Φιλοπατρία

ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ μέρος Α


Καρλ Μαρξ μέρος Α

Ο Καρλ Μαρξ γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1818 στην πόλη της Ρηνανίας, Τρέβη (Trier). Ο παππούς του ήταν ο ραββίνος Μαρκ Λεβύ (Marc Levy), που είχε σταδιακά απορρίψει το Λεβύ, και άλλαξε το Μαρκ σε Μαρξ. Λίγο μετά τη γέννηση του Καρλ, ο πατέρας του άλλαξε επίσης το όνομά του, από Χέσελ (Heshel) Μαρξ σε Χάινριχ (Heinrich) Μαρξ. Επίσης, ασπάστηκε τη Λουθηρανική θρησκεία, στην οποία το παιδί Karl βαπτίστηκε.

Ο πατέρας του Karl ήταν δικηγόρος, ο οποίος αργότερα ακολούθησε μια σταδιοδρομία ως επιχειρηματίας, κυρίως ως δανειστής. Υπερασπίστηκε την κυριαρχία των Εβραίων στις οικονομικές επιχειρήσεις «επειδή είχαν εμποδιστεί από πιο χρήσιμα κοινωνικά επαγγέλματα».

Όπως και από την πατρική πλευρά, η μητέρα του Μαρξ καταγόταν από μια μακρά γενιά Ραββίνων. γαντζώθηκε προς την παραδοσιακή πίστη της οικογένειας πολύ περισσότερο από το σύζυγό της. Επρόκειτο να κάνει μια βαθιά εντύπωση στον γιο της Καρλ, ο οποίος ήταν ο πρώτος γιος που επιβίωσε μέσα από την παιδική ηλικία. Πολλά από τα χαρακτηριστικά της φαίνονται να είναι εκείνα της κτητικής, εκμεταλλεύτριας, στερεότυπης εβραίας μητέρας.

Ο Karl ανάπτυξε μια σχέση αγάπης-μίσους προς τη μητέρα του, και πολλοί εβραίοι σχολιαστές έχουν προσπάθησει να εξηγήσουν τις κατάφωρες αντισημιτικές δηλώσεις του Καρλ Μαρξ ως εξέγερση κατά της χειραγώγησης της μητέρας του. Για παράδειγμα:

«Κατ ‘αρχάς, ο Μαρξ ήταν ένας άνθρωπος που, σε αντίθεση με άλλους Εβραίους γιους, μισούσε τη μητέρα του. Στις μύχιες ρίζες του, δεν είχε τις διαβεβαιώσεις της μητρικής αγάπης …

«Το σύμπλεγμα του Προμηθέα, αντιλαμβανόμαστε, είναι ουσιαστικά διαφορετικό από το είδος που συνδέεται με την Ναπολεόντειο φιλοδοξία. Ένας Ναπολέων θα μπορούσε να τολμήσει μπροστά ισχυροποιημένος από την αγάπη της μητέρας του, με υπέρτατη αυτοπεποίθηση, ο Μαρξ, επιλέγοντας την Προμηθεακή εξέγερση ως σχέδιο της ζωής του – μια αέναη μάχη κατά των θεών – επρόκειτο πάντα να θεσπίσει εκ νέου την αναζήτηση αυτοπεποίθησης, πάντα ζητώντας την αναγνώριση ως θεός, πάντα προβλέποντας την απόρριψη. Ο κόσμος του επρόκειτο πάντοτε να είναι ένας αγώνα, διότι ποτέ δεν ήταν ασφαλής στην αγάπη …

«Το μίσος του Μαρξ για τον Ιουδαϊσμό – άλλως ανεξήγητο – ήταν το αποτέλεσμα μιας εχθρότητας προς όλα εκείνα που η μητέρα του σήμαινε για αυτόν. Το νεανικό δοκίμιο Σχετικά με το Εβραϊκό Ζήτημα (1843) ήταν το συγχυσμένο επιχείρημα ενός ανθρώπου που μισεί την εβραϊκή κληρονομιά του τόσο πολύ που δεν μπορεί να έρθει στο σημείο ο ίδιος να πει καθαρά ότι υποστηρίζει τα πολιτικά και αστικά δικαιώματα για τους Εβραίους.» – Lewis S. Feuer: Ο Καρλ Μαρξ και το Σύμπλεγμα του Προμηθέα, Δεκέμβριος του 1968.

Αν και κάπως σοφιστικός και καυστικός (ο Μαρξ εξέφρασε επίσης εξίσου βιτριολικά σχόλια για τους Χριστιανούς, τους Νέγρους, τους Σλάβους, τους αντιπάλους και όλους) υπάρχουν περισσότερες από μια δόση αλήθειας σε αυτό το επιχείρημα.

Ο Karl ήταν σχεδόν βέβαια ο αγαπημένος της μητέρας του. Τον αποκαλούσε το «παιδί της τύχης». Οι επιστολές της σε αυτόν του απευθύνονται σε «πολύ αγαπημένε ακριβέ Καρλ» ή να «ακριβή αγάπη μου Καρλ» και φέρουν υπογραφή » η Μητέρα που σ’ αγαπά αιώνια». Σε ανταπόδοση, θα αναφέρεται σε αυτήν ως «Μητέρα Άγγελε». Η κτητικότητα πάνω στον Karl θα παραταθεί μέχρι το θάνατό του το 1863, όταν ο Μαρξ ήταν μεσήλικας. Όταν ήταν φοιτητής πανεπιστημίου θα του έγραφε για να του υπενθυμίσει να «έχει ένα εβδομαδιαίο μπάνιο με σαπούνι και νερό» (μια συμβουλή που, κρίνοντας από τα δημοσιευμένα σχόλια από τους συνεργάτες του, απέτυχε να προσέξει όλη του τη ζωή). Ο μεθυσμένος σαματάς του ήταν πηγή των μητρικών παραπόνων από την εποχή του πανεπιστημίου μέχρι περίπου δύο δεκαετίες αργότερα.

Μετά το θάνατο του πατέρα του όταν ο Karl ήταν 23, η μητέρα του ισχυρίστηκε ότι ο Karl έπρεπε να πάρει μια αμειβόμενη εργασία σε κερδοφόρες εργασίες και να προφυλάξει την οικογένεια της οποίας ηγείτο. …

Σχόλιο, κανείς;

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Διάφορα

Άδεια Creative Commons
Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα .

View blog authority

«Οποιαδήποτε κοινωνία παραχωρήσει λίγη ελευθερία για να κερδίσει λίγη ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο και θα χάσει και τα δύο.»


Βενιαμίν Φραγκλίνος
My blog is worth $3,951.78.
How much is your blog worth?


Ακριβός αέραςturkey-greece.


Δημοψήφισμα dimopsifismaDrop flagcounter.com
drop flagcounterΒγάλε μετά συμπέρασμα
5η Φάλαγγαprodotes


«Ο χρυσός υπήρξεν ανέκαθεν ο μόνος σεβαστός εν τω κόσμω θεός, προφήται δε αυτού οι Εβραίοι.»

«Η Πάπισσα Ιωάννα»
Εμμανουήλ ΡοΐδηςΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


«Δεν απαιτείται πλειοψηφία για την επικράτηση, αλλά μάλλον μια οργισμένη, ακούραστη μειοψηφία, παθιασμένη να βάζει φωτιές ελευθερίας στους θαμνότοπους στα μυαλά των ανθρώπων.»

Σάμιουελ Άνταμς (1722-1803)


web counter


«Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά ανακάλυψε απλά ποιους δεν έχεις την άδεια να επικρίνεις.»

Βολταίρος


Αρχείο

RSS Ειδήσεις: Ελλάδα από το Google

Οι πίσω μου Σελίδες

Κατηγορίες

Πατριώτης


"Στο ξεκίνημα μιας αλλαγής ο πατριώτης είναι ένας δυσεύρετος άνθρωπος, γενναίος, μισημένος και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετυχαίνει, και ο δειλός συμπράττει μαζί του, γιατί τότε δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι πατριώτης."

Σημειωματάριο 1904
Μάρκ Τουαίην (Σάμιουελ Κλέμενς)


free counters

"Εάν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του πρώτα με τον πληθωρισμό, κατόπιν με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες... θα στερήσουν τους ανθρώπους από όλη την περιουσία τους, έως ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο που οι πατέρες τους κατάκτησαν..."

Θωμάς Τζέφερσον

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

O ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η μαζική ”Ελληνοποίηση” αλλοδαπών είναι πολύ σοβαρό γεγονός με συνέπειες - τίς οίδε θετικές ή αρνητικές - για να αφεθεί στην διάκριση του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος προφανώς ενδιαφέρεται για ψήφους. Σας παρακαλώ να αντιδράσετε πριν μετατραπούμε σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και δούμε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των Δυτικών μεγαλοπόλεων… Σταδιακό εξισλαμισμό… Οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε σύννομο τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και ελευθερίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 210 3744000

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ

Leonidas C. Aposkitis

Στατιστικά Ιστολογίου

  • 376.178 επισκέψεις

Προδότης

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη.
Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθιρίζονται μέσα σ’όλες τις αλέες, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης:
Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός.

—Κικέρωνας


Bookmark and Share

Λευτεριά στον Δ. ΠαπαγεωργίουΚατά προπαγάνδας! (Απο το http://xilapetres.blogspot.com)


Η "πλήρης υπευθυνότητα για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται αντικρυστά στους ώμους των διεθνών εβραίων τραπεζιτών. Είναι υπεύθυνοι για τα εκατομμύρια των νεκρών και του θανάτου ". -- Αμερικανικό Κογκρέσο – U.S. Congress - Record 67th Congress, 4. Sitting, Senate Document nr. 346)


"Η μπολσεβικική επανάσταση στη Ρωσία ήταν η εργασία του εβραϊκού προγραμματισμού και της εβραϊκής δυσαρέσκειας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε μια νέα παγκόσμια τάξη. Ότι ελειτούργησε τόσο θαυμάσια στη Ρωσία, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο." -- Το περιοδικό Αμερικανός Εβραίος, 10, Σεπτέμβριου 1920


"Με τη χρησιμοποίηση της νέας πολιτικής εξόριστων άθεων [ οι Σιωνιστές] προκάλεσαν και αύξησαν τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη που οδήγησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το παγκόσμιο μποϊκοτάρισμα ενάντια στη Γερμανία το 1933 και η υστερότερη γενικευμένη δήλωση πολέμου ενάντια στη Γερμανία, που άρχισε από τους σιωνιστές ηγέτες και το παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο. . ."-- ραβίνος Schwartz, New York Times, 30 Σεπτεμβρίου 1997


Τυχαίο ιστοσημείωμα
σ’ αυτό το ιστολόγιο


Εγγραφείτε στην
ΦιλοπατρίαSite Meter"Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που ανέλαβαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαείς και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στα χέρια των δραστών. "-

Σολζενίτσιν


GreekBloggers.com

del.icio.us

RSS Ροές

  • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.

RSS allenaki
drop feedjit τοο
drop_feedjit_τοο"Share this blog" Facebook Twitter More...
Αρέσει σε %d bloggers: