Φιλοπατρία

Ζούμε σε μια πολύ προικισμένη χώρα.

Posted on: 2 Φεβρουαρίου, 2014

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ… ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΣΑΠΙΑ ΦΡΟΥΤΑ!!!

Πενία τέχνας κατεργάζεται λέει το γνωστό γνωμικό και στην περίπτωση του εφευρέτη Μιχάλη Καλογεράκη φαίνεται πως είναι πέρα για πέρα αλήθεια.
Ο Κρητικός ηλεκτρονικός μηχανικός, αν και είναι άνεργος εδώ και καιρό, έχει καταφέρει να ζει δεκαοχτώ χρόνια χωρίς να πληρώνει τη ΔΕΗ και τα πρατήρια καυσίμων. Η ανάγκη του για αυτονομία σε συνδυασμό με τις πανεπιστημιακές του γνώσεις και τη σπάνια εφευρετικότητά του, τον ώθησαν να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο, δίνοντας λύση σε κάθε ανάγκη του σε ηλεκτρική ενέργεια, θέρμανση και καύσιμα. Οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας και οι τρόποι παραγωγής που έχει επινοήσει αποτελούν ένα ιδανικό παράδειγμα των επιστημονικών δυνατοτήτων της χώρας εφόσον βέβαια υπήρχε η απαραίτητη στήριξη από δημόσιες ή ιδιωτικές επενδύσεις.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ανήσυχο πνεύμα από μικρός, ο Μιχάλης Καλογεράκης ξεκίνησε να ασχολείται με την έρευνα πάνω στον τομέα της ενέργειας στην ηλικία των δέκα ετών. Όσο μεγάλωνε, τόσο μεγαλύτερη γινόταν και η αγάπη του για τεχνογνωσία και καινοτομία. Σήμερα, θιασώτης της πράσινης ενέργειας έχει εγκαταστήσει στο σπίτι του στις Γούρνες Ηρακλείου τη δική του «ΔΕΗ», τις δικές του ανεμογεννήτριες, το δικό του παρασκευαστήριο καυσίμου, αλλά και τους δικούς του αυτοσχέδιους αντιδραστήρες, με τους οποίους πραγματοποιεί τη διάσπαση υδρογόνου και οξυγόνου.

«Πριν από είκοσι χρόνια αποφάσισα να φτιάξω ένα σπίτι που θα ήταν αυτόνομο σε όλους τους τομείς. Από ηλεκτρική ενέργεια, καύσιμα, νερό ακόμη και τρόφιμα. Σήμερα, μετά από πολύ καιρό νομίζω ότι τα έχω καταφέρει», λέει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο εφευρέτης ηλεκτρολόγος.

Αυτονομία που την έχει πετύχει μόνο με τη χρήση ηλιακής και αιολικής ενέργειας. «Η βασική πηγή ενέργειας για το σπίτι μου είναι από τον αέρα και τον ήλιο. Τον αέρα τον ξέρουν εδώ στην Κρήτη από πολύ παλιά γιατί στα χωριά της Κρήτης τον χρησιμοποιούσαν για να βγάζουν νερό από τα πηγάδια με τους νερόμυλους και για να κινούν τους αλευρόμυλους. Μετά ξαφνικά δεν τους άρεσε αυτή η δωρεάν μορφή ενέργειας και τα έκαναν όλα ηλεκτρικά. Τον ήλιο τον χρησιμοποιούσαν για να εξατμίζουν το θαλασσινό νερό στις αλυκές και να ξεραίνουν τρόφιμα για να έχουν για το χειμώνα. Εγώ φυσικά τον αέρα και τον ήλιο τον μετατρέπω σε ηλεκτρική ενέργεια, τον αέρα με τη χρήση δικής μου κατασκευής ανεμογεννήτριας και τον ήλιο με τα γνωστά σε όλους μας φωτοβολταϊκά. Όλα τα μηχανήματα που απαιτούνται για την μετατροπή της ενέργειας του ηλίου και του αέρα ώστε να είναι κατάλληλη για οικιακή χρήση, τα έχω σχεδιάσει και τα έχω κατασκευάσει μόνος μου», εξηγεί ο κ. Καλογεράκης.

ΦΥΣΙΚΕΣ «ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ»

Μέχρι εδώ και με όλα αυτά τα μηχανήματα ο 50χρονος ηλεκτρονικός μηχανικός έχει ένα σπίτι αυτόνομο ηλεκτρικά. Το ζήτημα που τίθεται, ωστόσο, είναι τι γίνεται το χειμώνα όταν κάποιες μέρες δεν έχει ήλιο και αέρα. Όπως εξηγεί ο κ. Καλογεράκης, η απάντηση είναι και πάλι απλή εφόσον στην Ελλάδα η φύση μας παρέχει απλόχερα και δωρεάν ήλιο και αέρα: «Το καλοκαίρι για παράδειγμα, που έχουμε πάρα πολύ ήλιο, μας περισσεύει από το φωτοβολταϊκό μας σύστημα πάρα πολύ ενέργεια την οποία δεν χρησιμοποιούμε. Αυτή λοιπόν η ενέργεια οδηγείται σε έναν αντιδραστήρα διάσπασης του νερού σε υδρογόνο οξυγόνο υψηλής απόδοσης που έχω κατασκευάσει. Το υδρογόνο από αυτή τη διάσπαση οδηγείται σε μια άλλη δεξαμενή χαμηλής πιέσεως και μεγάλης χωρητικότητας, που έχω κατασκευάσει, όπου και αποθηκεύεται. Με το υδρογόνο μπορούμε να ζεστάνουμε το σπίτι το χειμώνα με μια απλή μετατροπή στον καυστήρα του λέβητα».

ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ

Επιπλέον, στην αποθήκη του σπιτιού του ο κ. Καλογεράκης παράγει ένα απόλυτα οικολογικό καύσιμο από ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα, το οποίο, σε συνδυασμό με μια μικρή μετατροπή στον κινητήρα της μηχανής του, του έχει εξασφαλίσει χιλιάδες χιλιόμετρα δωρεάν. Η ακριβής διαδικασία ζύμωσης, κατασκευής του αποστακτήρα, απόσταξης και μετατροπής του κινητήρα για να καίει το οικολογικό αυτό καύσιμο περιγράφεται στο βιβλίο που έχει γράψει και έχει εκδώσει ο 50χρονος πριν λίγο καιρό. «Όλα αυτά για την οριστική αυτονομία τα έχω δοκιμάσει και λειτουργούν τέλεια. Απλά πρέπει να γίνουν σε μαζική κλίμακα. Αυτό που παλεύω τώρα είναι να καταστήσω το υδρογόνο ασφαλές καύσιμο για να μπορεί να το χρησιμοποιεί κάθε απλή νοικοκυρά. ο αντιδραστήρας που θα το κάνει αυτό είναι στα τελειώματα και πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος μέχρι την Άνοιξη» λέει ο κ. Καλογεράκης.

«Στην Ελλάδα έχουμε τα πάντα»

Ο Μιχάλης Καλογεράκης με υπερηφάνεια δηλώνει πως εδώ και δεκαοχτώ χρόνια δεν έχει πάει ποτέ σε βενζινάδικο καθώς το δίτροχο «παπάκι» του λειτουργεί με το οικολογικό καύσιμο που παράγει. Επίσης, έχει μετατρέψει το ποδήλατό του σε ένα δυνατό ηλεκτρικό μοτο-ποδήλατο που φτάνει ακόμη και τα 50 χλμ /ώρα καθώς η μπαταρία του φορτίζει με τα πετάλια στις ευθείες και στις κατηφόρες. «Ζούμε σε μια πολύ προικισμένη χώρα. Εφόσον έχουμε ήλιο, νερό και αέρα έχουμε τα πάντα και μπορούμε να κάνουμε τα πάντα» τονίζει ο ιδιοφυής, πλην άνεργος στην Ελλάδα του σήμερα, μηχανικός που ζει απομονωμένος με την οικογένειά του στο μικρό χωριό έξω από το Ηράκλειο.

fpress.gr

Δείτε επίσης:

https://www.youtube.com/watch?v=hu7eIJG_NSM

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα

5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 349,427 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: