Φιλοπατρία

Τζώρτζ Σόρος, κερδοσκόπος και φιλάνθρωπος


Αδικήματα των «μυημένων» και πραξικοπήματα

Τζώρτζ Σόρος, κερδοσκόπος και φιλάνθρωπος

15 Ιανουαρίου 2004 –

Αρχέτυπο του κερδοσκόπου και προφήτης της «ύστερο-κεφαλαιοκρατίας», ο κεφαλαιούχος και φιλόσοφος Τζώρτζ Σόρος είναι συγχρόνως επίφοβος και λατρευόμενος. Υπεύθυνος χρηματιστηριακών καταρρεύσεων και μαικήνας μέσα σε καμια πενηνταριά χώρες, κατέχει σήμερα μια περιουσία που αξιολογείται στα επτά δισεκατομμύρια δολάρια και προσφέρεται να χρηματοδοτήσει τις εκστρατείες ενάντιον του Τζώρτζ W. Bush παρά το γεγονός ότι έσωσε τον Τζούνιορ από πτώχευση το 1990 και συνεχίζει να εργάζεται με τον πατέρα του στο κέντρο του ομίλου Καρλάϊλ (Group Carlyle).

Ταυτόχρονα ενεργός μέσα σε πολλές αλλαγές πολιτεύματος, κατηγορείται πως είναι προπέτασμα της ΣΙΑ. Αναλαμβάνοντας δημόσια δέσμευση μέσα στην προεδρική προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ να αντιμετωπίσει την υποψηφιότητα του Μπους, ο δισεκατομμυριούχος Τζώρτζ Σόρος ξεσήκωσε θύελλα στην Ουάσιγκτον. Αντιθέτως, ο διάσημος κερδοσκόπος προσείλκυσε τη συμπάθεια όλων εκείνων που, στον κόσμο, φοβούνται πως ο Μπους θα διαδεχτεί τον εαυτό του.

Γεννημένος στην Ουγγαρία, το 1930, εγκαθίσταται στην Αγγλία μετά το τέλος του δεύτερου παγκόσμιου πόλεμου, το 1947. Συναντά εκεί τον αντικομμουνιστή φιλόσοφο Καρλ Πόππερ (Karl Popper), τον οποίο δεν θα σταματήσει να επικαλείται. Το 1956, φεύγει στις ΗΠΑ και εκεί δημιουργεί τα πρώτα «κεφάλαια ασφαλείας» με την πρόθεση των μεγάλων περιουσιών.

Από το 1969, η κύρια επιχείρησή του, το Quantum Fund (με έδρα τους φορολογικούς παράδεισους, τις Ολλανδικές Αντίλλες κι έπειτα το Κιουρασάο), εξασφαλίζει ανταπόδοση στην επένδυση του ύψους 34,5% κατά μέσον όρο ετησίως.

«ο άνθρωπος που ξετίναξε την τράπεζα της Αγγλίας»

Ο Τζώρτζ Σόρος δεν δημιούργησε ποτέ πλούτο, αλλά πλούτισε χάρη στη χρηματιστηριακή δραστηριότητά του. Με 7 δισεκατομμύρια δολάρια, η κληρονομιά του πρέπει να είναι σήμερα η 28η περιουσία στις ΗΠΑ σύμφωνα με την ταξινόμηση του περιοδικού Forbes το 2003. Επωνομαζόμενος «ο άνθρωπος που ξετίναξε την τράπεζα της Αγγλίας», ύστερα από μια επιδρομή στη λίρα στερλίνα, το Σεπτέμβριο 1992, που του απέφερε 1 δισεκατομμύριο δολαρίων εις βάρος του βρεταννού φορολογούμενου, έχει γίνει το παράδειγμα του κερδοσκόπου.

Παρόλο που γνώρισε σημαντικές απώλειες κατά τη διάρκεια της χρηματιστηριακής κατάρρευσης του 1987, της ρωσικής κρίσης του 1998 και με την έκρηξη της φούσκας του Διαδικτύου, ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της Ταϊλανδικής κρίσης του 1997 και της ασιατικής κρίσης. Προεδρεύων στις τύχες μιας πληθώρας ενώσεων στις οποίες πρέπει να έχει αφιερώσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια, ίσως είναι ένας από τους μεγαλύτερους συγχρόνους φιλάνθρωπους.

Το κύριο ίδρυμά του, η Open Society Institute, (Ίδρυμα Ανοικτής κοινωνίας) οφείλει το όνομά του στο φιλοσοφικό πρόγραμμα του δασκάλου του Καρλ Πόππερ: την οικοδόμηση ανοιχτών κοινωνιών, δηλαδή ενήμερων των ατελειών τους και ικανών να αυτοβελτιωθούν, για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

Τα κύρια προγράμματά του στοχεύουν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, στην πάλη ενάντια στην τοξικοεξάρτηση, στην κατάρτιση των πολιτικών στελεχών και, στην ανάπτυξη της ελευθερίας της πληροφορίας.

Αυτοί οι συναινετικοί στόχοι περιλαμβάνουν τις αμφισβητούμενες εκστρατείες της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών και της καθιέρωσης των προγραμμάτων της αντικατάστασης για τους τοξικομανείς.

Αυτή η φιλανθρωπική και προοδευτική δραστηριότητα έχει αντισταθμίσει ωφέλιμα την εικόνα του ως οικονομικού άρπαγα. Παρόλα αυτά, εδώ και αρκετά έτη, φωνές έχουν σηκωθεί για να αντιτείνουν ότι η φιλανθρωπική δράση του είναι ένα κάλυμμα στις παρεμβάσεις της ΣΙΑ και του κράτους του Ισραήλ παγκοσμίως και ότι η περιουσία του οφείλεται περισσότερο στα αδικήματα των μυημένων παρά «στο άγγιγμα του Μίδα» [1].

Αρχικά το Quantum Fund είχε διαχειριστές αντιπροσώπους του λόρδου Ιακώβ Ροτσιλντ (Jacob Rothschild- σημερινός πληρεψούσιος είναι ο Michail Khodorkovsky-Μιχαήλ Χοντορκόφσκυ), του σερ Τζαίημς Γολντσμιθ (Sir James Goldsmith ο οποίος υπήρξε ευρωβουλευτής στο πλευρό του Φιλίπ ντε Βιλλιέ -Philippe de Villiers) και του Εντμοντ Σαφρά — Edmond Safra (κύριος χοντρέμπορος όπλων του Ισραήλ).

Μέλος του ομίλου Καρλάϊλ Το Έθνος (The Nation) πρόσφατα αποκάλυψε ότι είναι ο Σόρος, μέσω των επιχειρήσεων Harken Energy και Spectrum 7, αυτός που, το 1990, έσωσε τον νεώτερο Μπους από την πτώχευση εκκαθαρίζοντας τα χρέη του. Ερωτούμενος επί του προκειμένου από την εφημερίδα, έδηλωσε ότι ενήργησε έτσι για να αποκτήσει «πολιτική επιρροή» (σικ) [2].

Όπως ο φίλος του ο Khodorkovsky, ο Τζώρτζ Σόρος μπήκε στο όμιλο Καρλάϊλ όταν αυτός έγινε το καταφύγιο των πρώην της διοίκησης του πατέρα Μπους, το 1992. Αυτός ο όμιλος είναι παγκοσμίως η πιο σημαντική εταιρεία διαχείρισης χαρτοφυλακίων μετοχών. Ασχολείται κυρίως με τις περιουσίες των οικογενειών Μπους και Μπιν Λάντεν.

Μέσω των επιχειρήσεων που ελέγχει, ο όμιλος Καρλάϊλ είναι ο 11ος στη σειρά προμηθευτής του Πενταγώνου. Στις 20 Δεκεμβρίου του 2002, ο Σόρος καταδικάστηκε σε ποινική ρήτρα 2,2 εκατομμύρια από το σωφρονιστικό δικαστήριο του Παρισιού για το αδίκημα του «μυημένου» κατά τη διάρκεια της χρηματιστηριακής επίθεσης το 1988 ενάντιον της τράπεζας «Société Générale».

Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο Όμιλος Διεθνούς Κρίσης (Human Rights Watch, International Crisis Group)

Εκτός από το Ίδρυμα Ανοικτής κοινωνίας (OSI), το οποίο είναι παρόν μέσα σε μια πενηνταριά χώρες, ο Σόρος έχει δημιουργήσει ή χρηματοδοτεί τις διάφορες ενώσεις και ιδρύματα πρώτου μεγέθους, όπως είναι το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο Όμιλος Διεθνούς Κρίσης.

Το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι μία από τις οργανώσεις που τεκμηρίωσε περισσότερο τα εγκλήματα που αποδίδονται στον Slobodan Milosevic, δικαιολογώντας έτσι την παρέμβαση του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας. Ένα μεγάλο μέρος των κατηγοριών αυτής της οργάνωσης δεν έγινε δυνατό να επιβεβαιωθούν μέχρι σήμερα από το διεθνές ποινικό δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία.

Ο Όμιλος Διεθνούς Κρίσης (ICG) δημιουργήθηκε το 1994 ως μη κυβερνητική διπλωματική οργάνωση, κάτω από τη προεδρία του δημοκράτη γερουσιαστή Τζώρτζ Mitchell (που έδωσε το όνομά του στην υποβολή έκθεσης του ίδιου ονόματος στο ισραελο-παλαιστινιακό πρόβλημα). Κατ’ αρχήν ενεργός στο Μπουρούντι, τη Νιγηρία και τη Σιέρα Λεόνε, το ICG προσέγγισε το ΝΑΤΟ σχετικά με την Γιουγκοσλαβία.

Προεδρεύεται σήμερα από τον Martti Ahtisaari, τον Φινλανδό πρώην Πρόεδρο που έκανε πως διαπραγματεύεται με τον Milosevic για να αποτρέψει τον πόλεμο. Το διοικητικό του Συμβούλιο μοιάζει με κατάλογο τηλεφώνου νατοϊκών προσωπικοτήτων. Στο πλευρό των παλαιών εθνικών συμβούλων της ασφάλειας Άλλεν (Richard Allen) και Μπρεζίνσκυ (Zbigniew Brzezinski), βρίσκουμε τον Κουβεϊτιανό πρίγκηπα Αλ Σαμπάχ (Saud Nasir Al-Sabah), τον παλαιό κατήγορο του Διεθνούς ποινικού δικαστηρίου για την Πρώην Γιουγκοσλαβία Άρμπουρ (Louise Arbour), ή τον παλαιό ανώτατο διοικητή του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια του πόλεμου της Γιουγκοσλαβία το στρατηγό Κλαρκ (Wesley Clark).

Μερικές οικονομικές σχέσεις όπως ο Φιλιππινέζος Πρόεδρος Ράμος (Fidel Ramos) ή ο ρώσος ολιγάρχης Χοντορκόφσκυ (Michail Khodorkovsky), όλοι τους μέλη του ομίλου Καρλάϊλ. Εμφανίζονται επίσης και Γαλλικές προσωπικότητες: Η Βέϊλ (Simone Veil), Πρόεδρος του μνημείου του Ολοκαυτώματος (Shoah), και η δημοσιογράφος Κριστίν Οκρέντ (Ockrent), σύζυγος του πρώην κυβερνήτη του Κοσσυφοπεδίου Κουσνέρ (Bernard Kouchner).

Το 2001, ο Σόρος δημιούργησε το Πρόγραμμα Δημοκρατικός Συνασπισμός (Democracy Coalition Project-DCP) επιφορτισμένο να εμψυχώσει το μη κυβερνητικό φόρουμ στο περιθώριο των συσκέψεων της κοινότητας των δημοκρατιών που οργανώνονται από το Αμερικανικό Στέϊτ Ντιπάρτμεντ. Μεταξύ των συντακτών του πρακτορείου του, η αφρόκρεμα των νεοφιλελεύθερων οικονομολόγων.

Έχει δημιουργήσει επίσης ένα πρόγραμμα Δικτύου ΜΜΕ (Network Media Program) που έχει εξαγοράσει τα αρχεία του ραδιοφώνου Ελεύθερη Ευρώπη (Radio Free Europe-του οποίου ένας εκ των παλαιών ηγετών, ο Herbert Okun, εδρεύει στο διοικητικό Συμβούλιο του OSI), του σταθμού της ΣΙΑ κατά τη διάρκεια του ψυχρού πόλεμου. Έχει επιδοτήσει πολλά «ανεξάρτητα» ΜΜΕ, όπως το ραδιόφωνο B92 κατά τη διάρκεια του πόλεμου στη Γιουγκοσλαβία και σήμερα τις «ελεύθερες» εφημερίδες στο Ιράκ. Ελέγχει το Project Syndicate, ένα πρακτορείο μετάδοσης του ελεύθερου βήματος πολιτικών προσωπικοτήτων μέσα σε 181 διεθνείς ημερήσιες εφημερίδες.

Μεταξύ των συντακτών του, βρίσκουμε την πλειοψηφία των διαχειριστών του ICG και την αφρόκρεμα των νεοφιλελεύθερων οικονομολόγων [3]. Εγκωμιάζει την χειραγώγηση των θυμάτων της 11 Σεπτεμβρίου Το Σεπτέμβρη του 2001, ακριβώς μετά από τις απόπειρες, ο Σόρος συμμετείχε σε μια ομάδα εργασίας του Συμβουλίου των Διεθνών σχέσεων, τη λέσχη του κατεστημένου της Ουάσινγκτον, για το ρόλο της προπαγάνδας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Πρόεδρος των εργασιών ο πρέσβης Χολμπρουκ (Richard G. Holbrooke), ο οποίος έπαιξε έναν κρίσιμο ρόλο στο έναυσμα της επίθεσης κατά της Γιουγκοσλαβίας και του οποίου η σύζυγος, Κάτι Μάρτον (Kati Marton), είναι διαχειρίστρια στο OSI. Το αντίγραφο των συμπερασμάτων που απευθύνθηκε στον Πρόεδρο Μπους συνιστά ενθέρμως να πείσει τον υπόλοιπο κόσμο για το βάσιμο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ επαναλαμβάνοντας συνεχόμενα τις απόπειρες της 11ης Σεπτεμβρίου και χειραγωγώντας τα θύματα για να προκαλέσουν τον οίκτο.

Επιμένει έτσι ώστε οι ξένες κυβερνήσεις όχι μόνο προσκληθούν να καταδικάσουν τις απόπειρες, αλλά να εγκρίνουν το σκεπτικό που προκύπτει για τον πόλεμο στην τρομοκρατία. Τελικά, συμβουλεύει να αναπτύξει μια μεσολαβητική παρουσία μέσα στον κόσμο, κυρίως συμπεριλαμβάνοντας τα συμπληρώματα των Times της Νέας Υόρκης μέσα στις μεγάλες φιλικές ημερήσιες.

Η Ρωσσία εξεδίωξε το Ίδρυμα Ανοικτής κοινωνίας Open Society Institute στο τέλος του 2003 Τα τελευταία χρόνια, ο Τζώρτζ Σόρος έχει παίξει έναν κεντρικό ρόλο μέσα στις αλλαγές του πολιτεύματος, κυρίως στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη. Ήταν ιδιαίτερα ενεργός στην Πολωνία πού ήταν συγχρόνως ο προσωπικός φίλος του στρατηγού Jaruselski και ο κύριος επίσημος ευεργέτης του συνδικάτου Αλληλεγγύη (ξαναβρίσκουμε σήμερα τον Γκιέρεμεκ (Bronislaw Geremek) στο διοικητικό Συμβούλιο του ICG).

Αλλά επίσης βεβαίως στην Ουγγαρία, την χώρα της προέλευσής του. Φαίνεται να συμμετείχε στην σκηνοθεσία «της βελούδινης επανάστασης» στην Τσεχία, που τοποθέτησε στην εξουσία τον Vaclav Havel. Αναπαρήγαγε αυτό το πρότυπο στην Σερβία για να ανατρέψει τον Slobodan Milosevic και πιό πρόσφατα στην Γεωργία ενάντια στον Edouard Shevarnardze. Κάθε φορά, στηρίχθηκε σε κινήματα νεολαίας του τύπου Otpor. Κατηγορείται ότι ενθαρρύνει τις ίδιες αναταραχές στην Ουκρανία και την Λευκορωσία. Για να μπει τέλος στην παρέμβασή του στη Ρωσσία, οι αρχές έλαβαν πρόφαση ενός απλήρωτου ενοικίου για να κάνουν έξωση στο Ίδρυμα Ανοικτής κοινωνίας μερικές ημέρες μετά τη σύλληψη του Mikhail Khodorkovsky που υποψιάζονταν ότι συνωμοτούσε.

Ποιό είναι το ελατήριο του Σόρος; Λαμβάνοντας υπόψη τις πολλαπλές όψεις του άνθρωπου που ξετίναξε την τράπεζα της Αγγλίας, είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί διάλεξε να επενδύσει σήμερα 12 εκατομμύρια δολάρια για να εναντιωθεί στην εκλογή του Μπους.

Μέσα σε ένα άρθρο που παρατηρήθηκε στο New Statesman [4], ο δημοσιογράφος Neil Clark βεβαιώνει ότι ο Πρόεδρος και ο δισεκατομμυριούχος, που συνεργάστηκαν επί μακρόν και συνεργάζονται ακόμη, είναι και οι δύο οπαδοί της νεοφιλελεύθερης Αυτοκρατορίας, αλλά εναντιώνονται σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της.

Ο Τζώρτζ Σόρος, ο οποίος προσπαθεί από έτη να δώσει μια πρόσοψη με ανθρώπινο πρόσωπο στην χρηματιστηριακή κεφαλαιοκρατία, θεωρεί ότι η βιαιότητα του Μπους βάζει σε κίνδυνο την αποδοχή του συστήματος από τους λαούς. Άλλοι υπαινίσσονται ότι η εκστρατεία του Σόρος είναι καταδικασμένη σε αποτυχία και εξυπηρετεί μόνο την δημιουρία της αυταπάτης μιας δημοκρατικής συζήτησης στις ΗΠΑ. Το 2002, δήλωνε «Στην αρχαία Ρώμη, μόνο οι Ρωμαίοι πολίτες ψήφιζαν. Κάτω από τη σύγχρονη παγκόσμια κεφαλαιοκρατία, μόνοι οι Αμερικανοί ψηφίζουν. Οι Βραζιλιάνοι, αυτοί, δεν ψηφίζουν». Ένα ολόκληρο πρόγραμμα.

[1] Μυθικό πρόσωπο ο βασιλιάς Μίδας εθεωρείτο ότι μπορεί να μετατρέψει ότι ακουμπά σε χρυσάφι.

[2] Ο Μπους και ο δισεκατομμυριούχος. Πως ο καπιταλισμός των μυημένων ωφέλησε τον Μπους του David Corn, The Nation 17/072002

[3] Για την Γαλλία οι οικονομολόγοι Michel Camdessus, Daniel Cohen, Jean-Paul Fitoussi, Jean-Pierre Lehmann, Jean Pisani-Ferry ; και οι πολιτικολόγοι όπως οι François Heisbourg, ο Pierre Nora ή ο Jacques Rupnik.

[4] George Soros, NS Profile par Neil Clark, στο New Statesman της 2/06/2003.

Πηγή: www.reseauvoltaire.net

Μετάφραση: ΦΙΛΟΠΑΤΡΊΑ

13 Σχόλια to "Τζώρτζ Σόρος, κερδοσκόπος και φιλάνθρωπος"

[…] (για διεθνή πολιτική και όχι μόνο). Π.χ. το ποστ του “Τζώρτζ Σόρος, κερδοσκόπος και φιλάνθρωπος” το θεωρώ ισορροπημένο, συγκρατημένο σε ύφος και […]

[…] Τζώρτζ Σόρος, κερδοσκόπος και φιλάνθρωπος […]

Goerge Soros is Ungarezos, «mayar.» Brother of the Turks illuminati.
He has no Greek blood! Weak up Ellines! He is helping the immigrants with food from Tyrkia! (Anatolia) hum? Everybody is making money from Greece suffering! Suffering from crimes, prostitution, ftoxia, drugs, keep on rolling! The filanthropos here are the Greeks who are in a koma and have no clue of what is comming to them in the future.
Soros pseydofilanthropos is to keep Greece suffering from the immirants shifting mass of populations to morth hemosphere for a reason to make all Europeans ftoxoi! Not only that, but to loose their culture, identity, to be unethical and spinless worse then animals. Therefor easy to be controlled and misstreated. To keep you all stupid!

YOU ARE WRONG! YOU ARE FULLISH AND HE IS PONIROS!

GEORG SOROS REAL NAME IS «GORGY SWHARDS».
HE IS HUNGARIAN / MAYAR DECENT. BROTHER OF THE TURKS.
WHEN HE CAME TO N.Y. HE CHANGED HIS NAME TO GORGE SOROS. ASK A QUESTION: WHY DID HE CHOOSE A GREEK NAME FOR HIM SELF? THE PLAN?

George Soros Vs Θεωρίες Συνωμοσίας

Οι θεωρίες συνωμοσίας πουλάνε. Άλλες είναι πέρα για πέρα αληθινές και άλλες παραμύθια της χαλιμάς. Έχουν ένα μεγάλο κακό αυτές οι θεωρίες. Δεν μπορούν να αποδειχτούν και πρέπει είτε να τις πιστέψεις είτε να τις απορρίψεις. Μερικές από τις χιλιάδες αυτές θεωρίες αφορούν τον Ούγγρο μεγαλοεπενδυτή Schwartz Gyorgy μετέπειτα γνωστό ως George Soros.

O George Soros είναι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες παγκοσμίως. Έγινε πασίγνωστος όταν το 1992 κατάφερε να εκδιώξει την λίρα Αγγλίας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών ποντάροντας εναντίον της και αποκομίζοντας κέρδη ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε μία ημέρα! Η περιουσία του σήμερα εκτιμάται περί τα 24 δις. δολάρια.

Στις τελευταίες του δηλώσεις περιλαμβάνονται ανησυχίες για την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα γενικότερα, που τις εμπιστεύεται και στον πρωθυπουργό μας, που όπως και ο ίδιος παραδέχεται, τον συναντά συχνά.
Αντιγράφω από το http://www.express.gr

–Η δημοσιονομική πολιτική της Γερμανίας θέτει σε κίνδυνο τη νομισματική ένωση της Ευρώπης, εκτιμά ο πασίγνωστος δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros.
«Η γερμανική πολιτική αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη, ενώ θα μπορούσε να καταστρέψει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», δήλωσε ο George Soros στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, συμπληρώνοντας ότι η κατάρρευση του ευρώ δεν μπορεί να αποκλειστεί.
«Στην περίπτωση που οι Γερμανοί δεν αλλάξουν την πολιτική τους, η έξοδός τους από την Ευρωζώνη θα έκανε καλό στα υπόλοιπα μέλη της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Soros.».–

Σίγουρα δεν μπορείς να κρίνεις εύκολα ανθρώπους σαν τον Soros. Σιχαίνομαι τις εύκολες και ανέξοδες καταδίκες. <> ή οποιαδήποτε ανοησία κατεβεί στο μυαλό του καθενός. Προσωπικά για να καταδικάσω κάποιον θέλω αποδείξεις ή τουλάχιστον ισχυρές ενδείξεις που στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχουν ή εάν υπάρχουν τις περιμένω στο e-mail μου.

Χθες το βράδυ σερφάροντας στο ίντερνετ έπεσα σε παλιότερες δηλώσεις του, επ’ ευκαιρίας του νέου του, τότε (1998), βιβλίου «Η κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού», σε ένα άρθρο του ‘’Βήματος’’. Αντιγράφω
–Την κρίση, στην οποία βρίσκεται ¬ κατά τον κ. Σόρος ¬ το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, την αποδίδει σε δύο λόγους:

Πρώτον, στον ανταγωνισμό μεταξύ των διεθνών διαχειριστών κεφαλαίου, οι οποίοι προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους παίρνοντας τεράστιο ρίσκο και κινούμενοι διαρκώς από αγορά σε αγορά, και, δεύτερον, στην έλλειψη συντονισμού μεταξύ των εθνικών κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών. Θεωρεί ότι η Αμερική έχει καθοριστικό ρόλο για τη διαμόρφωση νέων κανόνων παιχνιδιού και ζητεί την ενίσχυση των διεθνών οργανισμών με κεφάλαια τα οποία θα πρέπει να διοχετεύουν στις περιφερειακές χώρες ώστε να αποτρέπονται οι κρίσεις. Σκοπός ¬ υποστηρίζει ¬ είναι να αποφευχθεί η επαναφορά προστατευτικών μέτρων από τις μικρότερες χώρες που πλήττονται από τις μεγάλες διακυμάνσεις των αγορών. Για να γίνει αυτό, ο κ. Τζορτζ Σόρος θεωρεί αναγκαία την επιβολή κάποιων νέων κανόνων, που θα προσδίδουν διαφάνεια στις συναλλαγές και θα εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των αγορών.–

Σε μία πρόταση είδα έκπληκτος να περιγράφεται ολόκληρη η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση από το 2007 και μετά! Τα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου της Αμερικής, Την ασυνεννοησία των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων (και της Ελληνικής) που έστειλαν την χώρα μας ελαφρά την καρδία στην αγκαλιά του Δ.Ν.Τ, Τα τεράστια κεφάλαια που διοχετεύτηκαν όχι στις χώρες όπως είχε προνοήσει σωστά ο Soros (και δεν έγινε) αλλά κατευθείαν στις ίδιες τις τράπεζες και τέλος το νομοσχέδιο που τις τελευταίες ημέρες περνάει από την Βουλή των Αντιπροσώπων ο Ομπάμα για να διορθώσει τα ‘’κακώς κείμενα’’ του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Αμερική.

Μερικοί άνθρωποι βλέπουν χρόνια μπροστά από τους υπόλοιπους και δεν βρίσκονται τυχαία εκεί που βρίσκονται. Είναι ένα χάρισμα αυτό. Τώρα απομένουν οι προθέσεις του καθενός. Δεν ξέρω τις προθέσεις του συγκεκριμένου αλλά νομίζω ότι τίποτα δεν έχω να χάσω αν τον ακούω. Κριτική σκέψη και προχωράω. Εξάλλου πάντοτε υπάρχει το διαδίκτυο, με καταχωρημένο το ιστορικό του καθενός σε δηλώσεις ή κινήσεις. Πάρτε για παράδειγμα τις δεσμεύσεις των Ελλήνων πολιτικών τους τελευταίους έξι μήνες και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα περί προθέσεων…

http://29-26.blogspot.com/2010/07/vs.html

WEAK UP GREECE, GEORGE SOROS IS NOT OF GREEK PROGONON/BLOOD. HE IS MAYAR HUNGARIAN, BROTHER OF THE TURKS! MR. SOROS IS ILLUMINATI NOT YOUR FRIEND!
HE IS FEEDING THE IMMIGRANTS WITH FOOD FROM TURKIA (ANATOLIA) IN GREECE! SEE, EVEN THE TURKS MAKING MONEY OUT OF YOUR SUFFERING! HE IS THE CAUSE ALSO TO KEEP THE IMMIGRANTS IN GREECE FOR CRIMES TO CONTINUE PROGRASSING AND KEEP YOU ALL POOR!
THAT IS NOT CALLED PHILANTHROPIA! IF HE WANT TO ASSIST THE IMMIGRANTS HE COULD HAVE HELPED THEM IN THEIR COUNTRIES, NOT IN GREECE! THINK ABOUT IT!
HE WANT THE CRIMES TO KEEP ROLLING TILL YOU ALL USED TO IT AND ADUPT, AND FINELLY BECOME TOTTALY STUPID SOCIETY TO BE MANIPULATED LIKE ZOA!
DON’T TRUST NO ONE! KEEP GREECE PURE!

IF MR SOROS WISHES TO HELP GREECE, HE SHOULD PAY THE BILL!

ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ 3 ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ

Εσύ βλέπεις αποκλειστικά αυτά που θέλεις και Εμείς βλέπουμε σύμφωνα με την τεκμηριωμένη Διεθνή βιβλιογραφία και καταξιωμένων καθηγητών Πανεπιστημίων.
Τώρα αν ήταν ο π.χ μπαμπάς σου και εγκληματίας να ήταν θα μας έλεγες πάλι τα ίδια.

Περιμένουμε κάποιον τρίτο Διετητή να μας κρίνει

Ήρθε η ώρα του μου φαίνεται. Ο Πούτιν εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Σόρος…
Δείτε εδώ: http://simeron.wordpress.com/2012/02/02/o-proedros-poutin-eksedwse-diethnes-entalma-syllipsis-gia-ton-ypanthrwpo-soros/

Κατα καιρούς αναφαίρεται στον τύπο ότι η ΑΝΤΙΦΑ χρηματοδοτείται ως ελεγχόμενη απο τον δισεκατομμ. Τζ.Σόρος.

Η ύποπτη δράση της στην περιοχή του Αγ.Παντελεήμονα, όπως υπονοείται εμμέσως πλήν σαφώς απο τον τύπο ενεργοποιείται για να υπερασπίσει τα συμφέροντα του ιδρυτή της Σόρος ήτοι την αγορά μάλλον με εξευτελιστικές τιμές των ακινήτων της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδος, {kathimerini.gr | Στην ελληνική αγορά ακινήτων ο Tζ. Σόρος
news.kathimerini.gr/…/2002_25667
23 Μάιος 2002 } ……….
αφου όμως πρώτα έντεχνα έχει στοιχηματήσει χρηματιστηριακά στην οικονομική κατάρρευση της Ελλάδος.

Το όργανο του ¨η Αντίφα¨ προσέκρουσε στη Χρυσή Αυγή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, προεκλογικά & μετεκλογικά να υβρίζονται μέσω αφισοκολλήσεων και ενυπογράφως ως φασίστες. Αναρωτιόμαστε ποίος εστί ¨φασιστίζων και ρατσιστίζων,¨ ο απλός Ελλην κάτοικος-πολίτης των Αθηνών που θέλει να κρατήσει το σπιτάκι του ? …ή ο Σκοπιανός που θέλει να του το πάρει….για ένα κομμάτι ψωμί…και ποιός εστί Αριστερίζων ;;;;;αυτός που προστατεύει τόν Ελληνα ή αυτός που δουλεύει για τον κ……….Σκοπιανό???;;

Η Αντίφα λοιπόν συστάθηκε ως αντίβαρο εις την ανάπτυξη των εθνικιστικών-πατριωτικών κινημάτων της Γερμανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης, όπως και στην περίπτωση της Gladio.
Μήπως στην περίπτωση της Ελλάδος και της χρηματοοικονομικής κατάρρευσης της συνυπεύθυνοι είναι και οι ζάμπλουτοι Ελληνες οι οποίοι ενω έβλεπαν τους διάφορους Σόρους να ποντάρουν εναντίον της Ελλάδος, αυτοί Οχι μόνον δέν επένδυσαν – πόνταραν υπέρ της πατρίδας τους αλλά …εσίγησαν. ??

Ο ρόλος του Τζόρτζ Σόρος στην παγκόσμια νεοταξική τραπεζική σκακιέρα ειναι γνωστός και επιβεβαιώνεται και με τα κάτωθι.

1) Τζόρτζ Σόρος: τακτικός επισκέπτης – παρευρισκόμενος στη λέσχη Μπίλντερμπεργκ.σελ.436.παρ.5.Ντάνιελ Εστουλίν.¨Η Αληθινή Ιστορία της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ¨Εκδ.Πασχαλίδης.

2) Την περίοδο του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας, μέσω του ιδρύματος του για μια ανοικτή κοινωνία και μέσω του δικτύου των εγκατεστημένων ΜΚΟ στα Βαλκάνια-Ανατ.Ευρώπη-πρώην Σοβιετική Ενωση, επένδυε χρήματα για την ανασυγκρότηση του Κοσόβου εκεί όπου οι κυβερνήσεις και τοπικές κοινωνίες ήσαν οικονομικά εξαρτώμενες απο το οργανωμένο έγκλημα. σελ.273. ¨Η Εγκαθίδρυση ενός κράτους Μαφίας.¨Μ.Κοσουντόφσκι, βιβλ.¨Η Παγκοσμιοποίηση της Φτώχειας και η Νέα Τάξη Πραγμάτων.¨

3) Πρίν το 2000 και σχετικά με την κατάληψη του Κοσόβου απο τις στρατιωτικές δυνάμεις η Διεθνής Ομάδα Κρίσης υποκινούμενη και υποστηριζόμενη απο τον ίδιο τον Τ.Σόρος απέστειλε έγγραφο στον ΟΗΕ προτρέποντας και επεξηγώντας την διαδικασία κατάληψης του ορυχείου της Τρέπκα λόγου του αδιεξόδου της υπόθεσης. βιβλ.¨Η Παγκοσμιοποίηση της Φτώχειας και η Νέα Τάξη Πραγμάτων.¨

4) Επίσης πριν το 2000 στην εξαπάτηση για την οικονομική ανασυγκρότηση της Βραζιλίας προταγωνιστικό ρόλο έπαιξε και η εταιρεία Κουάντουμ Χετζ Φαντς συμφερόντων Τ.Σόρος παρέα με τις Γκόλντμαν Ζάκς και Μέριλ Λίντς. βιβλ.¨Η Παγκοσμιοποίηση της Φτώχειας και η Νέα Τάξη Πραγμάτων.¨

5 ) Οταν την κυριαρχία της κεντρικής τράπεζας της Βραζιλίας την είχαν οι τράπεζες της Γουόλ Στρήτ, ο Φράγκα Νέτο που αντικατέστησε τον Φραντσίσκο Λόπες ήταν πρώην συνεργάτης-σύμβουλος του Τ.Σόρος στην Ν.Υόρκη. βιβλ.¨Η Παγκοσμιοποίηση της Φτώχειας και η Νέα Τάξη Πραγμάτων.¨

[…] του «γκουρού των χρηματιστηρίων» και «φιλανθρώπου» Τζωρτζ Σόρος, του εφοπλιστού Καρρά (Λέσχη Μπίλντεμπεργκ), αλλά και […]

Οι θεωρίες συνωμοσίας ΔΕΝ υπάρχουν όταν γεγονότα τεκμηριώνονται – διασταυρώνονται – επαληθέυονται. Αλλως όπως βολεύει έκαστον.

Κάτω απο αυτό το πέπλο….διακρίνουμε τον Φασισμό ?;;;

Τελικά τι είναι φασισμός;

Θέλω να καταλάβω γιατί η ΧΑ είναι μια φασιστική οργάνωση, ενώ τα κυβερνώντα κόμματα και όσοι συνέβαλαν στη σημερινή κατάσταση γενοκτονίας του ελληνικού λαού ανήκουν στο δημοκρατικό λεγόμενο τόξο……..!! Γιατί; ???????

Δημαγωγία που παρασύρει όσους υποφέρουν από την πολιτική λιτότητας..
Όλες αυτές οι θεωρίες έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να φορτώσουν την ευθύνη για τον φασισμό όχι στους φορείς και τους θεσμούς της εξουσίας, αλλά σε δήθεν σχέδια κάποιων του «περιθωρίου» και ότι με τη δημαγωγία τους παρασύρουν μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Στην περίπτωση της Ελλάδας…και οχι μόνο της Ελλάδας – αντίπαλες δυνάμεις ειναι η δημοκρατική πλειοψηφία του λαού, που αγωνίζεται να λυτρωθεί απο την κοινωνική καθυστέρηση, να αποχτήσει γνήσια εθνική ανεξαρτησία και να πραγματοποιήσει το όραμα μιας αναγεννήσεως μέσα στα πλαίσια αυτής της δημοκρατίας, της οικονομικής αναπτύξεως και της πνευματικής ανόδου.

Στήν άλλη πλευρά του λόφου υψώνει το φράγμα της, μια κομματοκρατούμενη ολιγαρχία, συνδεδεμένη με ξένα οικονομικά συμφέροντα και άρρηκτα εξαρτημένη από εναλλασσόμενες ξένες «Προστάτιδες Δυνάμεις».

Πολιτικά η ολιγαρχία εκφράζεται απο το εκάστοτε κόμμα της δεξιάς, αλλά ουσιαστικός ηγέτης της ειναι ενα δόγμα μοναρχίας.

Το ιδεολογικό της περίβλημα ποικίλλει κατά εποχές.
Πάντοτε όμως γνήσια ιδεολογία της ολιγαρχίας ήταν και παραμένει το μίσος κατά της δημοκρατίας και της προόδου.

Στο προσκήνιο υπάρχει η νόμιμη κυβέρνηση μέσα στις συμπληγάδες ενος καθεστώτος «κομματοκρατούμενου πελατειακού εργολαβιστάν» , αλλά στο παρασκήνιο λειτουργεί η υπερκυβέρνηση. Τα ΔΝΤ – ΕΚΤ – Τροικα – ΝΑΤΟ – ΝΤΑΒΟΣ – Μπίλντερμπεργκ κ.α Οπισθεν – ή μάλλον πάνω- απο το επίσημο κράτος δρά το ανεπίσημο υπερκράτος
Οι νόμοι ψηφίζονται βάσει του Συντάγματος της χώρας, αλλά άλλες φορές εφαρμόζονται – ή δέν εφαρμόζονται η’ ποδοπατούνται – στο πλαίσιο ενός άγραφου υπερσυντάγματος.

Μήπως «αυτοί που κατέχουν την εξουσία είναι υποτελείς εκείνων που έχουν το κύρος» – δηλαδή η ελίτ στην οποία εχει δοθεί το κύρος απο τις «ανώτερες δυνάμεις» διατηρεί χαμηλό προφίλ, ενω εκείνοι που φαίνονται πως διαθέτουν την εξουσία είναι απλώς ανδρείκελα ή βιτρίνες.???;;;

Ποία ανεξαρτησία της δικαιοσύνης ??.

Το κοινοβούλιο σε βιτρίνα ή άλλοθι των χειρότερων καταστρατηγήσεων ακόμη και του λειψού συντάγματος που διαθέτει η χώρα και βιάζει κάθε ατομικό και συλλογικό δικαίωμα του λαού.

Η διαδρομή της Ιστορίας εμφανίζει το ελληνικό κατεστημένο αδίστατο – αδυσώπητο στήν εφαρμογή της στρατηγικής του, που ειναι η αδιαφιλονίκητη διατήρηση των λαβών της εξουσίας.

Και απορίας Αξιο ειναι…και ανησυχητικό το γεγονός πως η έμφαση σε μιά «παντοδύναμη κληρονομιά» μπορεί να θεωρηθεί σάν επιστροφή σε μια παρωχημένη, παρά την καινούργια της φορεσιά…….άποψη ότι ορισμένοι είναι ανώτεροι απ’όλους τούς υπόλοιπους…απλώς και μόνο επειδή είναι γόνοι συγκεκριμένων οικογενειών.
Σαφώς δέν ειναι αυτός ο στόχος της δημοκρατίας που αποκτήσαμε….. με «κόπο και ιδρώτα». !!!!!
Και είναι ολοφάνερα επικίνδυνο, γιατί άν ορισμένα άτομα ενδέχεται να είναι ανώτερα λόγο της γενετικής τους δομής, κατά λογική συνέπεια, ειναι αλήθεια και το αντίθετο: μερικοί είμαστε κατώτεροι εξ’αιτίας της καταγωγής μας, των φυσικών χαρακτηριστικών ή της φυλής μας.

Η πολύ πρόσφατη Ιστορία των ουδόλως τυχαίως δρομολογηθέντων Α’ και Β’ Παγκόσμιων πολέμων και μέχρι των πρόσφατων 10ετιών συρράξεων και επεμβάσεων για την βίαιη αλλαγή κυβερνήσεων – καθεστώτων…. απέδειξε που μπορούν να φτάσουν με παρόμοιες ιδέες οι εκάστοτε εγκληματικοί παράφρονες και αδίστακτοι.!!!!!!

Και ενω ειναι σαφής η Εννοια του Εθνους, ότι ειναι το προστατευτικό καταφύγιο της κοινότητας που εξασφαλίζει την ελεύθερη εξέλιξη και παρέχει το μέτρο της βασικής κλίσης σ’ενα λαό που προήλθε απο το ίδιο αίμα, ζεί στην ίδια γη, μιλάει την ίδια γλώσσα και διαπνέεται απο τα ίδια ιδεώδη………. τα μέλη της λέσχης Μπίλντερμπεργκ…π.χ. ο πρώην υπουργός των εξωτερικών των ΗΠΑ Μπόλ…βιβλ.Πιέρ Μποντρί. «Synarchy Movement of Empire» , οραματίζονται μιά νέα… αποικιακού τύπου παγκόσμια κατάσταση, συνεπώς την εξάλειψη της αρχαικής πολιτικής δομής του έθνους – κράτους καθότι η δομή του έθνους και η ιδέα της κοινοπολιτείας ή ενός κράτους κοινωνικής πρόνοιας είναι το πρώτο εμπόδιο στην προσπάθεια – στρατηγική, της ελέυθερης λεηλασίας του πλανήτη…. ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα αδύναμα και φτωχά κράτη. Η υιοθέτηση δηλ. ενός διεθνούς ελέυθερου εμπορίου χωρίς φραγμούς. !!!!!!!

Και εαν ολα τούτα που παγκοσμίως δρομολογούνται και που στη χώρα μας σήμερα διαδραματίζονται…. δέν ειναι Φασισμός…. τότε πρέπει να αναρωτηθούμε ………τότε τι ειναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ ????;;;

Ολοι μας εν συγχορδία να αναρρωτηθούμε Δέν ειναι Φασισμός η σταδιακή εδω και δεκαετίες απογύμνωση – εξαθλίωση της παραγωγής του εθνικού πλούτου και προιόντος μας.???
http://olympia.gr/2013/09/16/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%85%cf%81%ce%bc%ce%bf%cf%83-%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1/#respond

Δέν ειναι Φασισμός η υποστήριξη – ψήφιση απο μέρους των κομμάτων που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια, μεταλλαγμένων και μη… Υπέρ της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ και Σένγκεν, για το πάγιο πρόβλημα του BestenSkylinAlestenLand – λαθρομετανάστευσης – νομιμοποίησης και εν αγνοία των άλλων πολιτών.???…….. «Η Σιωπηρή Αλωση»!..

Δέν ειναι φασισμός να συλλαμβάνονται σε αυτή τη «δημοκρατία» κάποιοι και άλλοι να μην συλλαμβάνονται??

Δέν ειναι φασισμός ο τρόπος λειτουργίας των ΜΜΕ, έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος… η μή τήρηση συγκεκριμένης πάγιας Νομοθεσίας…..μέσω της διάδοσης της μισής αλήθειας που ισοδυναμεί με πνευματική «intoxication» – αποχαύνωσης εις το κοινωνικό σύνολο?????

Δέν ειναι Φασισμός η τεχνιέντως δρομολογηθείσα φτωχοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ελληνα φορολογούμενου & ενδεχομένως άνεργου..πολίτη σε συνδιασμό και με την αντικατάσταση των ελλήνων ιθαγενών με τους λάθρο – αλλοδαπούς σύμφωνα και με τα λόγια του Αεροπαγίτη κ. Κόκκινου?????

Η διΕΣΠΑθηση κοινοτικών κονδυλίων τις τελευταίες δεκαετίες προς όφελος δραστηριοπούντων επι των δημοσίων και άλλων έργων και εις βάρος μιάς φορολογούμενης πλειοψηφίας δέν υποδηλώνει την παγίωση μιας άλλης μορφής Ολιγαρχικού Καθεστώτος στη Χώρα μας ??

Οι κυβερνώντες ισχυρίζονται ότι ειναι δημοκράτες και ουχί φασίστες. Οι συμπεριφορά τους όμως αποδεικνύει τα εντελώς αντίθετα. Κάθε λαική αντίθετη άποψη την πνίγουν στα Χημικά δακρυγόνα. Οποιον βλέπουν κάτω των 20 στη πλατ. Γρηγορόπουλου του ρίχνουν……»σφαλιάρα» …..κ.α.

Η επίκληση – δήλωση …τα φάγαμ όλοι μαζί και εγω κυβερνάω μια χώρα «οικογένεια» διεφθαρμένη…….Α’.παπα..!!!. τι υποδηλώνει ???..Δέν ειναι μια άλλου τύπου φασιστική διατύπωση εξωτερίκευσης ??

Δέν ειναι φασισμός η επιδείνωση της Δημόσιας Υγείας πόλεων κωμοπόλεων – Ελέυθερων Χώρων..δασικών παρκών γειτονιάς – πολυκατοικίας απο την κεκορεσμένη παρουσία μεταναστών – ναρκομανών ????

Δέν ειναι φασισμός η έλλειψη μέριμνας Extra – φορολόγηση για την Υγεία την οποία οι φορολογούμενοι επι δεκαετίες έχουν χρυσοπληρώσει ???????
http://olympia.gr/2013/09/18/%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%83%ce%b1%cf%83/#respond

Δέν ειναι φασισμός οι καθημερινοί ΧημικοΑεροΨεκασμοί στην ατμόσφαιρα που μας περιβάλλουν και μας επιβάλλουν… Θέμα για το οποίο ΜΜΕ και κυβέρνηση τηρούν σιγήν ιχθύος…και μόνο το φιλτραρισμένο Διαδίκτυο ανταποκρίνεται…!!!?????

Δέν ειναι φασισμός και τι προιδεάζει το γεγονός οτι τράπεζες εχουν εκδόσει διαταγές πληρωμών κατά δανειοληπτών προσθέτοντας παράνομο τόκο και αποφάσεις του Αρείου Πάγου 430/2005 – ΣτΕ 1210/2010 δέν τηρούνται ???

Ο αποκλεισμός νομίμως εκλεγμένων κομμάτων απο τα ΜΜΕ τι προιδεάζει ??

Και ενω οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας στη γειτονική μας χώρα την Ιταλία απο πλευράς οικονομικής – φορολογικής ειναι Ισοβαρείς – Ισότιμες στη χώρα μας άλλα συμβαίνουν ακόμη και με τις φορολογικές σχέσεις με τους εφοπλιστές.

Δέν ειναι άραγε μια μορφή Φασισμού: Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ που ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ??
http://www.votegreece.gr/archives/9238

Η Ελλειψη ισοτιμίας, ισονομίας, ….. δικαιοσύνης, μέσω της έλλειψης ορθής και δίκαιης κατανομής των φορολογικών βαρών στη Χώρα μας δέν ειναι μία μορφή Φασισμού ???
http://apollonios.pblogs.gr/2013/09/nees-apates-ths-orthodoxias-eikonika-timologia-sto-athlio-oros-a.html#.UjYfpeLZCVc.facebook

Στη χώρα των λουκέτων και της μηδενικής ανάπτυξης.
http://olympia.gr/2013/08/01/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b1-%ce%b7-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%b5%cf%84%cf%89%ce%bd/#respond

Δέν ειναι φασισμός οι καθημερινές αυτοκτονίες συμπολιτών μας για οικονομικούς λόγους?? ( Σοκαρισμένη είναι η μικρή κοινωνία του Μολύβου στο νησί της Λέσβου, ύστερα από την είδηση ότι ένας 58χρονος άνδρας έβαλε τέρμα στη ζωή του πηδώντας στο κενό από το κάστρο της περιοχής. Ο 58χρονος ήταν φύλακας !!!..στο κάστρο του Μολύβου και μόλις σήμερα πληροφορήθηκε ότι ήταν στη λίστα των απολυμένων ).

Δέν ειναι άραγε μια μορφή φασισμού ολόκληρη κοινωνία – αγορά να εξαρτάται απο πελατειακής μορφής διαπλεκόμενα συμφέροντα π.χ τομέας Ενέργειας?

Τι καθεστώς διαμορφώνει και τι επιφέρει στη χώρα μας άραγε η χρονοβόρα – βραδεία απονομή Δικαιοσύνης και που «έχει αγγίξει τα όρια της Αρνησιδικίας». ??? ( Λόγια του Αεροπαγίτη κ.Λέανδρου Ρακιντζή ).

Και ας το δούμε και απο την Ιστορική άποψη και πιο τεκμηριωμένα.
Γερμανοί Ιλουμινάτι κεφ.6.σελ. 128…. Charles de Loraine, Weishaupt and Rothschild…αμφότεροι εβραίοι..ετος 1765..
Απο το ιστορικό βιβλίο του καθ.Nicholas Hagger…
The Secret Founding of America…¨The Real Story of Freemasons, Puritans and The Battle for the New World¨.
Επαναστατικοί στόχοι του Βάιζσαουπτ
1)..Διάλυση όλων των δομημένων κυβερνήσεων.
2)..Διάλυση της Ιδιωτικής περιουσίας.
3)..Διάλυση της διαδικαστικής δυνατότητας, διατήρησης – απόκτησης κληρονομιάς.
4)..Διάλυση οποιασδήποτε μορφής εξωτερίκευσης Πατριωτισμού.
5)..Διάλυση όλων των μορφών θρησκείας.
6)..Διάλυση οποιασδήποτε μορφής οικογένειας…μέσω της διαλύσεως της δυνατότητας σύναψης Γάμου. {Σίγουρα αφου Στα παιδιά του μισθού των 700 δέν παρέχεται ουδέν Μέλλον} !!!.
Αν αυτό δέν ειναι φασισμός !!…τότε τι ειναι??
http://olympia.gr/2013/09/12/%ce%b5%cf%86%ce%b9%ce%b1%ce%bb%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b5%cf%81%ce%b5%cf%85%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%bb%ce%b9/#respond

Απώτερος στόχος…… η Δημιουργία μιάς
«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ».
σχολια…

Πόσα απο όλα αυτά και σε τι ποσοστό…εχουν εκπληρωθεί και πόσα απο όλα αυτά τη σήμερον …………βαίνουν προς εκπλήρωση και διαμορφώνουν μια αλλη εικόνα Ολιγαρχικού Φασισμού ;;;;;?????????????

Τα σχέδια και οι Στόχοι της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ όπου Δεκάδες επιχειρηματίες – δημοσιογράφοι και έλληνες πολιτικοί ειναι Μέλη…
σελ.88.κεφ.5. απο το βιβλ. του Ντάνιελ Εστουλίν..Η Αληθινή Ιστορία της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.Τριμερούς Επιτροπής – Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.
“Διαρκής ανισορροπία:¨
«Κατασκευάζοντας κρίσεις, οι οποίες θα προκαλούν στους ανθρώπους αίσθημα διαρκούς ανασφάλειας, φυσικής – πνευματικής – συναισθηματικής….θα ειναι πιο εύκολο να βρίσκονται οι άνθρωποι σε μία μόνιμη κατάσταση ανισορροπίας».
«Το αποτέλεσμα θα ειναι οι άνθρωποι να αισθάνονται πολύ κουρασμένοι – εξουθενωμένοι – ευάλωτοι για να αποφασίσουν μόνοι τους. Θα ειναι μπερδεμένοι και αποθαρρυμένοι σε σημείο που …οι πολλές επιλογές θα καταλήξουν να προκαλούν απάθεια στη μάζα.( Τζόν Κόλμαν …Conspirator’s Hierarchy: The story of the Commitee of 300. America west publishers.1992).»”

Ελεγχος της Παιδείας.

«Ενας απο τους λόγους που η Ευρωπαική Κοινότητα…η Αμερική και η μελλοντική Ασιατική Ενωση ..επιθυμούν μεγαλύτερο έλεγχο της παιδείας ειναι για να μπορέσει η Παγκόσμια Κυβέρνηση να εξαλείψει το πραγματικό ιστορικό παρελθόν». «Οι προσπάθειες τους αρχίζουν να πιάνουν τόπο.
Τα σημερινά παιδιά μάλλον αγνοούν παντελώς την ιστορία… { για σκέψου τι γίνεται στην Ελληνική Παιδεία?}».
«Αυτή η προσέγγιση αδρανοποιεί τα πολεμικά…ή εχθρικά ένστικτα ενάντια σε ………εναν ανύπαρκτο εχθρό».!!!!

Εάν τώρα παραθέσουμε και τα όσα μέχρι σήμερα εχουν δηλώσει – δραστηριοποιηθεί.. οι Σόρος και ο Γερμανοεβραιος Χ.Κίσσινγκερ μόνιμο στέλεχος ολων των παγκοσμίων ως άνω αναφερθέντων “φορα”.του Δόγματος της Νέας Τάξης Πραγμάτων και Παγκοσμιοποίησης της Φτώχειας – Ενδειας…εις βάρος της Ελλάδος……………………………………………………………………
Και εαν ολη αυτή η Επιδρομή-διείσδυση στον κοινωνικό παραγωγικό ιστο της χώρας δέν ακολουθεί το φασιστικό δόγμα της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Τότε τι ειναι??

http://olympia.gr/2013/09/15/%ce%b5%cf%85%ce%b4%ce%b1%cf%80-%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%cf%89%cf%84%cf%83%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%ba%cf%80%cf%84%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%bf/

http://olympia.gr/2013/09/15/%ce%b7-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%b1/#respond

Πολύκαρπος

Σχόλιο, κανείς;

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority





«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος




My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifisma



Drop flagcounter.com
drop flagcounter



Βγάλε μετά συμπέρασμα




5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ Ροΐδης



ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον





ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis





Top Clicks

  • Κανένα

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 378.521 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. Παπαγεωργίου



Κατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο






Εγγραφείτε στην
Φιλοπατρία



Site Meter



"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS allenaki




drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο



"Share this blog" Facebook Twitter More...