Φιλοπατρία

Η αναδιανομή εισοδημάτων στην Ελληνική Σοβιετία

Posted on: 4 Δεκέμβριος, 2013

«Ή εμείς ή αυτοί» και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς

Του Άγη Βερούτη

Είπε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγο καιρό: «ή εμείς ή αυτοί!»

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει μηδενικές απολύσεις στο τερατώδους μεγέθους δημόσιο, και επιστροφή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων στα προ της κρίσης επίπεδα των €31.000 μικτών ετησίως. Προτίθεται επίσης να αναζωογονήσει την οικονομία (σ.σ: διαλύοντας κι άλλο την παραγωγική τάξη με πρόσθετους φόρους για να τους πληρώσει), κάνοντας προσλήψεις στο δημόσιο, κατά άλλους ως 100.000, και κατά άλλους “πολύ λιγότερους”.

Υποστηρίζει τη διατήρηση των αμέτρητων δημόσιων οργανισμών (κατά κάποιους ως και 23.000 αλλά κανείς δεν μας λέγει αλήθεια υπευθύνως πόσοι είναι) που δεν παράγουν τίποτε και καταναλώνουν τη σάρκα και το αίμα της παραγωγικής μεσαίας τάξης.

Υποστηρίζει δηλαδή την αναδιανομή εισοδήματος με αύξηση των φόρων από τους «αυτούς».

Η αναδιανομή εισοδημάτων στην Ελληνική Σοβιετία αθροίζει €17,55 δισ. για μισθούς 620.000 δημοσίων υπαλλήλων (15% κατά κεφαλήν μείωση από 2009 που θα τους επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ) συν €27,3 δισ. σε συντάξεις 2,7 εκατομμυρίων συνταξιούχων, και μεταξύ αυτών πολλών ανθρώπων που πιθανά να έβαλαν κανένα κατοστάρικο (€100 ή 34.075 δραχμές προ του 2002) το μήνα σε εισφορές περιλαμβανομένης και της ιατροφαρμακευτικής κρατικής ασφάλισης, αν δεν ήταν απλά λογιστικές εγγραφές όπως στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ. Αν υπολογιστούν και τα εφάρπαξ των ΔΕΚΟ που είναι εκτός υπολογισμού, ξεφεύγει.

Υποστηρίζει δηλαδή, όπως και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα άλλωστε, να συνεχίσει να εισπράττει σύνταξη η πρώην τηλεφωνήτρια ΔΕΚΟ που βγήκε στη σύνταξη στα 42 μετά από 20 χρόνια υπηρεσίας, πήρε εφάρπαξ 10.000.000 δραχμές για 20 χρόνια εισφορών των 20.000-30.000 δραχμών το μήνα (μαζί με την ασφάλιση υγείας), και τώρα παίρνει €900 το μήνα στα 51 της για να πηγαίνει για ψώνια.

Απληστία…

Σύνολο €44,8 δισ. αναδιανέμονται φέτος. Το κόστος μισθοί-συνταξεις δημοσίου μειώθηκε 5% στην τετραετία 2009-2013. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Έχει γεμίσει απελπισία που τόσο απλόχερα μοιράζει το κράτος.

Είναι προφανές παντού γύρω μας. Στα κλειστά μαγαζιά, στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, στα κρύα σπίτια, στα άδεια ψυγεία.

Όποιος αγνοήσει αυτούς τους αριθμούς αγνοεί τους ανθρώπους.

Αυτή η αναδιανομή, λοιπόν, που δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει, είναι εφικτή μόνο με την περαιτέρω εξαθλίωση της μεσαίας τάξης:

– με ΦΠΑ 23% στις τυρόπιτες και στο πετρέλαιο θέρμανσης που πληρώνεται από ανέργους που έχουν €360 επίδομα ανεργίας για ένα χρόνο,

– από δημεύσεις περιουσιών των μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών που στέλνονται φυλακή γιατί το κλείσανε το… ψιλικατζήδικο πριν 3 χρόνια, αλλά για να κλείσουν τα βιβλία τους πρέπει να πληρώσουν όλες τις καθυστερημένες εισφορές στον ΟΑΕΕ που δεν έχουν τα λεφτά να το κάνουν, άρα δεν μπορούν να το κλείσουνε και συνεχίζουν να τους χρεώνουν,

– από τα μη-ανταποδοτικά τέλη προς τους δήμους που έχουν πάνω από το μισό προσωπικό τους να κάθεται στο 6ωρο ωράριό τους (08:00-14:00), από τα τέλη κυκλοφορίας και τιμή βενζίνης σαν να οδηγούσαν όλοι οι Έλληνες Ρολς Ρόις, και

– από εκατοντάδες μη ανταποδοτικούς φόρους υπέρ τρίτων που βαραίνουν την οικονομία και καταδικάζουν την μεσαία τάξη σε εξαθλίωση.

Μέχρι να βγει, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ και να πει ποιοι είναι οι «εμείς» που εννοεί, και να διαχωρίσει τη θέση του από τα μέχρι τώρα χαϊδεμένα παιδιά της Μεταπολήστευσης και τους Συνδικα-ληστές, που άλλωστε στηρίζουν και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 39 ετών, που πληρώνουν με τα λεφτά μας απτυχίωτους, άφαντους και εγκληματίες, εμείς όλοι οι υπόλοιποι είμαστε «αυτοί».

Να ξέρετε ότι, μέχρι νεωτέρας, «εσείς» δεν είστε στους «εμείς» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στους «αυτοί»…

Οι “εμείς” είναι οι προνομιούχοι της ΕΡΤ, για τους οποίους έγινε η πρόταση μομφής το περασμένο σαββατοκύριακο, πολλοί εκ των οποίων είδαν για δεύτερη φορά το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής όταν τους απέλυσαν. Η πρώτη ήταν όταν πήγαν να υπογράψουν την πρόσληψή τους.

Αν είσαι άνεργος, αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, αν είσαι ιδιωτικός υπάλληλος, αν είσαι συνταξιούχος με 35-40 χρόνια εισφορών, αν είσαι μικρομεσαίος που παλεύει να επιζήσει, αν είσαι οτιδήποτε άλλο από δημόσιος υπάλληλος και 45άρης-55άρης υψηλοσυνταξιούχος, είσαι «αυτοί».

Δεν θέλουν να σώσουν αυτό τον τόπο. Θέλουν να σώσουν τα προνόμιά τους! Γι’ αυτό και την πρόταση μομφής την έκαναν με αιτιολόγηση διατήρησης του πιο βρώμικου ίσως κομματιού του ελληνικού δημοσίου, του μηχανισμού παραπληροφόρησης, με τα “θέματα ΣΟΣ” από τους πολιτικούς στα βραδινά τους δελτία.

Έτσι για να μη λέμε αερολογίες κιόλας για το ποιους θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έρθει στη «γλυκιά και πλανεύτρα εξουσία»…

ΥΓ. αν έρθει

Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο twitter: @Agissilaos

agissilaos@gmail.com

5

Εξαιρετική και με πολλά στοιχεία εμπλουτισμένη ανάλυση που μπαίνει βαθειά στο πετσί του γίγνεσθαι της Ελληνικής πραγματικότητας. Έχει συλλάβει την όσμωση που συντελείται και την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε νεοΠΑΣΟΚ. Οι αρουραίοι κατάλαβαν που βρίσκεται το συμφέροντους και πήδηξαν από το πλοίο που βουλιάζει σε αυτό που φαίνεται να ανεβαίνει. Αυτό εξηγεί το γιατί περνάνε τα μέτρα και δεν κουνιέται φύλλο. Απλά πράγματα.

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα

5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 349,388 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: