Φιλοπατρία

Περισσότερα για το Bitcoin

Posted on: 14 Απρίλιος, 2013

Bitcoin: ο «νέος χρυσός» ή μια εικονική φούσκα;

ToBitcoin είναι ένα εικονικό νόμισμα, το οποίο επιτρέπει στους
χρήστες να παρακάμπτουν τις τράπεζες και χρησιμοποιείται πλέον ευρέως. Η τιμή του ανήλθε σε $147, σε σχέση με κάτω από τα $20 στις αρχές του τρέχοντος έτους.
Η Ρωσία είναι η χώρα που ενδιαφέρεται περισσότερο για το Bitcoin. Είναι όμως μια νέα διαδικτυακή ισοτιμία ή μια κυβερνο-φούσκα;
Τι είναι το Bitcoin;
Είναι ένα νέο νόμισμα, ειδικά σχεδιασμένα για συναλλαγές
online. Δύο πράγματα το ξεχωρίζουν από τα άλλα νομίσματα. Κατ ‘αρχάς, δεν υπάρχει κυβέρνηση ή κεντρική τράπεζα πίσω από αυτό: δημιουργήθηκε από άτομα και τώρα τρέχει, στην πραγματικότητα, ως μια online διεθνής συνεργασία. Δεύτερον,
οι σχεδιαστές του έχουν θέσει ένα ανώτατο όριο για τον αριθμό των Bitcoins που μπορεί να δημιουργηθεί – που αποκλείει εκ των προτέρων το είδος της ποσοτικής χαλάρωσης (QE) ή την εκτύπωση χρήματος που έχει ανησυχήσει τους αποταμιευτές σε
όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο.
Γιατί το αγοράζουν;
Ο φόβος της ποσοτικής χαλάρωσης που κατατρώει την πραγματική αξία των νομισμάτων είναι ένας λόγος. Άλλοι αγοραστές απλά ρισκάρουν. Μερικοί σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το Bitcoin για να αγοράζουν πράγματα online.
Ποιος το ελέγχει;
Οι κανόνες πίσω από το Bitcoin τέθηκαν σε εφαρμογή το 2009
από τον Satoshi Nakamoto, για το οποίο πολύ λίγα είναι γνωστά. Ωστόσο, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει νέα Bitcoins.
Αυτό δεν το καθιστά άνευ αξίας;
Οι δημιουργοί του Bitcoin έχουν συνειδητοποιήσει πως για να
είναι κάτι πολύτιμο, θα πρέπει να υπάρχει κάποια έλλειψη. Έτσι το Bitcoin μπορεί να δημιουργηθεί δύσκολα. Χρειάζεται ισχυρούς υπολογιστές για να το φτιάξουν, ενώ η διαδικασία γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Κάποιοι το συγκρίνουν με τον χρυσό. Το μέταλλο είναι πολύτιμο μόνο επειδή είναι σπάνιο και
η εξόρυξή του είναι δαπανηρή και δύσκολη. Η δημιουργία νέων Bitcoin ονομάζεται «εξόρυξη» για να τονίσει αυτό το σημείο.
Αλλά ακόμα και αν κάποιος – ένας προγραμματιστής,
εμπειρογνώμονας ή χάκερ, ας πούμε – βρει έναν τρόπο για να κάνει πιο εύκολα Bitcoins, υπάρχει ένα όριο 21 εκατομμυρίων, στον αριθμό των νομισμάτων που μπορεί να υπάρχουν. Κάθε μονάδα του νομίσματος παρακολουθείται από το δίκτυο του υπολογιστή για να διασφαλιστεί ότι το όριο δεν μπορεί να παραβιαστεί.
Πώς μπορείτε να το κατέχετε;
Η συναλλαγή του γίνεται online σε sites όπως το eBay και
άλλους ειδικούς. Οι τιμές του μπορεί να διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό.
Είναι μια καλή επένδυση;
Η τιμή του έφτασε στο αποκορύφωμά της πρόσφατα. Κάποιοι
κατηγορούν την κρίση στην Κύπρο, η οποία υπονόμευσε την πίστη στις κανονικές καταθέσεις μετρητών, αν και η τεράστια επέκταση της ποσοτικής χαλάρωσης στην Ιαπωνία την περασμένη εβδομάδα θα μπορούσε επίσης να παίξει κάποιο ρόλο.
Τι λένε οι ειδικοί;
Ο Alistair Cotton της Currencies Direct, που ασχολείται με
ξένο συνάλλαγμα, δήλωσε: «Η ιδέα είναι καλή. Με την ταχεία τεχνολογική πρόοδο, τα ψηφιακά νομίσματα είναι ένα λογικό βήμα προς τα εμπρός για την επίλυση των πληρωμών online και, αργότερα, και εκτός διαδικτύου. Αλλά τα νομίσματα, είτε ψηφιακά είτε φυσικά, υπόκεινται πάντα στο ενδεχόμενο κερδοσκοπίας και οι τιμές διακύμανσης μπορεί να είναι ακραίες. Οι κυβερνο-απειλές στην ασφάλεια επίσης απειλούν το Bitcoin. Εάν το «ψηφιακό πορτοφόλι» σας πέσει στα χέρια χάκερ, δεν
υπάρχει Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, ή κάτι αντίστοιχο για να σας ασφαλίσει».
Και προσθέτει: «Η χρήση του Bitcoin θα συνεχίσει να είναι
ελκυστική για πολύ καιρό, ακόμα και αν οι τιμές επανέλθουν σε πιο λογικά επίπεδα, αλλά η αγορά του Bitcoin για κερδοσκοπία συνοδεύεται από μια σοβαρή προειδοποίηση του πλούτου».
Ο Liam Halligan, ο οποίος γράφει σε μια οικονομική στήλη της
Telegraph, σχολιάζει: «Η ραγδαία εξάπλωση του Bitcoin είναι ένα  σκληρό σύμπτωμα του γεγονότος ότι οι επενδυτές συνειδητοποιούν  τελικά ότι το παραστατικό χρήμα  απαξιώνεται σκόπιμα και υποτιμάται από τις υπερχρεωμένες κυβερνήσεις».

Όταν έκανα την μετάφραση για τον διαδικτυακό κίνδυνο σχετικά με το Bitcoin δεν είχα υπόψη μου αυτή την ανάρτηση. Βλέποντας την και αποφασίζοντας την αναπαραγωγή της είδα κάποια σημεία που τώρα έχουν νόημα και μου εξηγούν γιατί ζορίστηκα λίγο με την μετάφραση. Όσο για την ταμπακιέρα; Εικονική φούσκα, λέω εγώ σαν τα πέτσινα χρέη που πληρώνουμε. Εννοείται πως η αναφορά στην μονοκαλλιέργεια ήταν υπαινιγμός για το κυρίαρχο Λειτουργικό των ΠιΣι.

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα

5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 348,849 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: