Φιλοπατρία

Τελικά εθνικιστής ήταν ο Τσάβες και όχι σύντροφος των Αλεκς

Posted on: 14 Απρίλιος, 2013

Η Σημασία του Ούγκο Τσάβες

Ήταν εθνικιστής, όχι κουμμούνι

του Justin Raimondo, April 12, 2013

Ο θάνατος του Hugo Chavez Frias προκάλεσε κραυγές του «Αλληλούια!» από ειδήμονες στη δεξιά. Ο Michael Moynihan, γράφοντας στην εφημερίδα Daily Beast (η διαδικτυακή ενσάρκωση του Newsweek), χλευάζει «Καλή απαλλαγή!», ενώ χόρεψε πάνω στον τάφο του ισχυρού άνδρα της Βενεζουέλας. Όλοι οι συνήθεις ύποπτοι – η Wall Street Journal, οι «συντηρητικοί» από το National Review, και οι Πρώτα το Ισραήλ του Commentary– είχαν την ευκαιρία να βρίσουν τον πεθαμένο. Η συλλογική άποψη τους της Βενεζουέλας τον Τσάβες συνοψίστηκε από την πρόσφατη πολεμική του Rory Carroll, Commandante, ως «χώρα των διακοπών ρεύματος, σπασμένων κυλιόμενων σκάλων, ελλείψεις, ουρές, ανασφάλεια, γραφειοκρατία, ανανταπόδοτες κλήσεις, ανοιχτές τρύπες, ασύλλεκτα σκουπίδια.» Ότι αυτό θα μπορούσε εύκολα να περιγράψει οποιοδήποτε αριθμό αμερικανικών πόλεων – ας πούμε, το Ντιτρόιτ – προφανώς χάθηκε για τους επικριτές του Τσάβες.

Detroit

Καράκας του Τσάβες; Όχι Ντητρόϊτ των ΗΠΑ.

Ο Τσάβες τακτικά καταγγέλθηκε ως «δικτάτορας» – μια περίεργη κατηγορία εν όψει του γεγονότος ότι κέρδισε όχι λιγότερο από εννέα εθνικές εκλογές χωρίς προσπάθεια. Παρά τα εκατομμύρια των δολαρίων των Αμερικανών φορολογουμένων που χύθηκαν στα ταμεία της κατά του Τσάβες αντιπολίτευσης – και ένα με υποστήριξη από τις ΗΠΑ στρατιωτικό πραξικόπημα το 2002 – το κίνημα του Τσάβες (Chavismo) κέρδισε τις καρδιές και τα μυαλά των κατοίκων της Βενεζουέλας.

Τους λόγους για αυτό δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς. Η Βενεζουέλα προ-Τσάβες υποτίθεται ότι είναι ένα πρότυπο για την περιοχή – μέχρι που κατέρρευσε. Ο τέταρτος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου στις ΗΠΑ, η χώρα υπήρξε μια Λατινοποιημένη έκδοση των ΗΠΑ για 40 χρόνια: η εξουσία είχε αλλάξει πέρα δώθε μεταξύ του «αριστεράς»-κλίσης Κόμματος της Δημοκρατικής Δράσης και του ελαφρώς πιο συντηρητικού Χριστιανικού Κοινωνικού Κόμματος. Αλλά το σκουλήκι στο μήλο θέριευε- και όταν ο πάτος χάθηκε από την αγορά πετρελαίου, στη δεκαετία του 1980, το σκουλήκι εμφανίστηκε με τη μορφή μιας οικονομικής ύφεσης που έστειλε το έθνος στα σχοινιά. Η ειρωνεία είναι ότι οι συνθήκες που οι επικριτές του Τσάβες αποδίδουν στη διακυβέρνησή του ήταν παρούσες κατά τη δημιουργία: το κατά κεφαλήν εισόδημα μειώθηκε απότομα, ο πληθωρισμός απογειώθηκε, και, από τη στιγμή που ο Τσάβες αναδείχθηκε ως ένας σημαντικός παίκτης, τα κεφάλαια έφευγαν από τη χώρα με ρυθμό 500 εκατ. δολ. κάθε μήνα. Η πιο ελεύθερη στις δημόσιες δαπάνες στην περιοχή κυβέρνηση είχε τυφλωθεί από εξωτερικό χρέος των 29 δισ. δολάρια. Η κοινωνική τάξη άρχισε να διαλύεται: Το Καράκας, πάντα λίγο φθαρμένο, κατέβηκε στην εξαθλίωση. Οι απεργίες ξέσπασαν και έφερε ό, τι απέμεινε από τις δημόσιες υπηρεσίες σε ακινητοποίηση.

Η άρχουσα τάξη – «Ισπανοί» μεγιστάνες που κρατούσαν την απόστασή τους από την Ινδιάνικη πλειοψηφία, τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά – αγνόησαν την κρίση, και το πολιτικό σύστημα έφτασε σε αδιέξοδο. Τα δύο μεγάλα κόμματα ενδιαφέρονταν μόνο για τη διατήρηση των παροχών και των προνομίων τους, και η διαφθορά ήταν ανεξέλεγκτη. Η στιγμή του Τσάβες είχε έρθει.

Γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια στην αγροτική περιοχή του Μπαρινας, στο φτωχό χωριό του Sabaneta. Ο Τσάβες είχε σταλεί να ζήσει με τη γιαγιά του, επειδή η οικογένεια δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά να τον υποστηρίξει. Τιμούσε τον προ-προ-παππού του, ο οποίος είχε υπηρετήσει στο στρατό του Ezequiel Zamora, τον 19ο αιώνα, φιλελεύθερο στρατηγό που ανήλθε το 1876 σε ένα αποτυχημένο πραξικόπημα ενάντια στην κεντρική κυβέρνηση. Μπήκε στη στρατιωτική ακαδημία στο Καράκας σε ηλικία 17 ετών, όπου ανέλαβε τη μελέτη του Σιμόν Μπολιβάρ, του ήρωα του, και επηρεάστηκε από τους με αριστερή κλίση στρατιωτικούς ηγέτες που ήταν τότε γνωστοί στην πολιτική της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής: Τον Omar Torrigos του Παναμά και Χουάν Βελάσκο Αλβαράδο του Περού. Όταν εστάλη στις αγροτικές περιοχές για να πολεμήσει αριστεριστές αντάρτες, ο Τσάβες είδε ότι η φτώχεια αυτών των ακτημόνων χωρικών ήταν αυτό που κινητοποιούσε τους Μαοϊκούς αντάρτες που μαχόταν, και σύντομα ένοιωσε συμπάθεια για τα δεινά τους, αν όχι και τις μεθόδους τους. Άρχισε να συναντιέται με τους αριστερούς ηγέτες της αριστεράς, και, μια μέρα, ανακαλύπτοντας σ’ ένα γαζωμένο με σφαίρες αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε από τους αντάρτες, ανακάλυψε μια κρύπτη λογοτεχνίας, συμπεριλαμβανομένων των έργων του Μαρξ, του Μάο, και – το πιο σημαντικό – μια βιογραφία του Στρατηγού Ζαμόρα, του νεανικού του ήρωα, του οποίου τη ζωή μελέτησε επιμελώς.

Από το 1977, είχε ιδρύσει ένα μυστικό επαναστατικό κύτταρο στις ένοπλες δυνάμεις, με βάση αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε «Μπολιβαρισμός«: παρόλο που ο ίδιος είχε διαβάσει τους κλασικούς μαρξιστές, ο Τσάβες δεν ήταν κόκκινος αλλά ένας ένθερμος εθνικιστής ο οποίος ήθελε να πετάξει έξω τις διεφθαρμένες ελίτ – τους άρχοντες που εξήγαγαν κέρδη από το πετρέλαιο στο έδαφος της Βενεζουέλας και το επένδυαν σε πολυτελή πολυώροφα του Μαϊάμι. Απορρίπτοντας τόσο τον καπιταλισμό όσο και τον κομμουνισμό, προσπάθησε να κατασκευάσει μια ιδεολογία με βάση τις «τρεις ρίζες του δέντρου,» μια εθνικιστική τριανδρία του Μπολιβάρ, του Ζαμόρα, και Σιμόν Ροντρίγκεζ (Simon Rodriguez- δάσκαλος του Μπολιβάρ και μέντορας).

Το 1989 η εκλογή του Carlos Andres Perez – ο οποίος είχε υποσχεθεί να αψηφήσει τη λεγόμενη «Συναίνεση της Ουάσιγκτον» των νεοφιλελεύθερων «μεταρρυθμίσεων» – έληξε με ταραχές καθώς ο νέος Πρόεδρος υποχώρησε από τις προεκλογικές υποσχέσεις του και υποκλίθηκε στο προσταγές της Ουάσιγκτον. Τα κοινωνικά προγράμματα κόπηκαν, η αγροτική μεταρρύθμιση ήταν εμποδίζονται, και η χώρα άνοιξε στους ξένους λαφυραγωγούς. Οι ταραχές καταστάληκαν με ωμή δύναμη: εκατοντάδες σφαγιάστηκαν. Αυτό που ο Τσάβες αποκάλεσε «η δικτατορία του ΔΝΤ» είχε θριαμβεύσει – αλλά είχε ένα σχέδιο.

Στις 4 Φλεβάρη του 1992, το κίνημα του Τσάβες, ξεσηκώθηκε: διατάζοντας τέσσερις στρατιωτικές μονάδες, ο Τσάβες προσπάθησε να καταλάβει το προεδρικό μέγαρο, να εκδώσει μια κλήση σε εξέγερση στην κρατική τηλεόραση, και να πάρει την εξουσία. Το πραξικόπημα απέτυχε, όμως, και ο ίδιος ο Τσάβες παραδόθηκε στην κυβέρνηση, αλλά όχι πριν από την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας: θα συμφωνούσε να διατάξει τους υποστηρικτές του σε όλη τη χώρα να καταθέσουν τα όπλα τους, με την προϋπόθεση ότι θα του επιτρεπόταν να εμφανιστεί στην τηλεόραση για μια τελική δήλωση – που έπρεπε να πραγματοποιηθεί με την στρατιωτική στολή του.

Ήταν ένα μεγαλοφυές τέχνασμα: η εκπομπή τον έκανε ήρωα για τους φτωχούς των πόλεων: μια δημοφιλής ταινία έγινε από την ιστορία της ζωής του. Υπήρξαν μαζικές διαδηλώσεις έξω από το κελί του: μετατέθηκε σε άλλη εγκατάσταση. Το 1994, απελευθερώθηκε από το νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ραφαέλ Καλντέρα, ο οποίος είχε δεσμευθεί να πράξει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του: ωστόσο, ο Τσάβες δεν επετράπη να επιστρέψει στο στρατό, όπου θα μπορούσε να οργανώσει ένα άλλο πραξικόπημα. Άρχισε την οικοδόμηση του Μπολιβαριανού κινήματός του την ίδια στιγμή που η Βενεζουέλα πήρε μια στροφή προς το χειρότερο. Ο πληθωρισμός ήταν ανεξέλεγκτος, το έγκλημα ήταν πανδημία, και η χώρα έρχεται χώρια στις ραφές: Ο Πρόεδρος Καλντέρα κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση κεφαλαίων, και του απαγγέλθηκε κατηγορία.

Ο Τσάβες εγκατέλειψε τα όνειρά του για πραξικόπημα και μπήκε στην εκλογική πολιτική, ιδρύοντας το Κίνημα του της Πέμπτης Δημοκρατίας το 1997 και στέκεται για την προεδρία ως υποψήφιος του το επόμενο έτος. Το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας του ήταν μια άμεση επίθεση στο σύστημα που είναι γνωστό ως puntofijisimo, το πολιτικό σύστημα πατρωνίας που μοιράστηκε τους πόρους μέσω των δύο «μεγάλων» κόμματων. Αυτά τα κόμματα, εν αγνοία τους, επρόκειτο να μειωθούν στο καθεστώς των ασήμαντων κόμματων. Με την υποστήριξη ενός κεντροαριστερού συνασπισμού, καθώς και το σε μεγάλο βαθμό άσχετο Κομμουνιστικό Κόμμα, ο Τσάβες κέρδισε πάνω από το 56 τοις εκατό των ψήφων – παρά την εκστρατεία λασπολογίας στα ολιγαρχικά-ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας ότι ήταν κανίβαλος με μια ιδιαίτερη προτίμηση για τρυφερά μικρά παιδιά.

Πρώτη θητεία του στο αξίωμα μόλις ανταποκρίθηκε στην επαναστατική ρητορική του: ακολούθησε μέτρια «αριστερή» σοσιαλδημοκρατική πολιτική, ακόμα και ακόμη έκανε μια επίσκεψη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου ενθάρρυνε τους επενδυτές να ρίξουν τα χρήματά τους στη νέα Βενεζουέλα. Τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας του ήταν εξηγήθηκαν μέσω παραδείγματος του «σχεδίου Μπολιβάρ», στα οποία ο στρατός έλαβε εντολή να βγει στους δρόμους, να επισκευάσει δρόμους και ερειπωμένα σπίτια, και να πωλεί τρόφιμα σε τιμές ευκαιρίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στην επέτειο της σφαγής του 1989: «Τους δώσαμε μολύβι,» παρατήρησε ο Τσάβες, «τώρα θα τους δώσουμε αγάπη.»

Πραγματοποίησε ένα εθνικό δημοψήφισμα για ένα νέο σύνταγμα που θα δημιουργούσε μια ιδρυτικής συνέλευσης για το ρητό σκοπό της κατάργησης των κυβερνητικών οργανισμών και την απόλυση των διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων. Έδωσε πίσω τη γη στους ιθαγενείς που τους είχε κλαπεί. Ξεκίνησε μια εθνική εκστρατεία κατά του αναλφαβητισμού, η οποία πέτυχε να αυξήσει το επίπεδο αλφαβητισμού σε επίπεδα πρωτοφανή για την ήπειρο.

Η Ουάσιγκτον τον μισούσε από την αρχή, και έκανε τα πάντα για να τον υπονομεύσει – συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης ενός αποτυχημένου πραξικοπήματος το 2002, που εμποδίστηκε στο τέλος με ένα ξέσπασμα μαζικής λαϊκής διαμαρτυρίας. Ο Τσάβες επέστρεψε στην εξουσία με μια νέα αποφασιστικότητα να διαφυλάξει με ζήλο την ανεξαρτησία της χώρας του. Καθώς το έθεσε αργότερα:

«Το Μπολιβαριανό Κίνημα γεννήθηκε στο στρατώνα περίπου 15 χρόνια πριν, όταν μια ομάδα στρατιωτών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο εχθρός δεν ήταν ο κομμουνισμός, αλλά ο ιμπεριαλισμός. Για πολλά χρόνια εργαστήκαμε προσεκτικά και σταδιακά να αναπτύξουμε ένα εθνικιστικό, πατριωτικό κίνημα με το ένα χέρι στους στρατώνες και το άλλο στο δρόμο. Έχουμε αναπτύξει μια Μπολιβαριανή αντίληψη της επανάστασης, η οποία αντιλαμβάνεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια διαφορετική αυτοκρατορία από αυτή που αντιμετώπιζε ο Μπολιβάρ. Ο Μπολιβάρ, ωστόσο, προέβλεψε ότι η Βόρεια Αμερική έμελλε να μας μαστίζει στο όνομα της ελευθερίας. «

. . . Έχουμε θέσει τα ζητήματα της ανεξαρτησίας και της εθνικής κυριαρχίας καλώντας για ένα νέο πλατύ διηπειρωτικό κίνημα ανεξαρτησίας », δήλωσε. Το σύστημα που είχε κυριαρχήσει στη χώρα του από το 1945 «έσπασε» και «δεν υπάρχουν ημίμετρα σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας. Θα πρέπει να υπάρχει άμεση δημοκρατία, η κυβέρνηση του λαού με λαϊκές συνελεύσεις και συνέδρια, όπου οι άνθρωποι διατηρούν το δικαίωμα να απομακρύνουν, να διορίσουν, κυρώσουν, και ανακαλέσουν τους αιρετούς αντιπρόσωπους και εκπροσώπους τους. «

Στο όνομα της «ελεύθερης αγοράς» – του ύφους της Ουάσιγκτον- – οι καπιταλιστές παλιόφιλοι ο οποίος είχε πιάσει τη Βενεζουέλα από το λαιμό έπνιγαν το έθνος μέχρι θανάτου και στη συνέχεια το έσκαγαν με τα έσοδα στο Μαϊάμι. Ο Τσάβες έθεσε τέρμα σε αυτό, προς διαρκή ερεθισμό της Ουάσινγκτον, καθώς επίσης έθεσε τέρμα στις των Αμερικανικών αεροσκαφών «μάχης των ναρκωτικών». Η εθνικιστική ιδεολογία του, που εκφράστηκε από την άποψη της εξωτερικής πολιτικής της Βενεζουέλας, ήταν να ευθυγραμμιστεί με ό, τι ασήμαντο δεσποτισμό οι ΗΠΑ σήμερα προσπαθούν να ανατρέψουν, από το «Αδελφό Καντάφι» στους μουλάδες του Ιράν. Η συμμετοχή των ΗΠΑ στην απόπειρα πραξικοπήματος 1992 ήταν αναμφίβολα πίσω από πολύ από αυτό, αλλά επίσης υπήρχε μια ιδεολογική βάση για αυτό.

Ήταν βολικό για τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης να χαρακτηρίσουν τον Τσάβες ως ένα ριζοσπαστικό σοσιαλιστή, ένα «κόκκινο» και η φιλία του με τον Φιντέλ Κάστρο, τον οποίο αποκαλούσε «ο πατέρας μου,» είναι όλα τα στοιχεία που οι για πολύ καιρό χωρίς δουλειά κρύοι πολεμιστές χρειάστηκαν για να τον καταδικάσουν ως «επαναστάτη» μαρξιστή. Ωστόσο, ήταν ένας βαθιά συντηρητικός άνθρωπος, οι πολιτικές του οποίου προχώρησαν από περιφερειακό εθνικισμό: Ο Μπολιβαριανός λαϊκισμός, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, είναι πιο κοντά, ιδεολογικά, με τους αμερικανούς επαναστάτες του 1776 παρά με τους μπολσεβίκους επαναστάτες του 1917 . Έδεσε τη ρητορική του με αριστερή ρητορική, και ακόμη άλλαξε το όνομα του κίνηματός του να περιλαμβάνει τη λέξη σοσιαλιστής, ακόμη και αυτή ήταν κυρίως διακόσμηση για αυτό που ήταν, κατ’ ουσίαν, ένας ριζοσπαστικός εθνικισμός με συμβατική σοσιαλδημοκρατική χροιά. Ήταν, στην ουσία, ένας πατριώτης, και καθόλου επαναστάτης.

Το οποίο είναι, φυσικά, ακριβώς γιατί οι παγκοσμιοποιητές στην Ουάσινγκτον είχαν κάθε λόγο για να γιορτάσουν το θάνατο του.

Δείτε και αυτό στα Αγγλικά.

2 Σχόλια to "Τελικά εθνικιστής ήταν ο Τσάβες και όχι σύντροφος των Αλεκς"

Χρυσαυγιτης λοιπον ο Τσαβεζ!
Η Δουρου το ξερει;

Δεν νομίζω. Τον θεωρούσαν σύντροφο και του ζητάγανε και πετρέλαιο σε καλή τιμή ;-)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα

5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Top Clicks

  • Κανένα

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 358.435 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates

  • RT @pandou: Αστυνομικός στις 🇺🇸#ΗΠΑ και η ελευθερία κινήσεων για την αυτοάμυνά του,καθώς του επιτίθεται #Αντιφα. Συγκρίνετέ αυτό το περιστα… 11 months ago
  • RT @LavrentisBeria4: Ο αλλος συντροφος μας λεει οτι εχουν χαθει οι αξιες γιατι οι μικροαστοι ενδιαφερονται μονο για τα λεφτα από τις δουλιτ… 11 months ago

RSS allenaki
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: