Περιλαμβάνει την μισθοδοσία των εργαζομένων (μισθοί – ημερομίσθια), τόκους-χρεολύσια, επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις, κοινωνικές παροχές, καθώς και άλλα έξοδα, όπως τα μισθώματα και τα μερίσματα.
Τα στοιχεία αντλήθηκαν απο την Παγκόσμια Τράπεζα και είναι ενδεικτικά. Εν μέσω σημαντικών περικοπών λόγω μνημονίου, η Ελλάδα εξακολουθούσε να έχει το δαπανηρότερο κράτος στην Ευρώπη! :
13 Αυγούστου, 2015 στις 20:14
Μα τι λες χρυσό μου; Αφού το ΑΕΠ έχει καταβαραθρωθεί, οι ίδιες οι περικοπές το καταβαραθρώνουν εσκεμμένα, δεν είναι λογικό το % επί του ΑΕΠ να παίρνει τον ανήφορο; Ομοίως το χρέος, υπολογιζόμενο % επί του ΑΕΠ;
Κομπίνα είναι, δημιουργική λογιστική για να βάλουν στο χέρι τα επίγεια και υπόγεια ακίνητα. Γι’ αυτό εμμένουν στην λιτότητα που ρίχνει κι άλλο το ΑΕΠ κι άρα ανεβάζει κι άλλο το % επί του ΑΕΠ. Γι’ αυτό φρικάρανε με την αναπτυξιακή ρήτρα του Βαρουφάκη. Kάζους μπέλι η αναπτυξιακή ρήτρα!
Πεζοδρομιακά ταχυδακτυλουργικά κόλπα για να σου βουτήξουν τον πορτοφόλι απ’ την τσέπη.
Και πήγε, η άλλη η οικονομολογάρα με τα κίτρινα βρακιά απ’ τα Λονδίνα, και υπέγραψε την ανάποδη ρήτρα: πως όσο θα ανεβαίνει το έλλειμμα % επί του ΑΕΠ, τόσο θα αυξάνουν οι περικοπές. Οπότε, φυσικά, με νέες περικοπές θα πέφτει περισσότερο το ΑΕΠ και άρα τόσο θα αυξάνει κι άλλο το έλλειμμα % επί του ΑΕΠ!
Σπειράλ θανάτου.
Ξεπουλημένα παλιοτόμαρα.
Κτήνη.