Φιλοπατρία

Το πλιάτσικο στις ΔΕΚΟ (το παίζουν και ΑΕ όποτε βολεύει) καλά κρατεί

Posted on: 18 Ιανουαρίου, 2014

Φεύγουν με εθελουσία και επανέρχονται από το παράθυρο

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου εντόπισε τέσσερις περιπτώσεις υπαλλήλων όπου ο ΟΤΕ προσπάθησε να τους επαναφέρει στην εργασία τους μέσω θυγατρικής του θεωρώντας τους απαραίτητους, την ώρα που επωφελήθηκαν από τα κίνητρα αποχώρησής τους.

Της Χαράς Τζαναβάρα

Πριν καλά καλά ολοκληρωθεί το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, ο ΟΤΕ προχωρά με διάφορους τρόπους σε επαναφορά κάποιων από τους αποχωρήσαντες εργαζομένους γιατί τους θεωρεί απαραίτητους! Το πρώτο «κρούσμα» εντοπίστηκε στον Βόλο, όπου από τους 20 που επωφελήθηκαν από τα δελεαστικά κίνητρα αποχώρησης έγινε προσπάθεια να επιστρέψουν πίσω τέσσερις, φυσικά από το… παράθυρο, με αδιευκρίνιστο εργασιακό καθεστώς και μέσω θυγατρικής του Οργανισμού.

Η κίνηση εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες από το Εργατικό Κέντρο της πόλης, που κάνει λόγο για «μαύρη εργασία», ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για ανάλογες, υπόγειες επιστροφές σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. «Το θέμα είναι κατ” αρχήν ηθικό», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο Θανάσης Φωλιάς, στέλεχος της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων» και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας εργαζομένων στον ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ). Μας εξηγεί ότι δεν μπορεί μια μεγάλη επιχείρηση, όπως ο ΟΤΕ με καθαρά κέρδη 476 εκατ. ευρώ τον χρόνο, να χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους που στην ουσία τινάζουν στον αέρα τις εργασιακές σχέσεις και παράλληλα δεν βοηθούν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Χάθηκαν 6.000 θέσεις εργασίας

Από στοιχεία που μας έδωσε προκύπτει ότι από το 2008, χρονιά που μπήκε στον Οργανισμό η Deutsche Telekom, με διάφορα προγράμματα εθελουσίας εξόδου χάθηκαν πάνω από 6.000 θέσεις εργασίας. Το τελευταίο «πακέτο», που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο, οδήγησε εκτός Οργανισμού 1.827 άτομα, τουλάχιστον 50% περισσότερα από όσα προέβλεπε το σχέδιο της διοίκησης. Βοήθησε στην έξοδο η ειδική τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση και αφορά τους ασφαλισμένους σε «ευγενή» Ταμεία (ΟΤΕ, τράπεζες κ.λπ.), η οποία προβλέπει ότι όσοι επωφελούνται από προγράμματα εθελουσίας εξόδου θα διατηρήσουν τα σημερινά τους συνταξιοδοτικά δικαιώματα ακόμη και αν αλλάξουν ώσπου να βγουν στη σύνταξη!

«Είχαμε ανοιχτές ή καλυμμένες προτροπές από διευθυντικά στελέχη που συμβούλευαν τους εργαζομένους να φύγουν για να επωφεληθούν, προαναγγέλλοντας μεγάλες ανατροπές σε συντάξεις και μισθούς στο άμεσο μέλλον», μας ενημέρωσε ο Θ. Φωλιάς, που προσθέτει: «Με αυτές τις μεθόδους διαλύθηκε ο ΟΤΕ. Λόγω έλλειψης τεχνικών, εδώ και μια δεκαετία δεν έχει γίνει συντήρηση στο δίκτυο. Ο πολίτης περιμένει έως και 15 ημέρες για νέα σύνδεση».

Αυξάνονται τα μπόνους

Θεωρεί ότι όλα αυτά τα προγράμματα έγιναν για να αυξηθούν τα κέρδη της Deutsche Telekom και τα μπόνους των μεγαλοστελεχών. «Οι προσλήψεις ήταν λίγες, μικρότερες από τις ανάγκες του Οργανισμού και με μισθούς γύρω στα 586 ευρώ μεικτά», αποκαλύπτει ο συνδικαλιστής του ΟΤΕ, που τονίζει ότι σε περιόδους υψηλής ανεργίας οι μεγάλοι οργανισμοί οφείλουν να επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία και να στηρίξουν τα εργασιακά δικαιώματα.

Χαρακτηρίζει «δείγμα της απόγνωσης» το γεγονός ότι οι αιτήσεις για προσλήψεις στον ΟΤΕ ξεπέρασαν τις 32.000, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν κριτήρια για την επιλογή προσωπικού. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι την περσινή χρονιά έγιναν μόνον 360 προσλήψεις, ενώ για φέτος δεν θα ξεπεράσουν τις 390, παρά το γεγονός ότι ανακοινώθηκαν ότι θα φτάσουν τις 1.000 σε δύο δόσεις.

Διαφορετική εικόνα δίνουν οι αρμόδιοι στον ΟΤΕ. «Πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, που έγιναν για να καλυφθούν κενά», μας ενημέρωσαν και στην ουσία επιβεβαίωσαν την επαναφορά κάποιων εργαζομένων οι οποίοι είχαν επωφεληθεί από το τελευταίο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Δεν μας έδωσαν όμως στοιχεία για το εργασιακό καθεστώς τους, αφού, όπως πληροφορηθήκαμε, άτομα αυτής της κατηγορίας δεν είναι συνταξιούχοι, αλλά δεν επιτρέπεται να συνεχίσουν να εργάζονται.

Και μιας και μιλάμε για το πλιάτσικο (εθελούσιες με εφάρπαξ μπόνους κλπ. της συμμορίας που απο διαχειριστές της περιούσιας του Ελλ. λαού πέρασαν στο ξεπούλημά της, δείτε και αυτό.

…Θα σου δώσω ένα πραγματικό παράδειγμα που έλαβα με μαιλ από παλαιότερο άρθρο μου στον capital.

– Το 1986 μπήκε 22 ετών τηλεφωνήτρια στον ΟΤΕ με απολυτήριο λυκείου, και με μισθό 120.000 μηνιαίως.

– Το 2007 βγήκε στη σύνταξη ως τρίτεκνη με τελευταίο μισθό 700 ευρώ καθαρά (900 μικτά).

– Με ύψος συνταξιοδοτικών εισφορών (μετά την αφαίρεση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης) 10.000-30.000 Δρχ και 100-120 ευρώ από το 2002 και μετά, έστω μέσο όρο 45 ευρώ το μήνα. Κάνε το 60 ευρώ το μήνα.

-Υπολογισμός: 60 ευρώ X 14 μηνες/χρόνο Χ 21 χρόνια = 17.640 ευρώ

-Έστω ότι τα χρήματα επενδύθηκαν με 120% συνολική απόδοση σε 21 χρόνια (προϋποθέτει εξαιρετική επένδυση, καθώς αρχικά το κεφάλαιο είναι σχεδόν μηδενικό) οπότε όταν τελείωσε το συνταξιοδοτικό της κεφάλαιο ήταν 17.640*(100% 120%)= 38.808 ευρώ

-Έλαβε εφάπαξ όμως 40.000 ευρώ, και από το 2008 εισπράττει περί τα 700 ευρώ (έφτασε και 900 κάποια στιγμή) καθαρά το μήνα. Έστω ότι πήρε μόνο 700 ευρώ μεσο όρο, επί 14 ως και το 2010, δηλαδή 3 Χ 700 Χ 14 = 29.400 ευρώ μέχρι την μείωση στις 12 συντάξεις ετησίως. Αυτά τα λεφτά είναι πάνω από όσα έβαλε, που τα πήρε στο καλημέρα ως εφάΡπαξ.

Στο 2011-2012-2013 έλαβε (12 Χ 2 συν 11) Χ 700 = 24.500 ακόμη.

Ως τώρα δηλαδή, έχει βάλει 17.640 ευρώ στο ΣΥΝΟΛΟ της εργασιακής της ζωής.
Εμείς υπολογίσαμε ότι αυγατίσανε στα 39.000 ευρώ με την επένδυσή τους.
Έχει όμως ήδη λάβει στα 49 της χρόνια 40.000 συν 29.400 συν 24.500=93.900 ευρώ ΣΥΝΟΛΟ

Αν ζήσει όσο το προσδόκιμο ζωής των Ελληνίδων, δηλαδή 82 χρονών (καλά να είναι να πάει στα 100) θα λάβει άλλα 33 χρόνια επί 8400 ετησίως, δηλαδή άλλα 277.200 ευρώ

Στο σύνολο της ζωής της θα εισπράξει δηλαδή 93.900 συν 277.200 = 371.100 ευρώ!
Και όλα αυτά με αρχική εισφορά 17.640 ευρώ!

Πιστεύει κανείς ότι αυτό το σύστημα είναι βιώσιμο;;;;;…

Πηγή

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα

5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 349,388 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: