Φιλοπατρία

ΣΥΜΒΟΛΟ ΘΥΣΙΑΣ

Posted on: 10 Απριλίου, 2014

Με τα μύρα της ανοιξιάτικης φύσης αναπαύεται σήμερα ένα άχραντο σύμβολο , ο ζωηφόρος Σταυρός του Κυρίου .Είναι ο «ωραίος Παράδεισος» της αφθαρσίας , το αήττητο τρόπαιον της ευσέβειας , ο φύλακας της οικουμένης , ο στηριγμός των πιστών , η δόξα και το περιτείχισμα της Εκκλησίας .
Και η σκέψη τρέχει στις τραγικές στιγμές του Λυτρωτού , που η σκοτεινή ομάδα σκηνοθετεί το ανοσιούργημα . Βλέπει από τη μια μεριά την άνανδρη και πονηρή δυάδα που εμπαίζει τον Μεγαλομάρτυρα , τον Ηρώδη και τον Πιλάτο , κι΄από την άλλην τον έξαλλο και από τους υποκριτές κατευθυνόμενο όχλο , που τελικά σταυρώνει τον Ευεργέτη του . Και ακούει από τα ύψη του Σταυρού τα πρωτάκουστα λόγια »Άφες αυτοίς» , που γίνονται λάβαρο του νέου κόσμου που πλαστουργεί ο Χριστός. Του κόσμου της αγάπης . Μιας αγάπης που ξεκινά από τη συχώρεση των σταυρωτών και απλώνει τα φτερά της και ζητεί να σφίξει στην αγκαλιά της τον κόσμο τον χάμενο , τον αμαρτωλό.
΄Ετσι το ικρίωμα της χλεύης και της οδύνης μετατρέπεται σε θυσιαστήριο. Ο αιμοτοβαμμένος Σταυρός του Λυτρωτού βροντοφωνεί την μεγαλύτερη θυσία που γνώρισε ποτέ ο κόσμος . Μια θυσία από την οποία απέρρευσεν ο πλουσιοπάροχος ποταμός των δωρεών του Ουρανού , που αρδεύει την κατάξερη έρημο της κοινωνίας και την κάνει να «υλοχαρή» , σαν κρίνο. Το αίμα που πότισε τον Γολγοθά γιγάντωσε τα πολύκαρπα δέντρα της πίστης και της εθνικής ελευθερίας. Το πνεύμα της θυσίας καταξιώνει και γεμίζει το νόημα της ζωής. Την θυσία μας θυμίζουν με τις κόκκινες υπογραμμίσεις του αίματος οι μάρτυρες της πίστεως και οι ήρωες του Έθνους . Ας κρεμούν το Σταυρό με κομπασμό από τον τραχηλό τους , μεγαλόσχημοι και τιτλούχοι , χωρίς υποψία των υποχρεώσεων που επιβάλλει.Ο Χριστιανισμός είναι θρησκεία στρατευόμενη . Και βάση της ηρωϊκής στρατιάς είναι η συναίσθηση μιας αρχής , της αρχής της θυσίας. Της θυσίας , που σύμβολό της και κορύφωμά της έχει τον Σταυρό . Ο Χριστιανισμός ιδρύθηκε με ένα Σταυρό και συνεχίζει με τις χιλιάδες , με τα εκατομμύρια των Σταυρών που περιστοιχίζουν τον Πρώτο .
Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ έχομε ανάγκη σταυροφόρων , αγνών ιδεολόγων , ανιδιοτελών αγωνιστών , ανθρώπων θυσίας,που θα μοχθήσουν μέχρις αίματος στην πνιγηρή ατμόσφαιρα της υλοκρατικής εποχής μας , για να δούμε καλύτερες μέρες .
Εννοείται ότι για όσους σηκώνουν Σταυρό , που σταυρώνουν και τον παλαιόν άνθρωπο «συν ταις πράξεσιν αυτού» και τον κόσμο «συν ταις επιθυμίας αυτού» , ο Σταυρός είναι ο θεμέλιος λίθος μιας νέας ελπιδοφόρας αρχής .
Ο Σταυρός είναι αναστάσιμος . Ο Χριστιανός έρχεται να σταυρωθεί , να γίνει σύντροφος του Εσταυρωμένου και βρίσκεται σύντροφος του Αναστάντος.
Όποιος ατενίζει προς τον Εσταυρωμένο , τουλάχιστον όπως ο ναυτικός ατενίζει προς τον πολικό αστέρα , όχι για να τον φτάσει αλλά για να πάρει γραμμή απ΄αυτόν , αυτός ξέρει, κατανοεί τι θα πει θυσία αλλά και τι θα πει Ανάσταση .
Αυτές τις δύσκολες εποχές το Εθνος σηκώνει τον δικό του Σταυρό , θυσιάζονται στο βωμό του χρήματος , της απάτης , της αθλιότητας , των μικροσυμφερόντων ότι όμορφο και αγνό υπάρχει .
«Και τι εστί καύχημα του σταυρού;» ..»ότι ο Χριστός δι΄εμέ δούλου μορφήν ανέλαβε και έπαθεν άπερ έπαθεν , δι΄εμε τον δούλον, τον εχθρόν , τον αγνώμονα , αλλ΄ ούτω με ηγάπησεν ως και εαυτόν δούναι» απαντά στην ερώτησή του ο ιερός Χρυσόστομος.
Μετά την Σταύρωση η Ανάσταση και τότε θα μπορέσουμε να ελπίζουμε ότι το αύριο θα είναι καθαρό , θα το έχει ξεπλύνει το αίμα των αμαρτωλών που την τελευταία στιγμή το δώρισαν στη σωτηρία μιας νέας αρχής .
«Ει γαρ σύμφυτοι γεγόναμεν τω ομοιώματι του θανάτου αυτού , αλλά και της αναστάσεως εσόμεθα» (Ρωμ. ς, 5).
Καλή Ανάσταση !!! Καλό Πάσχα!!!

Μας το έστειλε φίλος του ιστολογίου.

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα
5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 364.191 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

Twitter Updates

Σφάλμα: Βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός του Twitter είναι δημόσιος.
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: