους πολίτες να πληρώνουν ένα τόσο υψηλό τίμημα προκειμένου να βγούμε από την κρίση αποδυναμώνει την ευρωπαϊκή ενότητα αντί να τη διασφαλίζει» συμπληρώνει και καταλήγει: «Πρέπει να επαναφέρουμε την αίσθηση της αλληλεγγύης ανάμεσα στους ανθρώπους στην Ευρώπη· αυτό προσπαθεί να κάνει η μικρού μήκους ταινίας μας. Η έρευνα μας δείχνει πως υπάρχουν πρακτικές ανάγκες στην Ελλάδα – και προσπαθούμε να βοηθήσουμε σε αυτό -, την ίδια στιγμή όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε να εξαπλώνονται ο φόβος, η οργή και η απογοήτευση. Το μήνυμα της ταινίας είναι ότι έχουμε μια κοινή βάση στην Ευρώπη, κάτι βαθύτερο από την οικονομία. Είμαστε όλοι Ευρωπαίοι και πρέπει αυτό να το υπενθυμίσουμε στους ηγέτες μας και να βγούμε από την κρίση όλοι μαζί».

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα

5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 346,143 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: